جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 283147
۲۲ تیر ۱۳۹۱ - ۰۳:۴۴

رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه در سخنانی به تبیین جایگاه عفاف و حجاب در قرآن و نقش آن در ثبات جامعه پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین مؤدب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عفاف و حجاب را یکی از ارزش‌های مورد تأکید در اسلام برای همگان، به ویژه برای بانوان، اظهار داشت: خداوند در آیه 60 سوره مبارکه نور که می‌فرماید: «...وَأَنْ يَسْتَعْفِفْنَ خَيْرٌ لَهُنَّ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ».

رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه افزود: بر اساس این آیه، هرچه زن جانب عفاف و حجاب را رعایت کند، پسندیده‌تر و به تقوا نزدیک‌تر است. البته می‌دانیم که این آیه مربوط به زنان سالخورده است. خدا حتی برای زنان سالخورده که نیز این مسئله را تأکید می‌کند.

وی با بیان این که در پایان این آیه بیان می‌شود: «... وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ»، نشان می‌دهد که این مسئله، نوعی هشدار است، ادامه داد:‌ از آیات سوره مبارکه نور مشخص می شود که در جامعه، برای ایجاد عفاف و حجاب، تنها مجازات تازیانه مردان و زنان کارساز نیست؛ بلکه فراهم آوردن و تسهیل کردن ازدواج جوانان، رعایت حجاب اسلامی، نهی از چشم‌چرانی‌ها، تحریم متهم ساختن افراد به آلودگی ناموسی، اجازه گرفتن فرزندان به محل استراحت پدر و مادر و... باید انجام شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مؤدب با اشاره به آیه: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَدْخُلُوا بُيُوتًا غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّى تَسْتَأْنِسُوا وَتُسَلِّمُوا عَلَى أَهْلِهَا ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»(نور ٢٧)اظهار داشت: اسلام نسبت به هیچ یک از مسائل عفاف وحجاب چشم‌پوشی نکرده است و حتی نسبت به ورود کودکان نابالغ  به اتاق والدین که وابستگی زیادی  به پدر و مادر دارند، در این آیات و دیگر روایات اسلامی آمده است که همراه با اجازه باشد.

وی با بیان این که چنین توصیه‌هایی، نشان دهنده ادب اسلامی است، افزود: اسلام می‌خواهد که عفاف و حجاب ابتدا در خانواده ایجاد شود و افراد بعد از آن با تأسی از این اجتماع کوچک،‌ در جامعه بزرگ‌تر نیز ادب اسلامی را نشان دهند.

رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه ادامه داد: در آیه: «قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ (نور ٣٠)؛ آمده است که (ای پیامبر) به مردان مؤمن بگو چشمان خود را فرونهند و به گناهان آلوده نشود.

وی با تأکید بر حفظ عفاف و حجاب در میان زنان اظهار داشت: در آیه 31 سوره مبارکه نور آمده است:‌ «وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ ... (نور 31)؛ به زنان مؤمن بگو دیدگانشان را از نگاه حرام فروکاهند و دامان عفتشان را حفظ کنند. برخی روانشناسان و جامعه شناسان بیان می‌دارند که اگر زنان درجامعه خود راحفظ کنند، آلودگی و لغزش مردان بسیار کمتر می‌شود؛ بنابراین عفاف و حجاب در میان زنان اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

وی افزود:‌ تجربه نشان می‌دهد؛ زمانی زنان زمینه لغزش را داشته باشند، متأسفانه مردان نیز در این دام گرفتار می‌شوند و زمانی که زنان عفت خود را حفظ می‌کنند؛ کل جامعه به سمت عفاف و حجاب پیش می‌رود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مؤدب با بیان این که خداوند در وجود زن زیبایی‌ها و زینت‌هایی قرار داده است، گفت: نشان دادن این زینت‌ها برای همگان نیست، بلکه زنان تنها در میان محارم خود می‌توانند زینت‌هایشان را نشان دهند.

رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه در پایان با ابراز تأسف از ترویج فرهنگ بیگانه درباره ارتباط زن و مرد گفت: متأسفانه امروزه در ارتباط زن و مرد الگوهایی از جوامع غربی وارد کشور شده و برخی گمان می‌کنند پیشرفت غربیان در صنعت و تکنولوژی، موج پیشرفت آنها در تمامی عرصه‌های زندگی می‌باشد.

وی اضافه کرد: این در حالی است که در این جوامع تنها بر مسائل مادی تکیه می‌شود که همین مسئله موجب دور افتادن آنها از مسائل معنوی شده است که به وجود آمدن چالش‌های بزرگ فردی و اجتماعی، حاصل این رویکرد غرب است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha