به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر مجتبی باقری، امروز 29 تیرماه، در نشست اقتصاد اسلامی و حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی که در سالن جلسات مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، با انتقاد از کم توجهی به نامگذاری سال 91 از سوی مقام معظم رهبری، اظهار داشت: این که بخواهیم این سخن رهبر معظم انقلاب را تنها در برگزاری نشستها و همایشها خلاصه کنیم، کاری نادرست است، بلکه باید این سخن رهبری مورد بررسی و راهکارهای عملی ساختن آن برطرف شود.
وی از جمله مشکلات در این عرصه را واردات دانسته و گفت: در حالت عادی که کشورها هیچ مشکلی با هم نداشته باشند و بتوانند نیازهای یکدیگر را برطرف کنند، واردات برای کم کردن هزینههای تولید، مناسب است؛ البته باید دقت داشته که در این عرصه با زیادهروی، صنعت داخل را ورشکسته نکنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه مفید با اشاره به تحریمهای بینالمللی علیه ایران، ادامه داد: با وجود مسائلی چون تحریم اقتصادی که کشورها محصولات خود را در اختیار ما قرار نمیدهند، تکیه بر تولید ملی، کاری عقلانی و ضروری است.
وی افزود: در کنار این تحریم، ممکن است عرصهای برای وارودات بی رویه وجود داشته باشد، ولی باید بدانیم که این اجناس وارداتی که عمدتاً با قیمت پایینتری هستند و برای مصرف کننده بهتر است،ولی از سوی دیگر موجب ورشکستگی شرکتهای تولیدی و در ادامه بیکاری افراد جامعه میشود.
باقری خاطرنشان کرد: همچنین باید مراقب باشیم که با واردات، عرصه را برای نفوذ دشمن در کشور و تسلط آنها بر خود باز نکنیم.
*درآمدهای هنگفت بدون زحمت!
وی در ادامه نداشتن انگیزه را مشکلی دیگر در عرصه تولید ملی معرفی کرد و گفت: تازمانی که در کشور شرایطی وجود داشته باشد که پولهای بدون زحمت، با حجم زیاد، به دست آید، انگیزهای برای تولید مشاهده کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه مفید افزود: زمانی که شخصی با حضور در بازارهایی چون مسکن که قیمت آن بر اثر تورم در حال رشد است، در مدتی کوتاه و بدون زحمت، سود فراوانی را به دست میآورد، برای حضور در عرصه تولیدی، با تلاش زیاد و سود کمتر، انگیزهای ندارد.