*رسالت دولت در هدایت جامعه به سمت ارزش ها
وی افزود: تمام ارزش هایی که در مبانی دینی و سنت فلسفی ما وجود دارد، به واسطه دولت قابلیت تحقق می یابد ؛ البته منظور دولت هدایتگر به سمت آرمان ها و فضایل انسانی است که به تحقق زندگی مطلوب در جامعه کمک می کند.
یوسفی راد همچنین با تاکید بر این که دولت می بایست در راستای تحقق ارزش های تفکر دینی و اسلامی در جامعه تلاش کند، گفت: دولت در اندیشه اسلامی اساسا منشا خیر است، برخلاف برخی اندیشه های جدید که گفته اند دولت در جایگاه شر نشسته است.
وی در ادامه با اشاره به مبحث بایسته های دولت اسلامی بیان داشت: یک دسته از بایسته ها مربوط به بایسته های آرمانی می شود که ناظر به زندگی مطلوب و دولت مطلوب است.
وی افزود: در بایسته های مبنایی ، پایبندی به اخلاق و اعتقادات موحدانه و مومنانه مطرح می شود؛ چرا که این اعتقاد وجود دارد که نباید پایه های اعتقادی مردم در دولت اسلامی سست و ضعیف شود.
دولت اسلامی به اجرای شریعت پایبند است
عضو گروه تدوین دانشنامه فلسفه سیاسی اسلامی همچنین با اشاره به لزوم پایبندی به احکام شریعت در دولت اسلامی گفت: با توجه به آمیختگی دین و سیاست، در تفکر اسلامی دولت باید بیش از همه خود را مقید به رعایت احکام شریعت بداند تا این جایگاه در بین مردم سست و ضعیف نگردد.
این کارشناس سیاسی، یکی از رسالت های مهم دولت اسلامی را پیشگیری از پیدایش و رشد مسایل ضداخلاقی در جامعه عنوان کرد و افزود: دولت باید اقداماتی انجام دهد تا از اشاعه ضدارزش هایی همچون رشوه، بداخلاقی، دروغ، چاپلوسی، تملق و ... در سطح جامعه جلوگیری به عمل آید.
*اصل مقبولیت و کارآمدی مورد توجه باشد
یوسفی راد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: با توجه به این که امروزه دولت جمهوری اسلامی ایران کاملا استقرار یافته و یکی از فعالان اصلی عرصه سیاست بین المللی به شمار می رود، لذا ما باید ذهن خود را از مباحث صرفا نظری به سمت مقبولیت و کارآمدی سوق بدهیم.
وی با اشاره به این که مبحث کارآمدی خود شامل عرصه نظری و عرصه عملی می شود، گفت: لازم است که در عرصه کارآمدی دولت به مقوله وحدت و همبستگی ملی توجه ویژه داشته باشیم و از تعارضات دوری کنیم.
این صاحب نظر مسایل سیاسی همچنین لزوم رویکرد جامع نگرانه در عرصه رشد و توسعه کشور را مورد توجه قرار داد و افزود: باید مراقب بود که توسعه جامعه یکسویه و نامتوازن نباشد.
*دولتمردان دغدغه عمل داشته باشند
وی با اشاره به ضرورت برخورداری از طرح و برنامه در دولت، ابراز داشت: جهت گذاری جامعه به سوی اهداف و آرمان ها باید مشخص باشد و البته اهداف باید هم متعادل باشد و هم متعالی.
یوسفی راد خاطرنشان کرد: اهداف باید ناظر به اعتدال باشد تا جلوی افراط و تفریط ها گرفته شود ولی در هر صورت جهت گیری اساسی دولت اسلامی ، تعالی جامعه است.
این کارشناس سیاسی با بیان این که در عرصه عمل نیاز است که دغدغه دستیابی به اهداف وجود داشته باشد، گفت: دولت نباید چندان وارد مقولات نظری و چالش برانگیز شود؛ چرا که این کارها را مراکز اندیشه ورزی جامعه برعهده دارند و لذا دولتمردان باید دغدغه عمل داشته باشند.
*صوری نگری در تعریف عدالت، آفت است
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همچنین با اشاره به این که دولت نباید در بحث عدالت ، صوری نگر باشد، اظهار داشت: دولت باید برای شناسایی و تعریف معیارهای عدالت با حوزه و دانشگاه تعامل و ارتباط جدی داشته باشد تا این معیارها در عمل خود را نشان دهد.
وی در ادامه بر ضرورت پاسخگویی دولت تاکید کرد و افزود: دولت اسلامی باید به مطالبات مردم پاسخ دهد و البته در این میان نباید از اصل وحدت و همبستگی ملی و دینی غافل بود.
*حرکت در مسیر ارتقای نشاط جامعه
یوسفی راد، تولید نشاط و امید به زندگی را یکی از فاکتورهای کارآمدی دولت برشمرد و گفت: تلاش در راستای عمیق تر کردن رابطه دولت و ملت یکی دیگر از بایسته هاست که دولتمردان و مسئولان جامعه اسلامی حتما باید بدان عنایت لازم را داشته باشند.
*لزوم ممانعت از رشد فساد اخلاقی و مدیریتی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در خاتمه بیان داشت: اهتمام نسبت به پیشگیری و ممانعت از رشد فساد اخلاقی ، رفتاری و مدیریتی نیز که متاسفانه در جامعه ما زیاد است، از دیگر نکات ضروری است که یک دولت کارآمد در جامعه اسلامی می بایست به آن توجه داشته باشد.