حجتالاسلام والمسلمین رضازاده جویباری در گفتوگو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به جایگاه نهج البلاغه، معارف علوی را منشور انسانسازی دانسته و گفت: نهجالبلاغه بعد از قرآن کریم، ارزندهترین کتاب ما مسلمانان، به ویژه شیعیان است.
وی با اشاره به مهجوریت نهجالبلاغه در میان مسلمانان، افزود: متأسفانه بیشتر افراد جامعه، حتی شناخت مختصری از نهجالبلاغه و مفاهیم والا وگهربار آن ندارند؛ این مسئله مهجوریت نهجالبلاغه را نشان میدهد.
رئیس موسسه قرآن و نهجالبلاغه با طرح این سئوال که چرا باید عموم مردم به ویژه جامعه عملی و دانگشاهی ما با نهجالبلاغه بیگانه باشند؟! تصریح کرد: این مسئله واقعیتی است که بیشتر مردم حتی یک بار هم نهجالبلاغه را نخواندهاند!؛ حال در این شرایط، آیا میتوان گفت که نهجالبلاغه در زندگی آنها نقش و تأثیری دارد و در افکار و کردار آنان تأثیرگذار است؟
*لزوم آشنایی مسئولان با نهج البلاغه
وی در ادامه به ارائه راهکارهای خارج کردن نهجالبلاغه از این غربت پرداخت و گفت: اگر قرار باشد نهجالبلاغه از غربت و مهجوریت دربیاید، ابتدا مسئولان فرهنگی کشور باید خود با نهجالبلاغه و معارف الهی آن آشنا شوند تا به نیاز عموم مردم و دستگاهها و نهادهای مختلف واقف شوند و بدانند نهجالبلاغه کتاب چگونه زیستن و اندیشندن است.
حجتالاسلام والمسلمین رضازاده جویباری افزود: مسئولان باید بدانندکه نهجالبلاغه نحوه کنار آمدن با مشکلات در پیچ و خمهای زندگی و چگونگی استفاده از نعمتهای گسترده را ارائه کرده است.
*تاکید برآشناسازی مردم با معارف علوی
وی، برنامهریزی درست و دقیق برای شناخت عموم مردم از نهجالبلاغه را ضروری دانسته و گفت: در این بین نقش صدا وسیما، آموزش و پرورش، حوزویان، دانشگاهیان و مراکز و مؤسسات قرآنی در ترویج معارف علوی بر کسی پوشیده نیست.
رئیس موسسه قرآن و نهجالبلاغه افزود: همه باید در بستر سازی و فرهنگسازی معارف والای نهجالبلاغه، از یکدیگر سبقت بگیرند تا این کتاب ارزنده که مطالب آن از وحی سرچشمه گرفته و از زبان قرآن ناطق جاری وصادر شده، در دل و جان و زندگی مردم جاری شود.
وی به نقش حوزه و دانشگاه در این عرصه اشاره کرد و گفت: می بایست در حوزههای علمیه، دانشگاهها و مدارس واحدهای درسی برای آشنایی با نهجالبلاغه تعریف و تدریس شود؛ همچنین صدا و سیما نیز باید با شیوههای متنوع، جامعه را با مفاهیم والای نهجالبلاغه آشنا کند.
*نهج البلاغه؛ منشور انسان سازی
حجتالاسلام والمسلمین رضازاده جویباری به آثار و و برکات آموزههای نهجالبلاغه در جامعه اشاره کرد وگفت: در این کتاب ارزشمند، مباحث فراوانی ازجمله اعتقادی، عبادی، اجتماعی، حکومتی، اقتصادی، علمی، فرهنگی، اخلاقی، سیاسی، نظامی و تربیتی مطرح شده است که به نوعی منشور انسانسازی است.
وی با تاکید بر این که سخنان ایرالمومنین(ع) کامل و جامعاست، گفت: نهج البلاغه همانند قرآن کتابی جاودانه است؛ از این رو باید مردم و مسولان با این کتاب انسانساز آشنا شوند و آموزههای آن را در رفتار و کردار خود دنبال کنند و اگر این گونه باشد قطعاً جامعه از آسیبهای مختلف مصون خواهد ماند.
*عهدنامه مالک اشتر؛ چراغ راه مسئولان
حجتالاسلام والمسلمین رضازاده جویباری خاطرنشان کرد: اگر مسئولان تنها به عهدنامه مالک اشتر توجه کنند و آن را سرلوحه وظایف خود قرار دهند، چنین جامعهای جامعه علوی خواهد شد و برکات آن شامل همه مردم میشود.
مدیر مؤسسه قرآن ونهجالبلاغه در پایان با اعلام آمادگی همکاری با مراکز علمی و پژوهشی و صدا و سیما در راستای ترویج فرهنگ نهجالبلاغه در جامعه، گفت: این مؤسسه در حال حاضر، تنها متولی برگزاری مسابقات ملی حفظ و مفاهیم نهجالبالغه است که تا کنون شش دوره از این مسابقات برگزار شده است و در بخش مفاهیم نیز به صورت کتابخوانی و آزمونهای حضوری به صورت گسترده فعالیت دارد؛ بنابراین می بایست دولت و صدا وسیما حمایت خاصی از این گونه برنامهها داشته باشند.
15/313