حجت الاسلام و المسلمین محمود عبداللهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با تاکید بر لزوم بهره بردن از فرصت بسیار ارزشمند ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: آن چه مسلم است این که یکی از دستورات اکید دینی ما ، حرکت در جهت رفع خلاءهای اجتماعی است که از جمله این خلاءها وجود فقر و محرومیت در جامعه است.
وی همچنین افزود: در سراسر قرآن مجید، در کنار عبادت هایی همچون نماز، به مساله صدقه و انفاق توجه ویژه ای شده است و البته باید دانست که این ها از هم جدا نیست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: از جمله نشانه های مومنین این است که در کنار پرداختن به عبادات و راز و نیاز با خدای متعال، به مساله انفاق و دستگیری از نیازمندان و به طور کلی حرکت در مسیر رفع خلاءهای اجتماعی اهتمام ویژه ای دارند و به هیچ وجه از آن غافل نمی شوند.
وی همچنین در ادامه گفت: دین علاوه بر آن که مشتمل بر بینش ها و ادراک است ناظر بر اعمال انسان نیز می باشد که این برنامه های عملی شامل دو بخش اصلی ارتباط با خدا و نیز حرکت در جهت رفع خلاءها و کمبودهای اجتماعی است و آن چه مهم است توجه به هر دو این ابعاد است و نه صرفا فقط یکی از آنها.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی اضافه کرد: در روایات داریم که از نشانه های مومن آن است که شبانگاهان به عبادت الهی برمی خیزند و روزها به انفاق و یاری همنوعان محروم خود مشغول هستند.
وی تاکید کرد: از بعد دینی، این دو در کنار هم هستند، به این معنی که اشتغال به عبادت بدون توجه به کارکردهای اجتماعی کمک به محرومان اثربخش نیست و برعکس هم صادق است.
عضو خبرگان رهبری همچنین با بیان این که ماه مبارک رمضان ، ماه برکت و حرکت متعالی برای دستیابی به رشد و سعادت و ارتباط بیشتر با خداست، ابراز داشت: این که ما در ماه رمضان پس از نمازها، در دعا می خوانیم که «اللهم اغن کل فقیر» و «اللهم اشبع کل جائع» نشان دهنده آن است که دین و آیین ما توجه خاصی به حل مشکلات نیازمندان دارد.
وی با اشاره به این که دعا ، منبع فکری و پشتوانه اعتقادی ما مسلمانان است، بر لزوم توجه به حل مشکلات مردم در دعاهای ماه رمضان تاکید کرد و گفت: هر فرد مسلمانی در کنار روزه و عبادات خاص ماه مبارک رمضان چه در عرصه دعا و چه در عرصه عمل باید به فکر همنوعان مسلمان و محروم خویش باشد.