دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

تلاش زیادی کردند که این اجلاس را با اعمال فشار بر کشورها با شکست مواجه کنند یا در مورد تصمیمات آن ایجاد تنش و هرج و مرج کنند....

به گزارش خبرگزاری حوزه مستقر در ستاد خبری اجلاس غیر متعهدها، امین حطیط تحلیلگر لبنانی، طی یادداشتی که روزنامه البناء منتشر کرد، برگزاری اجلاس عدم تعهد در تهران را سیلی به غرب دانست. در این یادداشت آمده است: هنگامی که ریاست شورای امنیت در آگوست جاری به فرانسه رسید، از همان هفته اول، روز 30 آگست(9 شهریور) را به عنوان زمان برگزاری جلسه سورای امنیت برای بررسی مساله سوریه تعیین کرد. در آن زمان سؤالاتی در اذهان در مورد تعیین این تاریخ شکل گرفت به خصوص پس از استعفای کوفی عنان از منصب خود به عنوان نماینده بین الملللی برای ارائه راه حل مسالمت آمیز برای بحران سوریه.

پیش از بحث درباره این سؤالات و پاسخ آنها، باید این مطلب را یاداوری کنم که فرانسه از همان ابتدای بحران سوریه نقش مهمی در دخالت در امور آن ایفا می­کرد و بخش مهمی از جبهه پشتیبان مخالفان سوریه به شمار می­رفت. فرانسه در کنار آمریکا و ترکیه و عربستان و قطر، نقش مهمی در تقویت و تحریک عملیات تروریستی و جلوگیری از راه حل های سیاسی برای بحران سوریه داشت و همواره عجله خاصی برای رهایی از نظام سوریه و جایگزینی یکی از نوکران غرب به جای اسد از خود نشان داده است.

 

* تکاپوی غربی ها در قبال تحولات سوریه

البته بدیهی است که فرانسه به تنهایی علیه سوریه عمل نمی­کند، بلکه پیش از هر کاری در این زمینه باید با آمریکا هماهنگی کامل به عمل بیاورد. بر این اساس، تعیین این تاریخ برای برپای جلسه شورای امنیت نیز با توجه به اهداف خاصی بوده:

اول: تمایل غربی ها برای آماده کردن فضای بین الملل تا اینکه در جلسه شورای امنیت، موضعی اتخاذ شود که مناسب اهداف اصلی غربی ها در سوریه و منطقه باشد. موضعی که بتواند در مقابل وتوی روسیه و چین مقاومت کند. آنها برای ایجاد چنین فضای بین المللی، شروع کردند به سخن گفتن از مناطق حائل یا مناطق امن تروریسم تا از این طریق به ایجاد وحشت در میان مردم بپردازند. و عجولانه سخن از تشکیل دولت انتقالی مورد اعتماد غرب به میان آوردند و به طور طبیعی این اقدامات باعث شد گروه های تروریست به کشتار وحشیانه مردم سوریه به خصوص در داریا و جرمانا روی بیاورند. اما این اقدام آنها از نظر عقلا بی فایده بود و نتیجه ای در پی نداشت زیرا:

1.       در مورد مناطق امن تروریستی یا مناطق حائل؛ بدیهی است که روسیه و چین با این اقدام مخالف هستند و فقط با راه حل سیاسی و گفتگوی مسالمت آمیز برای حل بحران سوریه موافقت می­کنند. اما ایجاد این مناطق بدون هماهنگی با شورای امنیت یعنی جنگ با سوریه و ما می­دانیم که این جبهه چقدر از یک جنگ جدید بیم دارند و نیروی نظامی لازم برای مقابله با خطرهای این جنگ را در اختیار ندارند به خصوص که آنها از عزم قطعی ایران برای حمایت از سوریه اطلاع دارند.

2.       اما تشکیل دولت انتقالی و سخن گفتن زودهنگام از آن توسط فرانسه، امری خنده دار است زیرا هنوز خود مخالفان سوریه هم توافقی بر یک شورا ندارند چرا که آنها قدرت و زمینه این کار را ندارند و تنها کاری که از آنها بر می آید این است که با تحریک برخی کشورها به ترور مردم بی گناه بپردازند. پس تشکیل دولت انتقالی هم غیرواقعی و بی اساس است.

3.       می­ماند بهره گیری از کشتار مردم بی گناه: لازم به ذکر است که چنین اقداماتی دیگر یک برگه سوخته است و زمان آن گذشته و هیچ تغییری در مواضع نیروهای بین المللی ایجاد نمی­کند؛ چراکه جهان به دو اردوگاه تقسیم شده که هیچکدام حرف دیگری را باور ندارد. و نیرنگ و فریب مخالفان در ترور های گذشته برای همگان آشکار شده است.

 

* اجلاس تهران را از برنامه رسانه های خود خارج کردند

دوم: تلاش برای تشویش ایران و اجلاس عدم تعهد تهران در 9 شهریور یعنی همان روزی که قرار است جلسه شورای امنیت تشکیل شود. پس از آنکه برای غرب روشن شد که برپایی این اجلاس سیلی محکمی به صورت غربی ها و به خصوص آمریکا خواهد بود، این اجلاس را به طور کلی از برنامه رسانه های خود خارج کردند گویی که اصلا برگزار نشده و وجود ندارد و تلاش زیادی کردند که این اجلاس را با اعمال فشار بر کشورها با شکست مواجه کنند یا در مورد تصمیمات آن ایجاد تنش و هرج و مرج کنند اما تمام آرزوهای غرب در این زمینه بر باد رفت و نتایج تلاش های آنها به عکس چیزی بود که انتظارش را داشتند زیرا ایران به نتایج خوبی در این اجلاس دست یافت.

 

*  موفقیت های جمهوری اسلامی در اجلاس تهران

جمهوری اسلامی ایران موفق شد و توانست نتایج زیرا از اجلاس بهره برداری کند:

1. بازگرداندن توازن روابط به عرصه بین الملل با تکاندن غبار از حنبش عدم تعهد؛ این بازگشت توازن خود عاملی شد برای شکستن تک قطبی بودن جهان و برپایی نظام جهانی چند قطبی. غربی ها پس از شکست خود بر اثر وتوی روسیه و چین، به دنبال سرپوش گذاشتن بر این شکست بودند تا ثابت کنند همچنان بر جامعه بین الملل حکومت می­کنند، اما جمع شدن 120 کشور در تهران و توافق آنها بر تصمیم های عادلانه و عاقلانه که به سود ملت ها و به دور از دستورات آمریکا باشد باعث شد توازن مطلوب ایجاد شود و می­توان گفت که جنبش عدم تعهد بار دیگر به دست ایران متولد شد. ولادتی که نویدبخش نظام جهانی جدید می­باشد.

2. تحقیر منطق غربی و رسانه ای مخالف ایران و اظهار جایگاه واقعی ایران در مجموعه بین الملل. ایران با میزبانی دو سوم کشورهای جهان، این پیام را به جهان صادر کرد که در قلب جهان است و افترائات و تهمت های غربی ها نتوانسته این حقیقت را تغییر دهد.

3. دادن این فرصت به کشورهای عضو عدم تعهد برای آشنایی با واقعیت ایران و دستاوردهای انقلاب اسلامی و نتایج سیاست های مستقل ایران به دور از همینه غرب و پیروی از آنها. اینها اموری است که مایه فخر ایران است و از آن یک الگو ساخته.

4. فرصت دادن به کسانی که واقعا به دنبال حل بحران سوریه هستند برای بررسی راه های منطقی برای پایان دادن به این بحران به گونه ای که احترام ملت سوریه هم رعایت وشد و بتوانند با استقلال رای حکام خود را بدون دخالت غربی ها انتخاب کنند.

5. ایستادگی در برابر هیمنه و سلطه جویی آمریکا و استعمار غرب و طرح مسایل مهمی در مورد شورای امنیت و ساختار آن.

 

* حلقه ای از حلقات پیروزی ایران

به طور کلی می­توان گفت که اجلاس عدم تعهد تهران حلقه ای از حلقات پیروزی ایران و هم پیمانان ایران بود که به حلقه های سابق اضافه شد و سیلی محکمی بود به صورت غرب که به شکست های پی درپی در منطقه و جهان مبتلا شده و این قدرت ایران نشان دهنده برپایی نظام جهانی متوازن و خاورمیانه ای است که متعلق به اهل آن می­باشد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha