پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

نمایندگان ولی‌فقیه و ائمه جمعه استان‌های خراسان رضوی، سمنان، بندرعباس و آذربایجان شرقی دیدگاه‌های خود را در خصوص اوقات فراغت تابستان و نیز استفاده بهینه طلاب و دانشجویان از این فرصت را بیان کردند.

خبرگزاری حوزه:اوقات فراغت را می توان از مهمترين و دلپذيرترين اوقات بشر دانست؛ اين اوقات براي مؤمنان لحظه هاي نيايش با معبود، براي عالمان ساعات توفيق و تفكر و براي هنرمندان زمان ساختن و ابداع مي باشد. اهميت يافتن فراغت در جامعه امروز آنچنان محسوس و مملوس است كه با اندك توجهي به انتظارات و روحيات مردم مي توان به آن پي برد.

درخواستهاي مردم جهت ايجاد مؤسسات وامكاناتي كه به فراغت مربوط مي شود مثل پارك، كتابخانه، فضاي سبز، تنوع در برنامه هاي راديو و تلويزيون، ايجاد ميادين ورزشي و... و همينطور ابراز خستگي، فرسودگي و ضعف اعصاب از طرف مردم در زمان ما اهميت دوران ايام فراغت و توجه به آن دوچندان می‌کند.

طبيعي است نياز به اوقات فراغت مربوط به يك قشر خاص نيست، خصوصاً از آنجايي كه كشور ما در رديف جوانترين كشورهاي دنيا با ميانگين سني 16 سال مي باشد. ايجاد امكانات براي گذراندن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان مي تواند نقشي مؤثر در شكل گيري شخصيت آنان و همينطور سازندگي جامعه داشته باشد. البته يكي از مشكلات پايدار جوامع فعلي تهيه وسايلي است كه نياز به فعاليت هاي تفريحي سالم و كافي را تأمين كند.

بدون شک نمایندگان ولی فقیه در استان‌‌ها و ائمه جمعه در کشور، ضمن آشنایی با احکام الهی و اسلامی حضوری فعال و ملموس در متن جامعه داشته  و با مشکلات و نیازهای توده مردم و به خصوص نسل جوان آشنا بوده و رهنمودهای آنها در زمینه  اوقات فراغت راهگشا خواهد بود، در همین راستا سرویس استانهای خبرگزاری حوزه در گفت‌‌وگو با چند تن از ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه در استانهای کشور دیدگاه‌‌های آنان را در خصوص استفاده از اوقات فراغت جویا شده است.

*ثمره اوقات فراغت رشد معلومات دینی باشد

آیت الله شاهچراغی،امام جمعه سمنان و نماینده ولی فقیه در این استان در گفتگوبا خبرنگار سرویس استانهای خبرگزای حوزه با تاکید بر غنی سازی اوقات فراغت با برنامه های اسلامی و دینی اظهارداشت: اوقات فراغت امری لازم و ضروری است که در تابستان ضمن غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان بر تربیت درست آنها و بهره گیری از فرصت ها می تواند موثر باشد.

این استاد حوزه با تاکید براینکه طرح های اوقات فراغت دانش آموزان را از سرگردانی در خیابان ها و محلات نجات می دهد گفت: اجرای برنامه های اوقات فراغت در طول تابستان باعث می شود تا جوانان و نوجوانان با مساجد بیشتر آشنا شده و اطلاعات دینی خود را بیافزایند.

وی با تاکید براینکه اصل  برنامه ها ی اوقات فراغت کار بسیار خوبی است گفت: اجرای این برنامه ها باعث می شود تا دانش آموزان پس از طی یکسال تحصیلی به استراحت پرداخته و ذهن خود را بازسای نمایند اما نکته مهم این است که  این برنامه ها طوری در نظرگرفته شود که شامل نکات تربیتی دینی نیزباشد .

امام جمعه سمنان باتاکید بر تفریح سالم در مقابله با تهاجم فرهنگی گفت: برگزاری سالم این دوره ها باعث می شود این برنامه ها تبدیل به دوره های آدم سازی شده و ثمره برنامه های اوقات فراغت تحقق و شکوفایی احکام دینی و اخلاقی گردد.

*در طلبگی اوقات فراغت معنا ندارد

آیت الله محسن مجتهد شبستری نیز در گفتگو با خبرنگار سرویس استانهای خبرگزاری حوزه با تاکید بر اینکه روحانیت باید در برنامه های اوقات فراغت حضور فعال داشته باشد،اظهارداشت: حضور روحانیت در برنامه های اوقات فراغت باعث می شود تا این برنامه ها از مسیر صحیح خارج نشده و آموزه های دینی در آنها جاری شود.

این استاد حوزه هم چنین به تعطیلی طلاب درایام تابستان اشاره کردو گفت: هرچند طلاب هم به استراحت نیازمند بوده و باید اطلاعات خود را در این ایام  به روز کنند، اما به طور کلی در طلبگی اوقات فراغت معنا ندارد و این قشر فرهیخته باید همواره به درس و بحث اهتمام داشته باشند.

وی گفت:مدیران مدارس هم برای ایام تعطیلی طلاب باید برنامه داشته باشند؛البته در استان ما طلاب تعطیلی ندارندو هرکس به نوعی مشغول فعالیت می شود.

امام جمعه تبریز با تاکید بر هرچه غنی تر شدن برنامه های تابستانی به خصوص بحث اوقات فراغت تصریح کرد :در اوقات فراغت بایستی برای دانش آموزان و دانشجویان کلاس‌ها و دوره‌های اسلامی و تربیتی چون عقاید و قرآن دایر کرد تا معلومات دینی آنها افزایش یابد.

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی تاکید کرد: هم چنین استفاده از این اوقات برای شکوفایی علم بسیار سودمند است که در همین راستا کلاس های آموزشی چون آشنایی با علوم روز ،کامپیوتر وحتی تکمیل دروس دانشگاهی و عقب افتاده می تواندبسیار موثر باشد.

*طلاب به تبلیغ اهتمام ویژه ای داشته  باشند

آیت الله علم الهدی نیز در گفتگو با خبرنگارسرویس استانهای خبرگزاری حوزه،با اشاره به تعطیلی حوزه های علمیه در ایام تابستان، اظهارداشت:با توجه به اینکه بنده دارای تجارب آموزشی هستم، لذا به طلاب توصیه می کنم در این ایام بخشی از اوقات تعطیلات را صرف استراحت و تفریح نمایند تا ذهن خود را آماده تحصیل در سال جدید نمایند.

این استاد برجسته حوزه افزود: البته  طلاب باید بخش دیگری از اوقات فراغت خود را صرف ترویج و تبلیغ احکام اسلامی و آموزه های مکتب شیعه نمایند.

وی با تاکید بر اینکه تبلیغ از ضروریات طلبگی و طلاب است  گفت: اگر طلبه ای فقط درس بخواندو تبلیغ نکند مثل دانشجویی است  که فقط درس می خواند و هیچ دوره کارآموزی نمی بیند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص برنامه های اوقات فراغت دانش آموزان نیز تصریح کرد: بنده با برنامه های فعلی فرهنگی این بخش مخالفم که در ایام تعطیلات تابستان برای دانش آموزان کار درست بکنند و دوره های فوق العاده بگذارندو امثال این برنامه ها.

آیت الله علم الهدی تاکید کرد: برای دانش آموزان درطول تابستان باید کاملا برنامه های تفریحی کنترل شده در نظر گرفت.

وی ابراز داشت :اگر برنامه ریزی درست تفریحی برای دانش آموزان از سوی مسئولین نشود، خود آنها به دنبال برنامه ریزی رفته و یا جریان های دیگر برای آنها برنامه ریزی می کنند که احتمال به انحراف کشیده شدن آنها دراینصورت بسیار بالا خواهد بود.

*همه امکانات برای برگزاری برنامه های تفریحی سالم مهیا است

آیت الله نعیم آبادی،امام جمعه بندرعباس نیز در گفتگو با خبرنگار ما با تاکید بر توجه به برنامه های اوقات فراغت با بیان خاطره ای از مرحوم آقا شیخ غلامرضا یزدی اظهارداشت:این عالم ربانی که درامام زاده جعفر یزد، دفن است در طول عمر پر برکت خود همواره به امر تبلیغ اهتمام داشت وبه مدت دو ماه سفرتبلیغی فقط دو روز تعطیل می کردند

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان افزود: ایشان درطول دو ماه سفر تبلیغ خود به سمت مشهد به همه شهرها ومکان های در مسیر پیاده می رفت و هر شب در یک روستا اسکان می گزید وآنچه که یک شیعه باید بداند دراین مسافرتها به افراد می گفت و تمام مسایل کلامی و اعتقادی را بیان می کرد.

وی ادامه داد: از ایشان در خصوص مدت تعطیلات خود   پرسیدند که این پاسخ تکلیف تمام ما طلبه ها را مشخص می کند؛ایشان گفته بودند: امام رضا(ع) زائر بسیار دارد اما کسی که به تبلیغ دین بپردازد کم بوده و این نمونه بارز الگوی علمای سلف است و ما هم باید از این روش الگو بگیریم.

امام جمعه بندرعباس تاکید کرد: درامر دین اگر مردم نقصانی داشته باشند وظیفه طلاب است که پاسخگو باشند.

آیت الله نعیم آبادی خاطرنشان ساخت:‌ بسیاری از علمایی که در گذشته و یا اکنون احساس وظیفه کردند به مناطق محروم رفته و همان جا ماندند تا دین مردم را حفظ کنند؛ امروز وظیفه اصلی طلاب هم این است و باید از اوقات فراغت خود به نحو احسن بهره ببرند

وی گفت: باید حواسمان جمع باشد دشمن روی جوانان ما مخصوصا در ایام تابستان به شدت کار کرده و برنامه ریزی نموده است، لذا اگر روحانیت ورود نداشته باشد قطعا ورود دشمن قوی تر خواهد بود.

این استاد حوزه یادآورشد: امروز به برکت انقلاب اسلامی تمام شرایط برای برقراری تفریحات سالم برای نوجوانان و جوانان کشور و از طرفی تبلیغ دین توسط طلاب و مبلغان فراهم شده است که باید از این فرصت بهترین بهره را برد.

گزارش:  علی سعادت

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha