پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رییس مدرسه تخصصی فقه و معارف اسلامی قم از تحصیل 520 طلبه غیرایرانی و برگزاری روزانه 135 کلاس درس در این مدرسه خبر داد.

حجت‌الاسلام سید قربان موسوی در گفت و گو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به برنامه های آموزشی، تبلیغی  و ... مدرسه تخصصی فقه و معارف اسلامی قم وابسته به جامعه المصطفی العالمیه، گفت: معاونت فرهنگی‌ و تربیتی جامعه‌المصطفی اقدام به تدوین نظام‌ نامه تربیتی طلاب کرده است و ما نیز برای اجرای این نظام‌نامه ،‌ جلساتی را با مسئولان تربیتی فرهنگی مجتمع آموزش عالی فقه با حضور اساتیدی همچون آیت‌الله حائری شیرازی و طلاب برگزار کرده‌ایم.

وی افزود: 20 استاد اخلاق را شناسایی و به طلاب معرفی کرده ایم تا آنان را به عنوان استاد اخلاقی خود برگزینند.

رییس مدرسه تخصصی فقه و معارف اسلامی، با بیان این که اکنون جلسات مشترک پنج استاد با طلاب شروع شده است، ادامه داد: اساتید این طرح وظیفه دارند که با توجه به اصول و مبانی ‌المصطفی، رابطه عاطفی با طلاب برقرار کنند و مشکلات آموزشی و تربیتی آنان را رصد و برطرف نمایند.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به این که این طلاب هیچ اجباری به پذیرش این طرح ندارند، خاطرنشان کرد: خود طلاب مشتاق هستند تا از تجربیات استادان استفاده کنند.

رییس مدرسه تخصصی فقه و معارف اسلامی خاطرنشان کرد: برای شرکت در درس اخلاق، اساتید زیادی را معرفی کردیم تا طلاب با توجه به سلیقه خود، استاد مورد علاقه را انتخاب کنند تا به صورت واحدی این درس را بگذراند.

 *تحصیل 520 طلبه غیرایرانی

وی، محوریت کار مدرسه تخصصی فقه و معارف اسلامی را دروس سنتی و اصیل حوزوی عنوان کرد و افزود: 520 طلبه در سطح یک(کاردانی) و دو(کارشناسی) در این مدرسه حضور دارند که علاوه بر فراگیری دروس پایه های یک تا شش، با دوره جامع دروس معارفی مانند تاریخ اسلام، تاریخ تشیع، تفسیر پانزده جزء قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، روش تبلیغ و روش سخنرانی، اندیشه های امام(ره) و مقام معظم رهبری، اخلاق و اصول کافی آشنا می شوند.

رییس مدرسه تخصصی فقه و معارف اسلامی، با اشاره به کلاس‌های طلاب در ترم جدید تحصیلی، گفت: برای ترم جدید، 135 کلاس روزانه را برنامه‌ریزی کرده ا یم که این مسئله نشان از تنوع و نگاه خاص این مدرسه به سطح علمی طلاب است.

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی با اشاره به این که بسیاری از طلاب مدرسه برای تبلیغ در فصل تابستان به کشورهای خود می‌روند، ابرازداشت: برای طلابی که در تابستان در قم حضور دارند، ترم تابستانی به شکل روزانه برگزار می‌کنیم.

*بازبینی دروس رشته فقه و معارف اسلامی

وی با بیان این که طلابی که معدل آنها بالای 17 باشد، می‌توانند به صورت غیرحضوری در ترم تابستانی شرکت کنند، ادامه داد: دروس و جدول ترم‌بندی دروه کارشناسی رشته فقه و معارف اسلامی در سال گذشته بازخوردگیری و بازبینی شد وبراساس معیار رشد علمی طلاب اصلاح گردید.

حجت‌الاسلام موسوی با بیان این که عدم اتمام دروس بر اساس سرفصل‌های مصوب یکی از آسیب‌ها به شمار می‌رود، اظهار داشت: این آسیب را با اضافه کردن ساعات درسی طلاب و تقسیم صحیح متون درسی روزانه، برطرف کردیم.

رییس مدرسه فقه و معارف اسلامی یکی دیگر از ویژگی های این مدرسه را الزام طلاب مقطع کارشناسی به ارائه تحقیق پایانی برای دانش‌آموختگی برشمرد و افزود: شرط ورود به تحقیق پایانی، نوشتن چهار تحقیق کلاسی است و هر طلبه‌ای که می‌خواهد از تحقیق او دفاع شود، ملزم است که در دو جلسه دفاعیه کارشناسی شرکت کند.

وی، با اشاره به حضور الزامی طلاب در کارگاه روش تحقیق پایان‌نامه‌نویسی، خاطرنشان کرد: برای اساتید راهنمای مدرسه نیز کارگاهی برای آشنایی با روش‌های نو در ارائه مشاوره به طلاب برگزار نمودیم.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به این که در دروس حوزوی خاص مانند ادبیات، منطق، عقائد، فقه و اصول امتحان شفاهی نیز گرفته می شود، خاطرنشان کرد: امتحان شفاهی با حضور استاد  مدرس و نماینده گروه علمی همزمان با امتحان کتبی هر درس برگزار می‌گردد.

رییس مدرسه تخصصی فقه و معارف اسلام یادآورشد: تلاش می‌کنیم تا از طلابی که در سطح چهار، پنج و دکتری در حال تحصیل و یا دانش‌آموخته، در امر تدریس و دیگر فعالیت های علمی استفاده کنیم.

*فعالیت 4 گروه علمی

حجت‌الاسلام موسوی با بیان این که در انتخاب اساتید، بینش سیاسی و اجتماعی آنها مانند نگاه به انقلاب اسلامی، مسائل تقریبی و اهتمام به مسائل اخلاقی و تربیتی طلاب را مورد توجه قرار می گیرد، ابرازداشت: در این مدرسه چهار گروه علمی ادبیات عرب، فلسفه و کلام، معارف اسلامی و فقه و اصول فعال است که در شروع هر سال تحصیلی با اساتید جلسه توجیهی را برگزار می‌کنند تا برنامه ها را با کیفیت بهتری ارائه دهند.

*شرکت 175 نفر از طلاب در آزمون کارشناسی ارشد

رییس مدرسه تخصصی فقه و معارف اسلامی با بیان این که 175 نفر از طلاب  این مدرسه در آزمون کارشناسی ارشد جامعه‌المصطفی شرکت می‌کنند، بیان داشت: طلابی که در سال گذشته در آزمون کارشناسی ارشد المصطفی پذیرفته شدند، دوره چهار ماهه مکالمه عربی را می گذرانند.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی در پایان خاطرنشان کرد:  شرط ورود طلاب به کارشناسی ارشد، تسلط بر مکالمه عربی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha