به گزارش خبرگزاری حوزه، معظمله با اشاره به ویژگیهای کلی سوره ضحی، اظهار داشتند: این سوره مکی است و ویژگی سورههای مکی، کوتاه بودن آیات و مضمون آنهاست.
ایشان با اشاره به تفسیر آیه اول این سوره افزودند: 39 سوره در قرآن با قسم آغاز میشود که سوره ضحی یکی از آنها است و در تفسیر قسمهای قرآن باید مقسم به، مقسم علیه و رابطه این دو را شرح دهیم.
آیتالله العظمی سبحانی ادامه دادند: در این سوره به شب هم قسم خورده باشد و باید توجه کنیم که تاریکی و شب هم مثل نور نعمت است و اگر همیشه نور وجود داشته باشد و تارکی نباشد، زندگی نخواهد بود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به تفسیر اهل سنت از آیه شریفه «ماودعک ربک و ما قلی» اظهار داشتند؛ اهل سنت میگویند چون نزول قرآن بر پیامبر(ص) چند روز قطع شد، مردم خیال کردند خداوند از پیامبر روی گردانده است و لذا این آیه نازل شد.
ایشان با رد نظر اهل سنت، گفتند: مبنای این فکر غلط است و در اصل بنا نبوده که قرآن هر روز نازل شود، بلکه طی 23 سال نازل شده است.
آیتالله العظمی سبحانی تصریح کردند: نزول تدریجی قرآن مایه قوت قلب پیامبر(ص) است و بیانگر استمرار توجه خداوند به ایشان است بر خلاف تورات و انجیل که یکباره نازل شدهاند.
معظمله در پایان گفتند: در ماه مبارک رمضان سورههای کوچک قرآن را تفسیر میکنیم تا حاضران آنها را حفظ کرده و علاوه بر قرائت در نمازهای خود، آنها را نشر دهند.
گفتنی است، سلسله مباحث تفسیری حضرت آیتالله سبحانی، همچون سالهای گذشته هر روز بعد از نماز ظهر و عصر در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم برگزار میشود.