پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مدیر مرکز اسلامی هامبورگ گفت: هنوز سازمان های بین المللی به این پرسش پاسخ نداده اند که چرا ملّتی چون فلسطین باید از خاکش آواره شود و اجازه بازگشت به وطن خود را نداشته باشد.

 به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رمضانی در خطبه های نماز جمعه این هفته مرکز که با حضور صدها مسلمان روزه دار از ملّیتهای مختلف برگزار شد، درباره عدالت، امنیت و احترام به حقوق انسانها سخن گفت.

وی اظهار داشت: این باور همه ادیان است که باید به انسان احترام گذاشت؛ همه انسانها باید از حق رأی برخوردار باشند و هیچ کس به خود اجازه ندهد حق رأی و حیات را از انسانها بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی با اشاره به ایده متفکّر برجسته آلمانی هانس گونگ گفت: هانس کونگ در طرح «اخلاق جهانی» میگوید: باید آموزه های مشترک ادیان را جدّی گرفت؛ باید اخلاق را در جهان حاکم کرد؛ سیاستمداران باید اخلاق را رعایت کنند؛ قدرت و ثروت باید به صورت عادلانه توزیع گردد و قدرتهای بزرگ باید با همه رفتار انسانی داشته باشند. او معتقد است باید به گوهر و جوهر دین بازگشت نمود و گوهر ادیان تأکید بر رفتار انسانی است و به همگان یاد می دهد آنچه را برای خود می پسندند برای دیگران هم بپسندند و آنچه را برای خود نمی پسندند برای دیگران هم ناپسند دارند.

خطیب جمعه مسجد امام علی علیه السلام هامبورگ ادامه داد: این سخنان درست و صحیح است، گرچه درباره مبانی، اصول، کیفیت و ضمانت اجرائی طرح این متفکّر نکته های قابل تأمّلی وجود دارد. آنچه که توجّه بدان مهم و ضروری است این است که واقعاً در دنیای کنونی جنگ، درگیری و نزاع، حیات انسان را تهدید میکند. امّا متأسفانه قوانین حقوقی که برای برقراری عدالت و جلوگیری از تضییع حق افراد جامعه نوشته شده، نتوانسته جلوی خشونت و ظلم را بگیرد. این آرزوی همه ملّتهاست که به رأی آنها احترام گذاشته شود و به آنها اجازه حضور و مشارکت در نوع حاکمیت کشورشان داده شود. قدرت¬های خارجی نباید با زور و تزویر در سرنوشت ملّتها دخالت کنند و وضعیت و آرامش کشورها را به چالش، آشوب و اختلاف بکشانند. همه ملّت ها مصمّم هستند جلوی بیگانگان را برای دخالت در کشورهای خود بگیرند. باید به ملّت ها اجازه داده شود تا نسبت به تعیین سرنوشت خود حق انتخاب داشته باشند. ما معتقدیم که باید به همه ادیان و پیامبران الهی احترام گذاشت و با  هر گونه توهین و بی احترامی نسبت به ادیان و هر یک از کتب آسمانی انجیل، تورات و ... مخالف هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی افزود: رسیدگی به ستمدیدگان و جلوگیری از خشونت و کشتار مردم بی گناه، آموزه مهم همه پیامبران الهی است. هنوز سازمان های بین المللی به این پرسش پاسخ نداده اند که چرا ملّتی چون فلسطین باید از خاکش آواره شود و اجازه بازگشت به وطن خود را نداشته باشد و روز به روز بر کشته شدگان بی دفاع آن افزوده گردد؟ آیا این نوع رفتارها انسانی است؟ آیا مدافعین حقوق بین الملل نباید به صورت جدّی این نوع مسائل را پیگیری کنند؟ از خدای متعال مسألت می کنیم که دیگر نظاره گر کشته شدن مردم بی گناه و حمله به زنان و کودکان بی دفاع نباشیم. ملّتها، دولتها و سازمانهای بین المللی وظیفه دارند کمک کنند تا هر ملّتی به حقوق مسلم خود برسد و دیگر آنچه را که در بحرین، تونس، مصر، لیبی، سوریه، عربستان و خصوصاً در مورد مردم ستمدیده و آواره فلسطین شاهد هستیم، اتفاق نیفتد.

همچنین ایشان در بخشی دیگر از سخنانش با بازماندگان حادثه  دلخراش زلزله در آذربایجان شرقی ابراز همدردی کرد و در گذشت عزیزانشان را به آنان تسلیت گفت و با آرزوی بهبودی کامل مصدومین حادثه، افزود: امیدواریم با همّت و تدبیر مسؤولین و مشارکت مردمی هر چه زودتر مرهمی بر آلام آنان فراهم گردد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha