به گزارش خبرگزاری حوزه، معظمله، ظهر امروز در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود در مدرسه علمیه حجتیه قم با اشاره به سنجش اعمال انسان در روز قیامت، افزودند: میزان در آخرت دو کفهای نیست تا گناهان در یک کفه و اعمال در نیک در کفه دیگر ریخته شود، بلکه اعمال نیک انسان سنجیده میشود و گفته میشود «ثقلت موازینه» یا «خفت موازینه».
ایشان ادامه دادند: کلمه میزان دچار تغییر و دگرگونی در معنا شده است و امروز بشر برای اندازهگیری دما و فشار هوا هم از میان استفاده میکند.
حضرت آیتالله سبحانی سپس به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه تکاثر پرداختند و اظهار داشتند: این سوره میگوید دنیا آخرین هدف بشر نباشد و او را از اطاعت خدا غافل نکند در پایان سوره هم گفته شده اگر بشر از نظر تقوا به مرتبه بالایی برسد میتواند قبل از مرگ، بهشت و جهنم را ببیند و چشم برزخی پیدا کند.
ایشان افزودند: مراد از تکاثر جمعکردن روی هم است و آیه میفرماید انسان حتی زمانی که به زیارت قبر رفت و زندگی دنیاییاش تمام شد مشغول جمعآوری اموال است.
معظمله ادامه دادند: حضرت علی(ع) پس از تلاوت سوره تکاثر خطبهای خواندند که ابن ابی الحدید میگوید هزار بار این خطبه را خواندم و هر بار در من تغییر و تحول جدیدی ایجاد کرد.
حضرت آیتالله سبحانی گفتند: این خطبه در نهجالبلاغه آمده است (خطبه 221) و خوب است انسان در شب به خصوص هنگام نماز شب، سوره تکاثر و سپس این خطبه را بخواند.
ایشان در پایان خاطرنشان کردند: هر کلمات قرآن دارای نکته است و اگر ما نمیفهمیم به خاطر ضعف در آشنایی با زبان عربی است.
20/313