جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

علم‌اندوزی و کشف علوم مختلف نعمتی است که خداوند به هر کس نمی‌دهد و کسانی هم که از این نعمت برخوردارند نباید آن را با خود به قبر ببرند بلکه با نشر آن شکر این نعمت را به جای آورند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت‌الله سبحانی در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود با اشاره به ضرورت استفاده از نعمت‌های الهی، گفتند: اگر خداوند به شخصی علم ریاضی، فقه، ادبیات یا ... داد، نباید آنها را با خود به قبر ببرد بلکه آنها را به مردم تعلیم دهد.

ایشان با بیان این‌که فخر‌فروشی غلط است، اظهار داشتند: اگر خداوند نعمت‌های خوب به انسان عطا کرد باید از آنها استفاده کند.

معظم‌له در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نعمت‌های الهی به رسول اکرم‌(ص) خاطرنشان کرد: در زمان کودکی پیامبر‌(ص) جمعی از یهودیان و مسیحیان که می‌دانستند پیامبری مبعوث خواهد شد و دین آنها را نسخ خواهد کرد در صدد یافتن پیامبر‌ بودند که حلیمه ایشان را از آسیب‌ها حفظ کرد و به عبدالمطلب تحویل داد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به تفسیر آیاتی از سوره ضحی افزودند: خداوند پس از بیان نعمت‌های خود به پیامبر‌، مسئولیت ایشان را یادآوری می‌کند که نتیجه می‌گیریم، نعمت، مسئولیت‌ می‌آورد و هر کس، پست و مقامی دارد، مسئولیتی هم دارد.

ایشان با اشاره به یکی دیگر از نعمت‌های الهی به پیامبر گفتند: پیامبر اسلام‌(ص) در دوران جوانی خود فقیر بودند و حضرت خدیجه مال‌التجاره خود را به صورت مضاربه در اختیار آن حضرت گذاشت تا به تجارت بپردازند.

حضرت آیت‌الله سبحانی در پایان اظهار داشتند: پیامبر‌(ص) در تمام دوران زندگی خود از بت‌پرستی بیزار بود و در کودکی از توسل به بت‌ها دوری کرد و در تجارت نیز حاضر نبود به لات و عزی قسم بخورد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha