یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حضرت آیت‌الله سبحانی گفتند: اگر حضرت علی‌(ع) در قرون اخیر یا اکنون که جهان روشن و آگاه شده، بودند، قدر ایشان را بیشتر می‌دانستند، ولی متاسفانه گرفتار افراد خشک مغز شدند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم‌له، ظهر امروز در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود در مدرسه علمیه حجتیه قم با بیان اینکه حضرت علی‌(ع) نسخه دوم پیامبر‌(ص) است و تمام ویژگی‌های رفتاری و اخلاقی حضرت رسول(ص) در امیرالمومنین نیز آشکار بود، افزودند: امیرالمومنین‌(ع) هیچ وقت برای هوی و هوس کار نکرد و نقطه ضعفی نداشت؛ در میان خلفای سه‌گانه هیچ کدامشان نتوانستند یکی از خطبه‌های نهج‌البلاغه را بگویند.

حضرت آیت‌الله سبحانی ادامه دادند: متاسفانه زمانه علی‌(ع) را نشناخت و گرفتار افرادی شد که قدر آن حضرت را ندانستند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفسیر سوره مبارکه بینه، گفتند: این سوره شش نام دارد: بینه، بریه، لم یکن، لم یکن الذین کفروا، انفکاک و اهل کتاب.

ایشان افزودند: از این جا می‌فهمیم نام سوره‌های قرآن توقیفی نیست و هر کدام از صحابه به مناسبتی یک نام برای این سوره انتخاب کردند.

معظم‌له ادامه دادند: با توجه به مضمون و آهنگ آیات و اشاره به اهل کتاب متوجه می‌شویم این سوره مدنی است.

حضرت آیت‌الله سبحانی سپس با اشاره به تضاد آیات اول و چهارم این سوره، به بیان نظر زمخشری در این باره پرداختند و گفتند: اگر انسان خواست مطلبی را از کسی نقل کند باید به نحو احسن نظر او را طرح کند و بعد اگر نقدی داشت بیان کند تا خیانت نباشد.

ایشان افزودند: زمخشری در کتاب کشاف می‌گوید آیه اول کلام مشرکین و اهل کتاب و آیه یوم کلام خداوند است ولی این نظر مردود می‌باشد چون خلاف ظاهر بوده و هر دو آیه کلام خدا است.

انتهای پیام 20/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha