به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، دومین نشست تخصصی در هشتمین جشنواره فرهنگی بین المللی ربیع الشهادة در سالن خاتم الانبیاء آستان مقدس امام حسین علیه السلام برگزار شد که حجت الاسلام والمسلمین سید احمد الصافی تولیت آستان مقدس حضرت عباس علیه السلام نیز در آن حضور داشت.
نخستین بحث در این نشست از سوی حجت الاسلام والمسلمین سید ریاض الحکیم ارائه شد. این بحث درباره شرایط موجود در زمان امام حسین علیه السلام و شناخت خطرهای پیش روی امت اسلام در صورت بیعت با یزید و فواید انقلاب ها و جنبش های اصلاحی در رویارویی با طاغوت ها و مستکبران بود.
سید ریاض الحکیم در بیان مهم ترین بازتاب های انقلاب امام حسین علیه السلام، به جنبش عبدالله بن زبیر علیه حکومت اموی و قیام اهل مدینه در واقعه حره و قیام توابین در کوفه و قیام مختار و انقلاب زید و جنبش عباسی ها اشاره کرد.
دومین بحث این نشست از حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی الحلو با عنوان "قرائت معکوس، استنباط تاریخی معاصر" ارائه شد.
وی با بیان مشروعیت این قیام از طریق طرح تجربه ای جدید از قرائت تاریخ گذشته و با در نظر گرفتن احتمالات برگرفته از اتفاقات تاریخی، این اتفاقات را موجب شکل گیری یک علامت سؤال در طول این وقایع تاریخی دانست.
* نقش عزاداری سیدالشهداء در استمرار اهداف نهضت حسینی
حجت الاسلام والمسلمین محمد الحسون رئیس مرکز پژوهش های اعتقادی نیز سومین بحث این نشست را با عنوان "شعائر حسینی و واقعیت موجود" ارائه کرد.
وی با اشاره به اهمیت برپایی شعائر حسینی و مراسم عزاداری، برپایی این شعائر را دارای تاثیرات مثبت بر استمرار اهداف نهضت امام حسین علیه السلام دانست.
شیخ محمد الحسون همچنین به شبهات و پرسش های فراوان درباره این شعائر و نقش علما و فقها در این باره اشاره کرد و اولین جرقه این پرسش ها و شبهات را در دو سال 1346ه و 1348ه و از طریق روزنامه الأوقات عراق در آن زمان دانست که موجب ایجاد موجی رسانه ای درباره شعائر حسینی شد.
وی ریشه این شبهات و منشأ آن را انگلستان و در دوران اشغال عراق توسط آنها دانست که اولین بذر این شبهات را درباره شعائر حسینی پاشیدند.