پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رئیس جامعة‌المصطفی العالمیه ، با اشاره به این که انگیزه الهی و غیر الهی اعمال، باعث متفاوت بودن دو عمل به لحاظ ظاهری می شود، گفت: این دو عمل با انگیزه‌های متفاوت، یکی ارزشمند بوده و دیگری بی‌ارزش و گاهی نیز ممکن است ضد ارزش بوده، باعث نگون‌بختی انسان ‌گردد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین اعرافی شب گذشته طی سخنانی در دفتر مقام معظم رهبری در قم، با بیان این که قرآن برای اصلاح انسان و تکامل روحی و اخلاقی او، توجه خاصی به علم الهی و قضاوت کارگزاران خدا بر انسان دارد، ابراز داشت: «خداوند با علم بی پایان و ابدی خویش، ملائکه الهی»، «پیامبران الهی و رسول گرامی اسلام(ص)»، «ائمه معصوم(علیهم السلام) و در زمان حاضر به طور خاص حضرت ولی عصر(عج)»، «خود انسان»، «اعضاء و جوارح بشری که به عنوان دستگاه گیرنده اعمال در آنها ثبت و ضبط می‌گردد»، «نقطه‌ای از زمین که انسان عملی را در آن مرتکب می‌شود»، « آن نقطه زمانی که انسان در آن کار خوب یا بد انجام می‌دهد»، «خود عملی که انسان آن را مرتکب می‌شود» و «برخی دیگر از موجودات و عناصر»، ناظران و مراقبان بر اعمال انسان را تشکیل می دهند.

وی افزود: آیات و روایات مختلفی بر این نکته تأکید دارند که تمام اعمال انسان، به وسیله این ناظران، در حال کنترل و مراقبت هستند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر این که بالاترین ناظر، خداوند متعال است، خاطرنشان کرد: اصل نظارت در دست خداست و بقیه ناظران همگی گمارده حق تعالی، برای گواهی دادن بر اعمال انسان در روز قیامت هستند.

وی شمول بودن علم خداوند را از مهمترین ویژگی علم الهی دانست و افزود: علم خداوند متعال، تمام موجودات عالم از صدر تا ذیل و تمام حقایق عالم را در بر گرفته، تمام صحنه‌های عالم در پیشگاه الهی حاضر بوده و هیچ چیز از علم خداوند فرار نمی‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی همچنین با اشاره به عمق داشتن علم خداوند گفت: علم الهی سطحی نیست؛ بلکه دارای عمق بوده و نظارت الهی در اعماق اعمال انسان وجود دارد.

رئیس جامعة‌المصطفی با بیان این که بیشتر از 500 آیه قرآن کریم، انسان را متذکر علم خداوند می‌کند، افزود: هیچ یک از عمل‌های آشکار و نهان انسان در پیشگاه الهی مخفی نیست و در این میان هیچ تفاوتی میان نهان و آشکار بودن اعمال انسان در نزد خداوند متعال وجود ندارد.

وی تاکید کرد: خداوند نسبت به تمام لایه‌های درونی، افکار، عقاید، انگیزه‌ها، نیات و آنچه خزینه ذهن انسان بوده و دچار فراموشی شده است، علم دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: فراگیری علم خداوند در اعماق عالم هستی و تمام لایه‌های وجودی انسان نفوذ دارد و در محضر علم ربوبی هیچ تفاوتی بین نهان و آشکار و لایه‌های درونی انسان وجود ندارد.

وی با بیان این که انگیزه الهی و غیر الهی اعمال، باعث متفاوت بودن دو عمل هم شکل به لحاظ ظاهری می‌باشد، ابراز داشت: این دو عمل با انگیزه‌های متفاوت، یکی ارزشمند بوده و دیگری بی‌ارزش و گاهی نیز ممکن است ضد ارزش بوده، باعث نگون‌بختی انسان ‌گردد.

وی افزود: در واقع، اعتقاد به علم الهی، باعث نورانی شدن اعماق وجودی انسان گشته و تأثیرات بی‌شماری را  بر نورانیت اعمال انسان می‌گذارد.

رئیس جامعة‌المصطفی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آیات قرآن کریم بر این نکته تصریح دارد که انسان، باید به ملائکه به عنوان کارگزاران خداوند متعال و موجودات غیبی که نقش بسیار مهمی در همه عوالم دارند اعتقاد و ایمان داشته باشد..

وی اضافه کرد: نظارت بر اعمال انسان، یکی از کارها و وظایف شانزده‌گانه‌ای است که خداوند متعال بر عهده ملائکه گذارده است.

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی همچنین با بیان این که ملائکه، کارکردها و فعالیت‌های گوناگونی دارند، اظهار داشت: ««تدبیر عالم غیب»، «تدبیر عالم ماده که با ملائکه اداره می‌شود»، «تدبیر عالم برزخ»، «تدبیر عالم قیامت»، «تدبیر بهشت و جهنم»، «انتقال انسان از این عالم به برزخ» و «انتقال کل عالم به قیامت»، «گفتگو با پیامبران و ائمه(علیهم السلام)»، «دعا و استغفار برای انسان مؤمن»، «لعن و نفرین بر کفار و منافقین»، «نظارت بر اعمال و رفتار انسان»، «تنفر از رفتار بد»، «شفاعت» و «زیارت ائمه(علیهم السلام)» از جمله وظایف ملائکه می‌باشد.

رئیس جامعة‌المصطفی با اشاره به این که ملائکه بر اساس آموزه‌های دینی از جایگاه مهمی برخوردار هستند و بدون ایمان به آنها ایمان انسان ناقص خواهد بود، گفت: این موجودات نورانی و گماشتگان خداوند متعال، کارگزاران دستگاه ربوی و ناظر بر اعمال انسان هستند که بر  افکار، خواب‌ها، اعمال و انگیزه‌های انسان نظارت داشته و آنها را ثبت و ضبط می‌کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha