به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام علیرضا جوادی، سحرگاه جمعه، طی سخنانی در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در هیئت فاطمیون قم، با تاکید بر این که امیرالمومنین (ع) مرد ناشناخته جهان خلقت بود، ابراز داشت: پیامبر اکرم (ص) فرمودند که هیچ کس جز خدای متعال و من ، علی(ع) را به معنای واقعی نشناخته است.
وی با اشاره به این که همه ابعاد زندگانی و سیره مولی الموحدین (ع) برای همه ما بهترین و والاترین درس ها است، گفت: علی بن ابیطالب (ع) عدل مجسم است، اما متاسفانه کمتر به عدالت ایشان به ویژه در امر حکومت داری توجه شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه همچنین با بیان این که در زمان خلیفه سوم، دو معضل بزرگ فساد اداری و فساد مالی ، گریبانگیر جامعه اسلامی شده بود، اظهار داشت: امام علی (ع) وقتی به خلافت ظاهری رسید، در کمتر از یک سال اول حکومت، بیت المال را به صورت مساوی بین مردم تقسیم کرد تا به این وسیله اولیات و ضروریات همه مردم جامعه تامین شده و از این بابت با فساد، فقر و فحشا مقابله جدی نماید.
وی با اشاره به این که جنس عدالت خواهی، دشمن ساز و مخالف پرور است، گفت: در نگاه امام علی (ع) حکومت و پست و مقام، یک موقعیت نیست بلکه یک تکلیف است.
حجت الاسلام جوادی خاطرنشان کرد: امام پس از یک سال اول که حداقل های معیشتی مردم تامین شد و وضع بیت المال نیز بهتر شد، مازاد درآمد را به مسئولان و کارگزاران حکومتی خویش می داد و این مساله در واقع اولویت دوم امام (ع) بود.
وی بیان داشت: همین رویکرد عدالت محورانه امام علی (ع) باعث شد که جلوی بسیاری از ریخت و پاش ها گرفته شود و لذا عده ای که منافع خود را در خطر می دیدند، بر آشفته و علیه امام دست به توطئه و جنگ زدند.
وی در ادامه تصریح کرد: بی شک اگر پس از ارتحال پیامبر (ص) ، مسیر خلافت جامعه اسلامی به انحراف نمی رفت، امروز شاهد بودیم که مدینه فاضله ای که شاید خیلی از ماها تصور آن را هم نداشته باشیم، شکل می گرفت و قطعا وضع مسلمین جهان، بسیار خوب می شد.
حجت الاسلام جوادی با اشاره به این که مولای متقیان حقیقتا جمع اضداد است، ابراز داشت: شخصیت بزرگواری که در جنگ ها نظیر ندارد، در تاریخ می بینیم که چگونه در برابر ایتام و فرزندان شهدا، خاضعانه رفتار می کند.
وی تاکید کرد: ما از سیره امام علی (ع) می فهمیم که چگونه باید در مقابل فرزند شهید که پدر خود – یعنی همه سرمایه عاطفی اش- را در راه خدا از دست داده چگونه باید کرنش کنیم.