آیتالله مرتضی مقتدایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن گرامیداشت هفته دولت، در تبیین ویژگیهای دولت اسلامی اظهار داشت: ما الگوی معتبر و اسلامی برای حکومت و دولت اسلامی داریم و آن حکومت حقه حضرت امیرمؤمنان(ع) است.
وی با بیان این که دولت اسلامی باید از روش حکومتداری علی(ع) الگو بگیرد، افزود: حضرت علی(ع) در انتصاب، استانداران،والیان و...،شایستگیها را لحاظ میکردند و در این عرصه برای خدا گام بر میداشتند. اگر افرادی بودند که اعیان و طرفدارانی داشتند و پیشنهاد میشد که فلانی برای منصب فلان شایسته است، حضرت به هیچ وجه نمیپذیرفتند.
عضو خبرگان رهبری تأکید کرد: در دولت اسلامی عزل و نصبها باید بر اساس شایستگی باشد، نه جهات دیگر اشخاص درنظر گرفته شود.
وی تلاش دولت برای گسترش عدالت را از دیگر ویژگیهای دولت اسلامی معرفی و عنوان کرد: کارگزاران در دولت اسلامی باید برای ایجاد عدالت و مساوات میان مردم تلاش کنند. در حکومت اسلامی به هیچ وجه نباید امتیازی به کسی داده شود که مستحق آن نیست.
آیتالله مقتدایی با تأکید بر این که اموال بیتالمال، اموال شخصی نیست، تصریح کرد: بیت المال باید به صورت مساوی میان همه تقسیم شود و از خرج بیتالمال در جاهایی که اصراف است، جلوگیری شود.
وی در تبیین سیره امیرمؤمنان(ع) در مصرف کردن بیتالمال اظهار داشت: زمانی که صرف هزینهای به حضرت علی(ع) پیشنهاد میشد، ایشان گاهی میفرمودند، اگر از مال خودم هم بود در این عرصه مصرف نمیکردم چه رسد به بیتالمال؛ به این معنی که بیتالمال را مهمتر از مال خود میدانستند. امروز نیز باید با تأسی از این امام همام، صرف هزینهها به جا باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم رعایت حقوق همه مردم را از دیگر ویژگیهای دولت اسلامی معرفی و عنوان داشت: در حکومت اسلامی باید حقوق همه مردم، ضعیف و قوی به صورت یکنواخت محقق شود. حقوق افراد در اسلام اهمیت زیادی دارد، به گونهای که حق آبرو، مانند حرمت خون افراد است.
آیتالله مقتدایی افزود: همانطور که انسان اگر خون افراد را بریزد، مرتکب گناه کبیره شده است، ریختن آبروی افراد نیز از گناهان کبیره است. جامعه اسلامی باید حرمت مال و آبروی مردم را حفظ کند. کسانی که به خودشان اجازه میدهند به مال، حقوق و آبروی دیگران تجاوز کنند، باید به صورت جدی مورد بازخواست و عقوبت قرار گیرند تا امنیت و آرامش در نظام اسلامی برای مردم وجود داشته باشد.