حجت الاسلام و المسلمین علی معصومی نیا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به گسترش بحران سرمایه داری در غرب اظهار داشت: یکی از خواسته های اصلی نظام سلطه در شرایط کنونی این است که بحران اقتصادی خود را به سایر کشورها منتقل کند که از آن جمله می توان به اقدام آمریکا در انتشار بدون پشتوانه دلار اشاره کرد که به اقتصاد دیگر کشورها نیز ضربه می زند.
شگرد نظام سلطه بحران سازی است
وی همچنین افزود: در واقع کشورهای بزرگ سرمایه داری در سطح دنیا خود دست به ایجاد بحران های متعدد می زنند تا کسری بودجه و بحران اقتصادی خود را پنهان کرده و این بحران ها را به دیگران منتقل کنند.
این اقتصاد دان حوزوی در ادامه با اشاره به اهمیت بالای اجلاس عدم تعهد در تهران گفت: جنبش غیرمتعهدها از اساس با هدف استقلال در برابر بلوک شرق و غرب ایجاد شد و فلسفه اصلی آن هم این بود که این کشورها از زیر سلطه قدرت ها خارج شوند.
جلوی انتقال بحران اقتصادی غرب را بگیریم
وی اضافه کرد: البته پس از فروپاشی شوروی به عنوان بلوک شرق، برخی کشورهای عضو می گفتند که دیگر نیازی به این جنبش وجود ندارد و حال آن که امروز هم این کشورها باید استقلال خود را در برابر قدرت های دنیا حفظ کنند تا بتوانند با برنامه ریزی اهداف خویش را محقق کرده و مانع از انتقال بحران اقتصادی غرب به داخل خود شوند.
پیشنهادی که قدرت اقتصادی "نم " را بیشتر می کند
حجت الاسلام و المسلمین معصومی نیا با بیان این که کشورهای عضو جنبش عدم تعهد دارای درجه ای مساوی از استقلال در برابر ابرقدرت ها نیستند، ابراز داشت: احتمالا در این دوره از اجلاس که در تهران برگزار می شود، پیشنهاد واحد پول مشترک کشورهای غیرمتعهد از سوی کارشناسان اقتصادی کشورمان مطرح می شود که اگر این پیشنهاد عملی شود به رشد و پویایی اقتصاد کشورهای عضو ، کمک بسیار زیادی می کند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که روز به روز ارزش و اعتبار دلار و یورو در دنیا کاهش می یابد، این کشورها باید با وحدت و انسجام و ایجاد بانک و واحد پولی مشترک، خود را از تسری بحران غرب مصون بدارند.
دو سوم سازمان ملل، عضو جنبش است
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم اقتصادی همچنین بیان داشت: با توجه به گستره وسیع کشورهای عدم تعهد که دو سوم کشورهای سازمان ملل را در بر می گیرد، چنانچه این ها دارای بانک و واحد پولی مشترک باشند، بی شک از قدرتمندی اقتصادی بیشتری نیز بهره مند خواهند بود.
فرصتی که شاید تکرار نشود!
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که بدون تردید ، ایران اسلامی مهد بیداری اسلامی به شمار می رود، گفت: با توجه به ریاست سه ساله ایران در جنبش عدم تعهد و همچنین شرایط بیداری اسلامی، امروز فرصت بسیار خوب و مغتنمی برای کشور ما ایجاد شده تا بتوانیم با حداکثر تلاش برای همگرایی اعضا، اهداف خود را در زمینه های مختلف تحقق ببخشیم.
حجت الاسلام و المسلمین معصومی نیا همچنین افزود: مسئولان و کارشناسان کشورهای عدم تعهد با وحدت و همدلی و تعامل فکری می توانند زمینه ای فراهم کنند تا در عرصه تولید جهانی، نقش بیشتری و بهتری ایفا کنند.
انقلاب اسلامی ایران استثناست اما...
وی با اشاره به شعار انقلاب اسلامی مبنی بر " نه شرقی، نه غربی" اظهار داشت: البته ما نباید توقع داشته باشیم که همه کشورهای عضو جنبش، استقلال و آزادی عمل ما را در تقابل با قدرت های جهانی داشته باشند و همپای ما عمل کنند، چرا که این مساله نسبی است.
وی افزود: انقلاب اسلامی با وجود بیداری اسلامی منطقه، حقیقتا در سراسر جهان، امری منحصر به فرد است و لذا ما باید در نوع واکنش کشورهای عضو به قضایا، یک نگاه واقع بینانه ای داشته باشیم.
برنامه ریزی برای تعاملات اقتصادی بیشتر
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اقتصادی همچنین تصریح کرد: مسئولان کشورمان می توانند با سازماندهی و برنامه ریزی درست، از مزایای حواشی این اجلاس در راستای پیشبرد اهداف اقتصادی و تجاری بهره ببرند و به ویژه بخش خصوصی ما با هیئت های اقتصادی دیگر کشورها مراودات موثری داشته باشد.
فرصتی برای مقابله با تحریم ها
وی تاکید کرد: در عرصه مقابله با تحریم های اقتصادی نیز برگزاری این اجلاس در تهران برای ما بسیار فرصت مغتنمی است تا بتوانیم فضای رعب و وحشتی که نظام سلطه علیه کشور ما در سطح دنیا ایجاد کرده را بشکنیم.
لزوم دست یابی به راهکارهای مشترک اقتصادی
این اقتصاد دان حوزوی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش های فراوان کشورهای غربی مبنی بر این که اجلاس عدم تعهد در تهران ، اساسا برگزار نشود، بیان داشت: یکی از نکات مهمی که باید حتما در این دوره از اجلاس مورد توجه قرار گیرد، ضرورت بازشناسی راهکارهایی مشترکی است که بتواند مشکلات مشترک کشورهای عضو به ویژه در عرصه اقتصادی را مرتفع سازد و این مهم با نشست ها و همفکری ها محقق خواهد شد.
وی گفت: نفس برگزاری این اجلاس در تهران، یقینا برای ما منافع و آثار اقتصادی فراوانی دارد اما با این حال ما باید بیش از پیش از مزایای این اجلاس بهره گیری لازم را داشته باشیم.
پاسخ به یک شایعه دلسرد کننده!
حجت الاسلام و المسلمین معصومی در خاتمه با انتقاد از کسانی که با شایعه پراکنی این گونه القا می کنند که برگزاری این اجلاس در تهران، تنها برای کشورها هزینه و خرج می تراشد، گفت: این طور نیست که این اجلاس برای ما بسیار هزینه بر باشد چرا که در اجلاس عدم تعهد، اساسا هزینه هیئت های کشورهای عضو بر عهده خود آن هاست ، ضمن آن که برگزاری این اجلاس برای ما دارای منافعی است که به برخی از آن ها اشاره شد.