به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیتالله سبحانی در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود در مدرسه مبارکه حجتیه، با اشاره به سالروز وفات خدیجه کبری(س) گفتند: ایشان با داشتن ثروت فراوان سه سال در راه دین خدا در شعب ابیطالب ماند گاهی در شب یک خرما هم به او نمیرسید.
این مرجع تقلید افزودند: حضرت خدیجه(س) مصداق «الذین آمنوا و عملوا الصالحات» هستند و با بهرهگیری از مواهب الهی به سعادت رسیدند.
معظمله در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفسیر آیات سوره تین، یادآور شدند: خداوند بهترین داورها است و در روز قیامت همه نزد خدا یکسان هستند و خدا طبق عمل هر کس حکم خواهد کرد.
حضرت آیتالله سبحانی به تفسیر آیه «فما یکذبک بعد بالدین» پرداخته و گفتند: خداوند میفرماید «چرا با وجود این همه نعمت که به انسان دادیم و چراغ فطرت را در درونش روشن کردیم، روز قیامت را تکذیب میکند؟»
ایشان افزودند: کلمه دین در قرآن به معنای دین و روز قیامت است و گاهی به معنای اطاعت و گاهی به معنای شریعت است.
معظمله، معنای اسفل السافلین را عدم استفاده از مواهب الهی دانستد و اظهار داشتند: برخی انسانها از مواهب خلقت مثل صورت و ترکیب زیبا، فطرت و عقل استفاده میکنند و برخی دیگر استفاده نمیکنند و به اسفلالسافلین میرسند.
حضرت آیتالله سبحانی ادامه دادند: بشر به کمک عقل توانسته است زندگی و حیات را به آسمانها بکشاند و تمام پیشرفتها محصول عقل است.
ایشان با اشاره به فطرت انسان، اظهار داشتند: روح انسان آمیخته با فطرت است و انسان به وسیله آن به مسایلی پی میبرد که نیاز به تعلیم ندارد؛ مثل توجیه و خداشناسی.
انتهای پیام 20/313