حجتالاسلام روحالله افشار، هنرمند حوزوی که در بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم به کارهای هنری در قالب معرقکاری و خطاطی میپردازد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به اهمیت هنر به عنوان وسیلهای برای تبلیغ معارف دینی و تعالیم قرآنی گفت: با کارهای هنری قرآنی، از سنین نوجوانی آشنا شدم و پیش چند تن از اساتید در تهران دورههایی را سپری کردم و بعد از این که وارد حوزه شدم، با توجه به حجم گسترده دروس حوزه وقت کمتری برای انجام کارهای هنری داشتم.
وی افزود: با تشویق چند نفر از طلاب دوباره تلاش کردم کار قبلی را کمی تخصصیتر و جدیتر بر پایه قرآن و تعالیم اهلبیت(ع) دنبال کنم.
این هنرمند حوزوی ادامه داد: هفتهای یک روز را به کار هنری در قالب قرآن اختصاص دادم که با استقبال خوبی روبرو شد.
حجتالاسلام افشار اضافه کرد: سال گذشته برای اولین با در نمایشگاه قرآن شرکت کردم و به صورت زنده با چوب و رنگهای مختلف آیات را متناسب با خود آن آیه که به صورت معرق درآوردم؛ یعنی اگر آیه رحمت، امیدواری و بشارت بود به رنگ سفید و آیههایی که در مورد توحید است، رنگهای شادتری انتخاب میشد.
وی افزود: سعی بر این است که از خطوط ایرانی اسلامی استفاده کنم و کار بر پایه محوریت قرآن و معارف اهلبیت(ع) باشد و از آن بیرون نرویم.
این دانشآموخته علوم قرآنی حوزه با اشاره به واکنش مردم به کار یک طلبه هنرمند، گفت: سال گذشته تنها کسی که در لباس روحانی در نمایشگاه قرآن کار صنایع دستی با محوریت قرآن انجام میداد بنده بودم؛ مردم سوالهای زیادی میکنند که آیا درس را رها کردهای یا نه و برای آنان بسیار جالب بود که یک طلبه در کسوت لباس روحانی چنین کاری را انجام میدهد.
حجتالاسلام افشار ابراز داشت: وقتی برای آنان توضیح میدادم که مدرک عالیه قرآنی دارم و به درس هم ادامه میدهم بسیار خوشحال میشوند و ما را مورد تشویق قرار میدهند.
وی با بیان اینکه باید در قالب روشهای هنری به تبلیغ دین بپردازیم، خاطرنشان کرد: باید فضا به طلاب هنرمند داده شود تا در این عرصهها قدم بردارند و آن استعدادی که در طلاب است به جامعه نشان داده شود.
این هنرمند حوزوی ادامه داد: هنر میتواند برای فهم قرآن مانند دو بال باشد که کمک میکند دستوراتی که خداوند برای ما آورده و تعالیمی که در قرآن است، توسط هنر، عرضه شود.
وی با ابراز تاسف از گفته کسانی که میگویند کارهای هنری در فهم قرآن تاثیر نمیگذارد، اظهار داشت: یقینا هنر در قالبهای متعددی میتواند خودش را بیان کند و نحوه بیان روشهای تفسیری قرآن خود نیز یک نوع هنر است.
حجتالاسلام افشار ادامه داد: هر اندازه، بتوانیم از هنر به نحو احسن در ترویج معارف استفاده کنیم نه تنها بینتیجه نیست، بلکه بسیار تاثیر گذار هم خواهد بود.
این هنرمند حوزوی گفت:کارهای هنری تمرکز ذوق و سلیقه را بالا میبرد و دید انسان را نسبت به دین زیبا میکند.
وی اظهار داشت: انجام کارهای هنری از سوی یک روحانی در دید مردم خیلی زیباست ولی شاید در بین برخی از طلاب کار سبکی به حساب آید، در صورتی که علمای سلف نیز با کارهای هنری بیگانه نبودهاند.
حجتالاسلام افشار بیان داشت: مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی با تاسیس انجمنهای هنری، از طلاب هنرمند استقبال میکند و بنا شده از آنان حمایت کند و اگر از آنان حمایت شود شاهد آثار بهتری از حوزویان در عرصه هنر خواهیم بود.
وی در پایان با اشاره به آموزش کارهای معرق به طلاب، گفت: در سالهای گذشته در قالب دورههای کوتاه مدت برای طلاب قم آموزشهای معرق انجام میدادم، ولی بیشترین تمرکز را در شهر تهران در سه موسسه قرآنی داشتم که بالغ بر 150 کارآموز مسلط به معرقکاری شدند.
انتهای پیام 6/313