به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی ، طی سخنانی در دیدار جمعي از نخبگان و طلاب ممتاز حوزوي که در محلّ استقرار معظم له در مشهد مقدس برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق اظهار داشتند: الحمدلله ما غني و بينياز از ديگران هستيم و هيچ مطلبي نيست كه دنيا از ما سؤال كند و ما جوابش را نداشته باشيم. ایشان افزودند: ما قرآن مجيد را داريم، نهج البلاغه، صحيفه سجاديه، صحيفه ثانيه، صحيفه ثالثه و صحيفه رابعه را داريم. اين همه ذخاير علمي از اهل بيت عليهم السلام در اختيار ماست؛ ما غنيترين ملل و امم از جهت معارف هستيم و خدا ميداند اين را از روي كمال اعتقاد ميگويم چرا كه بنده الحمدلله به حد خودم مطالعه كردهام.
این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: اگر همه امّتها جمع شوند به ما نميرسند؛ بايد قدر خودتان را بدانيد كه كجا آمدهايد و به كجا ميخواهيد برسيد. روايات، و نيز نهج البلاغه را حفظ كنيد. بدانيد اخلاق و معارفي كه دعاي مكارم الاخلاق صحيفه سجاديه دارد هيچ اخلاقي بالاتر از آن نيست. بدانيد هيچ توحيدي بالاتر از توحيد اميرالمؤمنين عليه السلام در نهج البلاغة نيست.
ایشان اضافه کردند: مرحوم كليني اعلي الله مقامه با آن مقامات بالاي علمي درباره يكي از خطبههاي نهج البلاغة مينويسد كه اگر زبان تمام علماي دنيا را در يك زبان بگذارند و بخواهند خدا را توصيف كنند بالاتر از اين نميشود؛
شما اين فرصت را قدر بدانيد و افتخار كنيد كه شاگرد چنين مكتبي هستيد. اميدوارم به واسطه وجود هر يك از شما، اسلام و مكتب اهل بيت عليهم السلام ترويج شود.
معظم له در ادامه، خطاب به حضار گفتند: انشاء الله در اين سفر روحاني و معنوي كه مشرف به عتبهبوسي حضرت ثامن الحجج عليه الصلاة و السلام شدهايد، از بركات ولايت حضرت أقدس ثامن الحجج علي بن موسي الرضا عليه السلام انشاءالله حظّ اوفي و بهره اكمل را ببريد.
ایشان تاکید کردند: همه ائمه طاهرين عليهم السلام نور واحدند، و خداوند متعال آسمانها و زمين را به سبب وجود آنها خلق كرده است، ليكن هر كدام از آن بزرگواران در زمان و عصر خودشان ظهور و ويژگي خاصي نشان دادند. به طور مثال به واسطه وجود مبارك حضرت رضا (ع) در آن شرايط و اوضاع بعد از حضرت موسي بن جعفر (ع) و زندانيشدن پدر بزرگوارشان كه جريان خاصي پديد آمده بود و موضع و موقعيت شيعه ضعيف شده بود، همه آن ضعفها مبدّل به قوّت شد و مذهب دوباره تشييد شد.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی اضافه کردند: آن حضرت از مدينه تا مرو هم كه تشريف ميآوردند، با حضور و وجود مباركشان همه جا موج ولايت اهل بيت عليهم السلام ظهور پيدا ميكرد، مردم متوجه به اهل بيت عليهم السلام ميشدند و حقانيت آن حضرات بر همه نمايان ميگشت؛ غرض اينكه آثار و بركات وجود مبارك حضرت رضا عليه السلام و موقعيتي كه براي ايشان فراهم شد، بيشتر از آن است كه انسان توان تصوّر آن را داشته باشد.
ایشان ادامه دادند: در عصر ما هم به بركت وجود آن حضرت، مشهد مقدس مركز معنوي و پايتخت حقيقي ولايت و امامت است و يك مركز ديني و معنوي جهاني شده است، و روز به روز بر عظمتش افزوده ميشود.
معظم له یادآور شدند: زوّاري كه به اين شهر مقدس ميآيند، همه از بركات وجودي آن بزرگوار بهرهمند ميگردند و بركات اين روضه مقدسه براي اسلام، اهل بيت عليهم السلام و براي حفظ تشيع بسيار زياد بوده است.
ایشان تصریح کردند: البته نور ولايت، نوري است كه هرگز خاموش نميشود و اگر همه قدرتها دست به دست هم بدهند تا اين نور از بين برود نخواهند توانست. نكات تاريخي بسياري هم بر اين امر دلالت دارد، به عنوان مثال قدرت بني عباس قدرت كمي نبود. هارون الرشيد ميگفت هر كجا كه باران ببارد آنجا مملكت من است. متوكل با آن همه خصومت و عداوتي كه با اميرالمؤمنين عليه الصلاة و السلام داشت. اينها قدرتهايی بودند كه ميخواستند نور اهل بيت عليهم السلام را خاموش كنند ولي به اذن خداوند نتوانستند.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم همچنین بیان داشتند: اين وسعت نور اهل بيت عليهم السلام تا بدانجا رسيد كه ناصر خليفه عباسي خودش را منتسب به امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف ميكرد. در كتاب «نسمة السحر فيمن تشيّع و شعر» نقل ميكنند كه ناصر عباسي مدعي اين بود كه من نائب امام زمان هستم و با ايشان ارتباط دارم.
غرض اينكه در زمان حضرت رضا عليه الصلاة و السلام ظهور علمي ايشان فوق العاده بود و به همين سبب ايشان را عالم آل محمد عليهم السلام لقب دادهاند.
ایشان افزودند: شما مباحثات آن حضرت با سران اديان و مذاهب ديگر را ملاحظه كنيد؛ مطالب و علومي كه از ايشان صادر شده همه براي احياء امر اهل بيت عليهم السلام فوق العاده مؤثر واقع شده است.
این مرجع تقلید ابراز داشتند: اين مطالب و علوم صادره از آن بزرگوار در خداشناسي و توحيد، و مباني ديني همگان را دوباره متوجه اين كرد كه اگر كسي علم و معرفت صحيح ميخواهد و معارفي، مانند ربط حادث به قديم را ميخواهد متوجه شود، جايی كه بتواند اين مطالب را به طوري كه مورد اعتماد و حجت باشد پيدا كند غير از اهل بيت عليهم السلام نيست.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود گفتند: كتابي را تازه ديدم كه از كتابهاي قديمي و داراي اشعار بلند و والايي بود. اين كتاب اشعاري راجع به مدح اميرالمؤمنين عليه الصلاة و السلام و جنگ جمل و صفين و نهروان دارد كه بسيار بالا و بلند است، يا قضيه معراج حضرت رسول صلي الله عليه و آله و سلم را به شعر درآورده است كه انسان نظير اين انسانها و اين اشعار را كم پيدا ميكند.
ایشان اضافه کردند: در اين كتاب اين معجزه را نقل ميكند كه جمعيتي از روستاي ما ميخواستند به زيارت حضرت رضا عليه الصلاة و السلام مشرّف شوند. من خانه نداشتم و ميخواستم با توسل از حضرت خانه بخواهم. به همين خاطر عريضهاي خدمت حضرت رضا عليه السلام نوشتم و به آنها گفتم شما كه آنجا ميرويد اين عريضه را در ضريح مقدس بيندازيد. اين شخص ميگويد هنوز اين جمعيت به مشهد نرسيده بودند كه صبح يك نفر آمد و گفت كه آقا را در حال تبسم ديدم و در حالي كه نامهاي در دستشان بود به من فرمودند: برو و بيست تومان به فلاني بده و بگو كه خانه بخرد. ميگويد من آن وقت نفهميدم كه اين شخص چه كسي بود ولي مطمئن بودم كه اثر همان عريضهاي بود كه خدمت مبارك حضرت ثامن الحجج علي بن موسي الرضا عليه السلام نوشته بودم.
معظم له خاطرنشان کردند: از اين داستان اين مطلب نيز معلوم ميشود كه عريضهنويسي مسأله رايج و مورد اطميناني بوده است. اكنون هم در مصر، مشهد رأس الحسين عليه السلام – كه داراي اهميت خاصي است حتي در ايام خاصي اجتماع زيادي به حد جمعيتي كه در كربلا جمع ميشوند حضور پيدا ميكنند- مردم متوسل به اهل بيت عليهم السلام ميشوند حتي علماي اهل سنت نيز براي زيارت و توسل به آنجا ميروند.
ایشان اظهار داشتند: در كتاب «الإتحاف بحب الأشراف» كه نوشته رئيس اسبق جامعه الازهر يعني الشبراوي است و راجع به شرفا و سادات و ائمه اثني عشر تا امام مهدي صلوات الله و سلامه عليه نوشته شده، اين آقا اين مطلب را در اين كتاب آورده است كه در مصر رسم است مردم شبهاي دوشنبه را به عنوان شب عروسي امام حسين عليه الصلاة و السلام براي زيارت به آنجا ميآيند. او ميگويد من هم كه به زيارت آنجا ميرفتم پيش خود گفتم كه تو چرا حرفهاي عوامانه ميزني؟
وي در ادامه ميگويد: دو شب بود كه نرفتم. حضرت را در خواب ديدم كه فرمودند: أما علمت أن ليلة الإثنين ليلة عرسي.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی افزودند: غرض اينكه اين مسأله عريضهنويسي از زمان قديم و در همه جا مرسوم بوده است. راجع به مشهد رأس الحسين عليه السلام همين اواخر اعلام كرده بودند كه مدير بريد قاهره گفته بود كه امسال بيش از يك ميليون عريضه آنجا آوردند كه من اين قضيه را در كتابي آوردهام.