به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه مستقر در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، گذر مدیر بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشتافتاد.
در این غرفه طبق اطلاعاتی که مدیر غرفه در اختیار حجت الاسلام طیب حسینی و برخی دیگر از حوزویان که برای بازدید از این غرفه آمده بودند گذاشت، برنامه های مختلفی با شعار ارتقاء معنویت در افراد و به ویژه کودکان در حال انجام است که یکی از آن ها نقاشی کردن خدا روی کاغذ و گرفتن جایزه است!
آقای پوریا موسوی، مسئول غرفه وزارت بهداشت در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، در بیان خدمات این غرفه به بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن گفت: در این غرفه یک مسابقه نقاشی داریم که در آن به بچه ها می گوییم؛ آن تصوری که از خدا در ذهن تان هست را برای مان نقاشی کنید و جایزه بگیرید.
وی افزود: خیلی پیش آمده که حتی خیلی از بزرگترها آمدند و در این خصوص نقاشی کردند، یا چیزی نوشتند و از میان نقاشی بچه ها واقعا دید زیبایی از خدا در ذهن خود ما پیش آمده است و در یافتیم که بچه ها واقعا خیلی از ما بزرگترها خدا را شناخته اند؟!
مسئول غرفه وزارت بهداشت در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم خاطرنشان کرد: برای مثال یکی از نقاشی های بسیار زیبایی که در خصوص تصویر خدا توسط یکی از کودکان کشیده بود و به دلیل کسب امتیاز بیشتر، جایزه دریافت کرد، خورشیدی بود که دو چشم و یک قلب داشت و وقتی از کودک پرسیدیم این چیست؟ پاسخ داد خداوند مثل خورشید همه جا هست و این دو چشم برای آن است که خدا همه چیز را می بیند و قلب هم برای این است که خدا مهربان است!
وی اضافه کرد: بچه ها در نقاشی تصویر ذهنی شان از خداوند، اولین چیزی که به ذهن شان می آید طبیعت است و همه شان باور کردند که طبیعت را خداوند آفریده است.
بیان این مطالب و برداشت توسط غرفه دار وزارت بهداشت در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، اعتراض حجت الاسلام علی مولایی مدیر ارتباطات و توسعه همکاری های حوزه های علمیه خواهران که به همراه مدیر بخش حوزوی برای بازدید از قسمت های مختلف نمایشگاه آمده بود را در پی داشت.
حجت الاسلام مولایی گفت: تجسم خدا بر خلاف موازین اسلامی است و انجام این عمل در نمایشگاه قرآن کریم جای سؤال دارد.
وی افزود: باید پرسید که پشت این برنامه چه فرد یا افراد و گروه هایی هستند که فکر تجسم خدا را در نمایشگاه قرآن ترویج می دهند؟
علاوه بر مسیحیان که برای خدا شکلی قائل بوده و در باور آن ها، عیسی(ع) تجسّم خدا در جسم انسانی و آغازگر جریان مسیحیت است، در مذهب وهابیت نیز که شکل تندرو حنبلی بوده، برای خدا جسم قائل بوده و برای ادعای خود به آیاتی از قرآن استناد میکنند که به ظاهر به جسم بودن خدا اشاره دارد.
چندی پیش دکتر رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشستی علمی در این خصوص گفته بود: برخی از اهل سنت که می گویند "در آخرت می توان خدا را با دو چشم سر دید"، در حالی که آن ها دچار اشتباه شده اند، زیرا قرآن و برهان عقلی خلاف آن را بیان می کند.
در این زمینه می توان به آیه 143 سوره مبارکه اعراف اشاره کرد که می فرماید:
"وَ لَمَّا جاءَ مُوسى لِميقاتِنا وَ كَلَّمَهُ رَبُّهُ قالَ رَبِّ أَرِني أَنْظُرْ إِلَيْكَ قالَ لَنْ تَراني وَ لكِنِ انْظُرْ إِلَى الْجَبَلِ فَإِنِ اسْتَقَرَّ مَكانَهُ فَسَوْفَ تَراني فَلَمَّا تَجَلَّى رَبُّهُ لِلْجَبَلِ جَعَلَهُ دَكًّا وَ خَرَّ مُوسى صَعِقاً فَلَمَّا أَفاقَ قالَ سُبْحانَكَ تُبْتُ إِلَيْكَ وَ أَنَا أَوَّلُ الْمُؤْمِنينَ"
در جلد ششم تفسیر نمونه آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیرامون این آیه آمده است:
در آيه فوق ميخوانيم كه خداوند به موسى (عليه السلام ) ميگويد به كوه بنگر اگر در جاى خود باقى ماند مرا خواهى ديد آيا مفهوم اين سخن اين است كه براستى خداوند قابل مشاهده است ؟
پاسخ اين است كه اين تعبير در حقيقت كنايه از محال بودن چنين موضوعى است ، همانند جمله حتى يلج الجمل فى سم الخياط (كافران در بهشت نميروند مگر آنكه شتر از سوراخ سوزن بگذرد) و از آنجا كه معلوم بوده كوه در برابر جلوه خداوند محال است پايدار بماند، چنين تعبيرى ذكر شده است .
*خداوند به هيچوجه قابل رؤ يت نيست
اين آيه از آياتى است كه به خوبى گواهى مى دهد كه به هيچ وجه خدا را نمى توان ديد، زيرا كلمه «لن» در آیه فوق طبق مشهور در ميان ادباء براى نفى ابد است ، بنابراين جمله «لن ترانى» مفهومش چنين مى شود كه نه در اين جهان و نه در جهان ديگر مرا نخواهى ديد.
و اگر (فرضا) كسى در اين موضوع ترديد كند كه «لن» براى نفى ابد است ، باز اطلاق آيه و اينكه نفى رؤ يت بدون هيچ قيد و شرطى ذكر شده ، دليل بر اين است كه در هيچ زمان و در هيچ شرائطى خداوند قابل رؤ يت نيست.
دلائل عقلى نيز ما را به همين حقيقت رهنمون ميگردد، زيرا رؤ يت مخصوص اجسام است ، بنابراين اگر در روايات اسلامى يا آيات قرآن، تعبير لقاى پروردگار آمده است ، منظور همان مشاهده با چشم دل و ديده خرد است، زيرا قرينه عقلى و نقلى بهترين شاهد براى اين موضوع ميباشد (در ذيل آيه 102 سوره انعام نيز در اين زمينه بحثهاى ديگرى داشتيم.
بعد از اعتراض حجت الاسلام مولایی، مسئول غرفه وزارت بهداشت در نمایشگاه قرآن کریم، گفت: برنامه های پیش بینی شده در این غرفه توسط آقای بهروز اسلامی و شهرام اسلامی تهیه شده که آقای بهروز اسلامی خود از مفسران قرآن است.
مسئول غرفه وزارت بهداشت در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری حوزه مبنی بر این که آیا آقای بهروز اسلامی تحصیلات حوزوی نیز دارند؟ گفت: خیر؛ ایشان تحصیلات حوزوی ندارند ولی با اعضای حوزه علمیه همکاری می کنند.
وی ادامه داد: آقای شهرام اسلامی نیز روانشناسند و از این رو محصولات ارائه شده در این غرفه دو بعد قرآنی و روان شناسی دارد.