حجتالاسلام عیسیزاده مدیر گروه فرهنگنامههای قرآنی مرکز فرهنگ ومعارف قرآن در گفتوگو با خبرگزاری حوزه، ماه رمضان را یکی از بهترین، زیباترین و ارزشمندترین بهانهها برای رسیدن به کمالات در پیش روی انسانها معرفی کرد و گفت: یکی از بهترین آیاتی که به فلسفه این تکلیف الهی اشاره میکند، و علت روزه این ماه را مطرح میکند"يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا كُتِب عَلَيْكمُ الصيَامُ كَمَا كُتِب عَلى الَّذِينَ مِن قَبْلِكمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ( بقره / 183)
وی ادامه داد: فلسفه انجام این تکلیف الهی، دستیابی به یکی از ریشهایترین مسائل است که میتواند منشأ بسیاری از ارزشها برای انسان باشد و آن تقوای الهی است.
حجتالاسلام عیسیزاده با بیان این که خداوند برای تقوا برکات، ارزشها و فواید زیادی قرار داده است، گفت: این که خداوند فلسفه یک ماه روزه را رسیدن انسان به تقوا قرار داده است، نشان دهنده اهمیت و نقش آن در سعادت دنیا و آخرت است.
وی درباره آثار و برکات تقوا در زندگی انسان گفت: تقوا سبب تقویت ایمان به امور غیبی مانند خدا، معاد و... میشود و انسان را وادار میکند به سوی خدا رفته و بندگی خدا انجام دهد و انسان را به سوی انفاق و اطعام به بندگان خدا هدایت میکند "الَّذِینَ یؤْمِنُونَ بِالْغَیبِ وَیقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ ینْفِقُونَ( بقرة/۳)"،
مدیر گروه فرهنگنامههای قرآنی مرکز فرهنگ ومعارف قرآن ادامه داد: تقوا، احساس مسئولیت مالی در جامعه اسلامی که موجب انسجام مسلمانان میشود و موجب حفظ آبروی انسان میگردد(حجر،آیه 29).
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به دیگر آثار تقوا اشاره کرد و گفت: تقوا موجب کنترل زبانها میشود ( احزاب آیه 70)، ادبها رعایت میشود(حجرات13)، انسان به خدا شناسی میرسد(یونس آیه 6)، توجه ویژه به حقوق یتیمان میشود (انعام 152)، انسان شکرگزار نعمتهای الهی میشود(آل عمران 123).
حجتالاسلام عیسیزاده افزود: تقوا موجب عفت و پاکدامنی وحجب و حیا در جامعه است (احزاب آیه 32 و مریم آیه 18)، موجب میشود اگر انسان موعظهای بشنود، آن را بپذیرد(آل عمران 138) و جلوه زیبای وفای به عهدکه میتواند ریشه تمام ارزشها باشد، است؛ انسان وقتی به خدا، خانواده، جامعه، شهدا و...، وفای به عهده داشته باشد، آثار مثبت فراوانی در زندگی فردی و جامعه دارد.
وی با بیان این که اگر انسان با روزه گرفتن به تقوای الهی برسد، بسیاری از ضد ارزشها و محرمات و پلیدیها از زندگی او میرود، گفت: پرهیز از تمسخر دیگران، ترک کم فروشی و عدم توهین به دیگران ( حجرات، آیات 11 و 12)، همکاری نکردن با گناهکاران (مائده، آیه 2) تجسس نکردن در زندگی دیگران (حجرات، آیه 12)، دوری از تکبر (قصص، آیه 82) و پرهیز از دنیا طلبی، دین فروشی، رباخواری، بدگمانی، غیبت، عیبجویی و دیگر رذائل انسانی از او دور میشود.
مدیر گروه فرهنگنامههای قرآنی مرکز فرهنگ ومعارف قرآن درباره ارزش تقوا در زندگی دنیا و آخرت انسانها گفت: تقوا به اندازهای ارزش دارد که معیار ارزشیابی انسانها، معیار ارزشگذاری اعمال، اصلاح اعمال ناقص، معیار قبولی اعمال و توبه، موجبات نزول برکات الهی، رسیدن به بصیرت، نجات از مشکلات مختلف اقتصادی، فرهنگی، معنوی و اجتماعی، آمرزیده شدن گناهان، ایجاد شدن خشیت خدا در دلها، رستگاری انسانها، رسیدن روزیهای پیشبینی نشده، عاقبت به خیری، مصونیت از توطئههای دشمنان، نجات از عذاب دنیا و آخرت، رسیدن به هدایت الهی و...، از دیگر آثار تقوا میباشد.
حجتالاسلام عیسیزاده با بیان این که الطاف خاص خداوند زمانی شامل حال ما می شود تا به تقوای الهی برسیم، گفت: البته در این عرصه، شاید نتوانیم به حد عالی تقوا که «حق تقاته» است، برسیم، ولی همه میتوانند در حد خودشان به تقوای الهی برسند.
انتهای پیام// 15/313