یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

آیت‌الله العظمی سبحانی در ادامه مباحث تفسیری خود به بررسی نظر اهل‌سنت درباره انقطاع و احتباس وحی پرداختند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم‌له، امروز در ادامه سلسله مباحث و تفسیری خود در ماه مبارک رمضان، در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم با اشاره به معنای انقطاع وحی گفتند: بعد از نزول سوره علق برای مدتی نزول وحی قطع شد که به آن انقطاع یا احتباس وحی می‌گویند.

ایشان افزودند: اهل سنت برای انقطاع وحی دلایل مختلفی ذکر می‌کند که همگی آنها باطل است، چون اولا زمان انقطاع وحی در آنها مختلف است ثانیا اسباب آن هم یکی نیست.

حضرت آیت‌الله سبحانی خاطرنشان کردند: بعد از بعثت برخی از قریش از پیامبر‌(ص) سوالاتی درباره اصحاب کهف، ذوالقرنین و ماهیت روح پرسیدند که پیامبر‌(ص) بدون گفتن انشا‌الله به آنها وعده پاسخ داد و برای مدتی نزول وحی قطع شد؛ اهل سنت این مسئله را موجب انقطاع وحی دانسته‌اند؛ در حالی‌که این مطلب مربوط به سال هشتم هجرت است نه ابتدای بعثت.

 استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به یکی دیگر از دلایل اهل‌سنت درباره انقطاع وحی، یادآور شدند: زن ابولهب مدعی شد پیامبر‌(ص) دو شب برای نماز شب بیدار نشده‌اند و خدا با ایشان قهر کرده است که این مطلب باطل است، چون معلوم نیست او از کجا می‌توانسته داخل خانه پیامبر‌(ص) را ببیند و صمناً درب خانه پیامبر‌(ص) هم که همیشه باز نبوده است؟!

ایشان افزودند: اهل سنت طبق این مسایل آیه شریفه«ما ودعک ربک و ما قلی» را اینگونه تفسیر می‌کنند که «والضحی» به معنای نور است و با نزول وحی تناسب دارد و «والیل» به معنای شب است و با انقطاع وحی تناسب دارد و آیه مذکور به این معناست که خداوند با پیامبر قهر نیست!

حضرت آیت‌الله سبحانی ضمن رد نظر اهل سنت، گفتند: این آیه جهت تقویت روحیه پیامبر نازل شده چون پیامبر‌(ص) هم انسان است و نیاز به تقویت روحی دارد و علاوه بر این نزول وحی به صورت تدریجی بوده و نازل نشدن وحی در مدتی به معنای انقطاع نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha