حجتالاسلام والمسلمین مسعود آذربایجانی در گفتوگو باخبرگزاری حوزه، با اشاره به آثار اخلاقی فرهنگ مهدویت درجامعه اظهار داشت: نخستین مسئلهای درباره مهدویت این است که باید نام و ویژگیهای امام مهدی(عج) را مطرح و با ارائه آن به افکار عامه مردم، الگویی از انسان کامل را در اختیار مردم قرار دهیم.
مدیر مرکز تخصصی اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه حضرت ولی عصر(عج) الگویی حسنه برای بشریت هستند، افزود: همانطور که پیامبر اسلام(ص) را اسوه حسنه میدانیم، برای معصومین(علیهمالسلام) نیز این الگو و اسوه بودن را قائل هستیم؛ بنابراین وظیفه داریم که خود را با اخلاق و سجایای مهدوی همسو و حداقل به امام زمان (عج) نزدیک کنیم.
وی ادامه داد: ترویج فرهنگ مهدویت در جامعه، به معنی فراخوانده شدن افراد به موعود گرایی و آمادگی برای ایجاد عدل جهانی که در آن صلح و صفا حاکم است و انسانها به سمت اصلاح تمامی ابعاد اجتماعی کشانده میشوند، میباشد.
* جامعه مهدوی؛ جامعهای پر از صفا و صمیمیت
حجتالاسلام والمسلمین آذربایجانی اصلاح فردی را لازمه اصلاح ابعاد اجتماعی معرفی کرد و گفت: توقع داشتن جامعه صالح بدون این که خودمان قدمی در این عرصه برداریم، ممکن نیست؛ فرهنگ مهدویت ما را به سمت ایجاد جامعه صلحآمیز پر از صفا و صمیمت هدایت میکند.
وی خاطرنشان کرد: در چنین جامعهای حداقل مسائل اخلاقی، ظلم نکردن به دیگران و مراعات حقوق برادری و اجتماعی میباشد.
مدیر مرکز تخصصی اخلاق حوزه در ادامه با بیان این که دعا و انتظار فرج از مهمترین و برجستهترین مسائل در عرصه مهدویت میباشد، ادامه داد: یکی از مهمترین کارها در عرصه مهدویت، دعا و انتظار فرج است؛ به طوری که انسان به استقبال این مسئله برود، این کار نقش زیادی در اخلاق اجتماعی دارد.
وی یادآور شد: دعا به معنای خواستن است و زمانی که انسان چیزی را میخواهد با تمام وجود به سمت آن حرکت میکند. این که دعای زبانی داشته باشیم، کمترین معنای دعا را به جای آوردهایم؛ درحالی که اصل دعا این است که با همه وجود، به دنبال آن برویم و برای تحقق آن اهتمام جدی داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین آذربایجانی با بیان این که ترویج فرهنگ مهدویت به این معنا برای دعا برای فرج دعا است تا انسان آمادگی را در خود ایجاد نماید، ابراز داشت: این دعا اگر به معنای درست انجام و تبیین شود شعار و شعور درکنار هم باشد، تمامی رفتار انسان به این سمت هدایت میشود که خود این مسئله، موجب زمینهسازی ظهور میشود.
* مهدویت، گل سرسبد تعالیم اسلامی
وی با تأکید بر این که مهدویت جدای از اسلام نیست، بلکه گل سرسبد تعالیم اسلامی میباشد، ادامه داد: مهدویت جلوه تام ظهور اسلام در آخرالزمان و تحقق کامل آموزههای دینی و اسلامی در جامعه است؛ بنابراین نباید مهدویت را جدای از اسلام بدانیم.
مدیر مرکز تخصصی اخلاق حوزه افزود: با درنظر داشتن این معنی از مهدویت، به این نتیجه میرسیم که هر چه ما مهدویت را تبلیغ کنیم، در اصل اسلام را تبلیغ کردهایم؛ برای این کار، لازم است تا اخلاق به عنوان یکی از ارکان تعالیم اسلامی، در جامعه تحقق یابد و در مرحله عمل،جامعه را با تعالیم مهدوی که همان تعالیم اسلامی است، آشنا سازیم.
* عملا فرهنگ مهدوی را ترویج دهیم
وی در پایان تأکید کرد: ترویج اخلاق اسلامی و فرهنگ مهدویت در جامعه نباید فقط کارهای ما در همایشها، سخنرانیها و تظاهرات بیرونی خلاصه شود، بلکه در صورت ترویج عملی فرهنگ مهدویت، میتوان زمینه بیشتری برای پذیرش این تعالیم در میان مردم ایجاد کرد.