پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

بر اساس تعاليم ديني، ثواب فعّاليّت مداوم و خودکفايي در صنعت، زراعت و توليد، قطعاً از ثواب جهاد در خط مقدّم جبهه و شهادت در راه خدا کمتر نيست و اتّفاقاً جهاد برتر، کوشش در راه رسيدن به خودکفايي و استقلال اقتصادي مسلمانان است.

به گزارش سرویس استان‌های خبرگزاری حوزه، حضرت آيت الله مظاهري در ادامه بحث فضيلت‌ فراموش شده «کار و تلاش»، فعّاليّت مداوم و ثمربخش ملّت‌ها در زمینه‌های علمی و فن‌آوری را موجب نيل آنان به استقلال اقتصادي و به دنبال آن، باعث پديد آمدن استقلال سياسي دانست.

ایشان تأکيد کردند: ملّتي که قصد رسيدن به استقلال اقتصادي و سياسي در دنيا را دارد، بايد با تمام توان به کار و تلاش و فعّاليّت علمي بپردازد و با تربيت دانشمندان لايق و متعهّد، به توليد علم و نورآوري‌هاي علمي و تکنولوژي روز دست يابد و احتياج به بيگانگان نداشته باشد.

معظم‌له با اشاره به برخي توطئه‌هاي استثماري بيگانگان در يکصد سال گذشته در ممالک اسلامی و در کشورهاي جهان سوّم و به خصوص کشور ايران، افزودند: ملّتي که از کار و تلاش و پيشرفت علمي و اختراع و اکتشاف در زمينه‌هاي مختلف غافل باشد، مجبور است زير بار استکبار و استثمار بيگانگان و دولت‌هاي زورگو برود و از خود اراده‌اي نخواهد داشت.

حضرت آيت الله مظاهري نقش نبوغ و استعداد افراد را براي پيشرفت علمي، نقشي کمرنگ توصيف کرده و با يادآوري چند نمونه عيني در تاريخ علم، اظهار داشتند: آنچه انسان را به اهداف متعالي مي‌رساند، فعّاليّت مداوم و جديّت و استقامت در کار است و طبق گواهي تاريخ علم، نبوغ و استعداد افراد و ملّت‌ها در اين زمينه، نقش بسيار کمرنگ‌تري دارد.

ايشان در اين باره اضافه کردند: جوانان ايراني، با توجه به برخورداري از هوش و استعداد ذاتي، در صورت تلاش مضاعف، قطعاً از نظر علمي، سرآمد خواهند شد؛‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ همچنان‌که اکنون نيز در موارد مختلفي توان علمي خود را به اثبات رسانده‌اند.

رییس حوزه علمیه اصفهان خودکفايي در زراعت و صنعت، توليد موادّ اوّليّه و مايحتاج کارخانه‌ها و شرکت‌هاي توليدي را برای رسیدن به استقلال اقتصادی و سیاسی بسيار مهم ارزيابي کرده و خاطر نشان ساختند: در زمان حاضر، احتياج کشور در تهيه مواد اوليّه کارخانه‌هاي توليدي به بيگانگان، منجر به تعطيلي بسياري از واحدهاي توليدي شده است. همچنان‌که بخشي از گراني و تورّم فعلي، ناشي از احتياج به مايجتاج اوّليّه خوراکي مانند گندم و خوراک دام و طيور، به کشورهاي غربي است.

معظّم‌له در اين باره اضافه کردند: اين معضلات و مشکلات در حالي رخ مي‌دهد که با وجود امکانات فراوان و ذخائر ملّی و همچنین نيروي انساني کارآمد در کشور، اکنون بايد به مرحله توليد مازاد بر احتياج و صادر کردن اين موارد رسیده باشیم، ولي متأسّفانه نه تنها در مسأله توليد، با مشکلات متعدّدی مواجه هستیم، بلکه به خاطر سوء مدیریّت‌ها و وجود تحريم‌هاي اقتصادي، واردات اين مواد و محصولات نيز با مشکل مواجه شده است.

*ثواب فعالیت مداوم و خودکفایی در صنعت و زراعت کمتر از جهاد نیست

ايشان با اشاره به تأکيد مکرّر تعاليم قرآن و عترت به ضرورت کار و تلاش همگاني، افزودند: بر اساس تعاليم ديني، ثواب فعّاليّت مداوم و خودکفايي در صنعت، زراعت و توليد، قطعاً از ثواب جهاد در خط مقدّم جبهه و شهادت در راه خدا کمتر نيست و اتّفاقاً جهاد برتر، کوشش در راه رسيدن به خودکفايي و استقلال اقتصادي مسلمانان است. زيرا تعاليم اسلامي خواستار استقلال همه جانبه، سربلندي و سرافرازي مسلمانان بوده و احتياج آنان به بيگانگان را به شدّت مذمّت مي‌کند.

*بازگشت به مکتب اقتصادی اسلام راهکار علاج معضلات اقتصادی

حضرت آيت الله العظمي مظاهري در بخش ديگري از بيانات خود، ضمن اشاره به برخي از مدل‌ها و فرضيه‌هاي اقتصادي رايج دنيا، راهکار اصلي علاج معضلات اقتصادي کشور و دستيابي به اقتصاد سالم را بازگشت به تعالیم دینی و مکتب اقتصادي اسلام دانسته و با تأکید بر نقش نظارتی دولت و حکومت در این زمینه تصريح کردند: دولت اسلامي نباید در امر تجارت، زراعت و صناعت ورود و دخالت مستقیم نماید؛ زیرا ورود مستقیم دولت و حکومت به امور اقتصادی، میدان فعالیّت و رقابت را از دیگران سلب می‌کند، ‌بلکه دولت بايد امور اقتصادي کشور را به مردم بسپارد و با ايجاد يک ميدان رقابت سالم بين تجّار، توليد کنندگان، صنعت‌گران و ساير اقشار، به اجراي قوانين اقتصادي و نظارت بر سلامت فعّاليّت بنگاه‌هاي اقتصادي بپردازد.

ايشان در اين باره اضافه کردند: دولت اسلامي موظّف است براي بهبود اوضاع اقتصادي، ‌با قطع واردات بي‌رويّه و نيز اعطاي وام‌هاي قرض‌الحسنه بلند مدّت به توليد کنندگان، از کار و توليد داخلي حمايت کند و در مقابل بر کيفيّت محصولات توليد شده و عدم سوء استفاده نظارت مستمر داشته باشد و از توليد محصولات بدون کيفيّت و بروز فسادهای اقتصادی به طور جدّي جلوگيري نمايد.

*نفوذ بیش از پیش ربا در تمام بدنه اقتصاد کشور

ايشان با ابراز نگراني از نفوذ بيش از پيش ربا و ساير گناهان اقتصادي در تمام بدنه اقتصاد کشور، افزودند: امروزه با کمال تأسف، گناهاني نظير ربا، رشوه، اجحاف، کم‌فروشي و تبعيض، به راحتي بر معاملات اقتصادي و به خصوص در بازار مسلمین سايه افکنده و چند نرخي بودن کالاها و گران‌فروشي به وضوح قابل مشاهده است و متأسّفانه برای توجیه این گناهان به حیله‌های شرعی هم توسّل جسته می‌شود.

حضرت آيت الله مظاهري با تأکيد مجدّد بر اينکه عمل به احکام اقتصادي اسلام، مانع ظهور و بروز معضلات اقتصادي نظير فقر، فساد، تبعيض و گراني است، تصريح کردند: پيامبر اکرم«صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلّم» و نيز اميرالمؤمنين«سلام‌الله‌عليه»، در حکومت کوتاه مدّت خود، با اجراي دقيق و صحيح احکام اسلام، اقتصادي سالم و نمونه و عاري از معضلات اقتصادي کنوني را ارائه کردند و همچنين بر اساس روايات معتبر، حضرت وليّ عصر«ارواحنافداه» نیز پس از تسلّط بر جهان، در اداره حکومت خود از معجزه و خرق عادت بهره نمي‌گيرند، بلکه با اجراي دقيق احکام و دستورات قرآن کريم، جامعه‌اي عاري از فقر، عزوبت، تبعيض، گراني و فساد تشکيل خواهند داد.

پایان خبر

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha