به گزارش خبرگزاری حوزه ، ارمغان جاودانه اسلام براي بشريت فرهنگ و تمدن عظيم و انساني جامعي بود که بشريت را براي هميشه وامدار خود نمود. اين تمدن در دورهاي ظهور نمود که جهان در تاريکي فرو رفته و مردم در گمراهي بودند. مهمترين و اولين ويژگي تمدن اسلامي اصالت و غناي فرهنگ اسلام است. در اين تمدن قرآن کريم مرکز ادبيات مدون عرب و نقطه اساسي علم و علمآموزي شد. در مرتبه پس از قرآن، سخنان و تعاليم پيامبر که از آن به سنت تعبير ميشود و در مرحله بعد تعاليم ائمه و بزرگان دين قرار دارد. با استفاده از اين ويژگي بود که مسلمانان توانستند در همان قرن نخست هجري و پيش از انتقال علوم ديگران، خود صاحب فرهنگي اصيل، وسيع و عميق گردند.
بحث در مورد خاستگاه علوم اسلامي و منابع آن و نيز چگونگي پيدايش، بلوغ و استقلال علوم اسلامي و نقش آن در ايجاد تمدن عظيم اسلامي از محورهاي موضوعي است كه برنامه «طلوع دانش» با كارشناسي دكتر محسن الويري به بررسي آن ميپردازد. در اين برنامه علاوه بر بحث كارشناسي گزارشهاي راديويي و مصاحبه با دانشجويان و علاقمندان به موضوع نيز پخش خواهد شد.
بر اساس اعلام روابط عمومي راديو معارف، برنامه «طلوع دانش» كاري از گروه انديشه و حكمت پنجشنبه 8 تير 91 از ساعت 14:45 به مدت 40 دقيقه روي آنتن شبكه راديويي معارف خواهد رفت.