پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

ما نباید در انجام اعمال و عبادات از خدا و رسول خدا (ص) پیشی بگیریم، بلکه باید از آن ها متابعت داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد غروی، روز گذشته پیش از اقامه نماز مغرب و عشا طی سخنانی در سلسله جلسات تفسیر سوره مبارکه حجرات که در ایام ماه مبارک رمضان در مسجد علی المرتضی (ع)، برگزار می شود، با اشاره به این که در تفسیر معنای «بای» بسم الله الرحمن الرحیم چند سخن وارد شده است، گفت: عده ای معتقدند که این بای ابتدایی است؛ یعنی ما همه کارها را با نام خداوند شروع می کنیم؛ عده ای نیز آن را به معنای استعانت گرفته اند.

وی افزود: البته یک معنای دیگر هم ذکر شده که معنای خاص است و آن هم این که انسان اصولا هر چه دارد از الله است که یا زیر پوشش رحمانیت خدا قرار دارد یا زیر پوشش رحیمیت او.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: در واقع ما استناد کار خود را به خدا و رحمانیت و رحیمیت او می رسانیم؛ به عبارت دیگر ما کار خود و همه چیزمان را به پروردگار استناد می دهیم.

وی یادآور شد: همه اسما و صفات خداوند زیر پوشش رحمانیت اوست و البته باید توجه داشت که رحیمیت معنا و شمول خاص تری دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین با بیان این که سوره مبارکه حجرات دارای حدود 6 محور است، اظهار داشت: یک محور که در آیه اول این سوره نیز بدان اشاره شده بحث ادب برخورد با خدا و رسول خدا(ص) است.

وی افزود: این آیه می فرماید که بر خدا و رسولش پیشی نگیرید و در ادامه بر تقوای الهی تاکید می کند؛ زیرا کسی که بر خدا و رسولش پیشی بگیرد، تقوا ندارد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه تاکید کرد: در واقع بر اساس این آیه مبارکه همه ما باید مطیع خدا و رسول خدا(ص) باشیم و در همه رفتارهایمان این متابعت وجود داشته باشد.

وی بیان داشت: نمونه های پیشی گرفتن از خدا و رسولش در صدر اسلام وجود داشته ومتاسفانه امروز هم در زمانه ما بعضا دچار این مساله هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین غروی ادامه داد: البته باید توجه کرد که خدا و پیامبر (ص) چه می گویند تا ما از آن ها تبعیت کنیم، مربوط به جنبه های تشریعی است و گرنه در عرصه تکوینی کسی نمی تواند از آن ها پیشی بگیرد.

وی گفت: به عنوان مثال خدا به ما دستور داده که نماز بخوانید، حال اگر کسی ایستاده نماز خواندن برایش ضرر دارد، اما با این وضع بگوید که می خواهم ایستاده بخوانم این یعنی پیشی گرفتن از خدا و رسولش؛ چرا که خدا و رسول خدا (ص) امر به اقامه نماز کرده اند، گفته اند در صورت ضرر بدنی باید آن را طور دیگری اقامه کرد.

عضو جامعه مدرسین افزود: ما در احکام الهی باید تبعیت کنیم نه این که بر خدا و رسول خاتم(ص) پیشی بگیریم؛ آنچه مهم است این که عین دستورات الهی را انجام دهیم.

وی اضافه کرد: گاهی اوقات فردی 40 ، 50 سال روزه می گیرد، اما همین فرد در مرحله ای از زندگی به دلیل بیماری نباید روزه بگیرد، چون برایش ضرر دارد، در این صورت وقتی فرد می خواهد باز هم روزه بگیرد این جا دیگر به خاطر خدا نیست.

وی گفت: همان کسی که به شما گفته روزه بگیر، در موارد خاص گفته است نگیر و لذا ما نباید بر خدا و رسول خدا پیشی بگیریم.

حجت الاسلام و المسلمین غروی ابراز داشت : در این جا نکته ای که وجود دارد و باید حتما به آن توجه داشت این است که روزه گرفتن در تابستان با گرمای زیاد و طولانی بودن روز بسیار سخت است، اما این به معنای ضرر داشتن برای افراد نیست، بلکه مراد از ضرر داشتن آن است که به بدن و وضعیت جسمانی فرد، آسیب جدی برساند که در این صورت فرد نباید روزه بگیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha