جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

عضو شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: تمسخر و استهزا اقوام و قومیت ها بر خلاف آداب و دستورات اسلامی و یکی از خواسته های دشمنان ماست که باید از آن برحذر بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد غروی ، روز گذشته در جلسه تفسیر قرآن که در مسجد علی المرتضی (ع) قم برگزار شد، اظهار داشت: پذیرش اشتباهات و عذرخواهی کردن از بابت ارتکاب آن ها، همواره دلسوز دیگران بودن، استواری بر عهد و پیمان، کمک به افراد در برآوردن نیازهای مالی و .... بر اساس روایات از جمله آداب اجتماعی اسلام است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: یکی از این آداب ارزشمند، پذیرش هدیه دیگران است که خود نشانه احترام به طرف مقابل محسوب می شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: پیامبر اکرم (ص) می فرماید که من هدیه دیگران را می پذیرم ولو به اندازه یک عدد خرما باشد؛ البته از منظر آداب اسلامی بسیار خوب است که به هدیه و پیشکش دیگران، با هدیه ای متقابل ، پاسخ داده شود.

وی گفت: ما نباید این گونه باشیم که بدی افراد در ذهنمان باقی بماند، اما خدمات و خوبی های آن ها را فراموش کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین غروی همچنین با تاکید بر این که یاری برادر دینی از دیگر آداب مسلمانی است، ابراز داشت: ما باید همان طور که برادر دینی خود را در وقتی که مظلوم است یاری می کنیم ، وقتی او ظلم هم می کند با نصیحت و اصلاح ، او را یاری کنیم تا دست از ظلم و تعدی بردارد.

وی با اشاره به این که در مشکلات همدیگر را تنها نگذاشتن یکی از تاکیدات احادیث و روایات ماست، گفت:آموزه های اسلامی و قرآنی به ما می گوید، آن چه برای خودت دوست داری ، برای دیگران هم دوست بدار و آن چه برای خودت بد می دانی ، برای دیگران نیز آن را نخواه.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه رابطه اخوت دینی و اسلامی در جامعه ما کمرنگ شده و چندان بر اساس آن عمل نمی شود.

وی افزود: الان نهایت افراد هنر کنند، بگویند سعی می کنیم آزار و اذیت ما به دیگری نرسد و حال آن که دین و شریعت ما بر خیر رساندن به دیگران تاکید می کند و این که مشکل و سختی برادر دینی ات ، مشکل و سختی خودت باشد و به معنای واقعی مسلمانان در غم و شادی، شریک هم باشند.

حجت الاسلام و المسلمین غروی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم پرهیز از تحقیر و مسخره کردن دیگران و اقوام گوناگون اظهار داشت: قرآن  می فرماید شاید قومی که آن را مسخره می کنید، از شما بهتر باشند؛ بنابر این نباید صرفا بر حسب ظاهر افراد قضاوت کرد.

وی اضافه کرد: چه بسا افراد و گروه های کاملا معمولی و بدون جایگاه خاص اجتماعی، پیش خدا عزیز و باکرامت هستند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان داشت: اساسا دشمن در مساله استهزا و تمسخر اقوام و قومیت های گوناگون و مردم شهرها و روستاهای کشور نقش مهمی ایفا می کند و به دنبال بدبین کردن مردم نسبت به همدیگر است.

وی افزود: هر کدام از قومیت های کشور ما اعم از ترک و فارس و کرد و لر و ... دارای ارزشمندی ها و برجستگی های خاصی هستند که هر کدام بزرگانی را به میهن و اسلام تقدیم کرده اند، ضمن آن که هر کدام از فرهنگ و تمدنی غنی برخوردار می باشند.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha