حجت الاسلام سید جواد ابن الرضا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه گفت: دانشنامه نبوی يكی از پروژههای موفقی بود كه در دومين جشنواره و نمايشگاه سراسری رسانههای ديجيتال در دو بخش «توليدات چند رسانهای» و انتخاب «بهترين بهترينها» بهعنوان اثر برتر برگزيده شد.
این محقق و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: لوح فشرده دانشنامه نبوی حاوی متن 246 عنوان كتاب فارسی و عربی در 894 جلد با موضوع پيامبر اكرم(ص) و برخورداری از دامنههای متنوع می باشد.
حجتالاسلام ابن الرضا، هدف از توليد اين نرمافزار جامع را گردآوری مطالب مورد نياز محققان و پژوهشگران به منظور تحقيق و پژوهش با محوريت پيامبر اعظم(ص) عنوان كرد.
وی، توليد اين نرمافزار را حاصل تلاش چندساله محققان و پژوهشگران مركز تحقيقات عنوان كرد و با اشاره به ويژگیهای اين نرم افزار اسلامی، اظهارداشت: ارائه واژهنامه مرتبط با پيامبر اكرم(ص) و مباحث جانبی، امكان دستهبندی و جمعآوری اطلاعات به صورت نمودار درختی، 10 عنوان لغتنامه در 62 جلد با قابليت جستجو از جمله ويژگیهای اين نرمافزار است.
متكفل پروژه دانشنامه نبوی افزود: ارائه آيات و كلمات قرآنی مربوط به پيامبر اعظم(ص) همراه با اتصال به تفسير و شأن نزول آنها، نمايش شجرهنامه انساب رسول اكرم(ص) و ذريه آن حضرت، متن زيارات و ادعيه مربوط به حضرت و قابليت ترجمه و پخش صوت، همچنين نمايش و قرائت بيش از 4000 بيت از سرودههای شاعران به زبان فارسی و عربی از ديگر ويژگیهای اين نرمافزار است.
وی افزود: ارائه بيش از 6800 كليد واژه، چهار هزار و 100 نمايه و 36هزار موضوع استخراج شده از سخنان حضرت رسول(ص) برگرفته از كتاب بحارالانوار و نمايش 82 تصوير و 108 نقشه در بخش نگارخانه از ديگر محتويات اين دانشنامه است.
اين محقق و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: متن زيارات و ادعيه نبوی به همراه ترجمه و صوت، كتاب شناسی حدود چهار هزار و 400 عنوان كتاب، مقاله، دائرةالمعارف، مجموعه مقالات و پاياننامه مرتبط با پيامبر(ص) به همراه تصوير روی جلد در اين نرمافزار اسلامی در اختيار كاربران قرار خواهد گرفت.
حجتالاسلام ابن رضا، پژوهش در متون از طريق فهرست كلمات، جستجوی تركيبی و فهرستسازی را از ديگر قابليتهای اين نرمافزار عنوان کردو ادامه داد: تدوين درختواره با بيش از 15هزار مدخل و 35هزار فيش از 19 عنوان كتاب در53جلد درباره زندگی و سيره فردی و اجتماعی حضرت از قابليتهای اين نرمافزار است.
متكفل پروژه دانشنامه نبوی خاطرنشان كرد: گاهشمار تاريخ زندگانی پيامبر(ص) و نمايش رخدادها در بستر زمان با امكان اتصال به متون برنامه، ارتباط واژگان متن با لغتنامههای برنامه و ارائه اطلاعاتی درباره نسخهشناسی، كتاب و مولف با قابليت انتقال متن و چاپ از ديگر قابليتهای دانشنامه است.
وی خاطرنشان کرد: گاهشمار تاريخ زندگانی پيامبر(ص) و نمايش رخدادها در بستر زمان با امكان اتصال به متون برنامه، ارتباط واژگان متن با لغتنامههای برنامه و ارائه اطلاعاتی درباره نسخهشناسی، كتاب و مولف با قابليت انتقال متن و چاپ از ديگر قابليتهای دانشنامه است.
ابن الرضا، به قابليتهای پژوهشی اين نرمافزار اشاره كرد و افزود: نمايهزنی، حاشيهنويسی، علامتگذاری و رنگی كردن، يادداشتبرداری و ذخيره متون با فرمتRtf، Unicode و يا Ansi، ارسال متن يادداشت شده از طريق پست الكترونيكی از جمله توانايیهای پژوهشی اين نرمافزار است.
وی ادامه داد: جستجو، جايگزينی، درج ساعت، تاريخ، تصوير، مقايسه دو يا چند سند، تغيير سبك نمايش، بزرگنمايی متن، تغيير رابط كاربری به سه زبان فارسی، عربی و انگليسی از ديگر قابليتهای اين لوح فشرده است.
اين محقق و پژوهشگر حوزه علميه قم گفت: نزديك شدن برنامه به استانداردها و ويژگیهای ويندوز به منظور تسهيل استفاده كاربر از برنامه و انتقال مستقيم متن و فهرست انتخابی از برنامه به محيط MS-Word و برعكس از ديگر قابليتهای منحصر به فرد نرم افزار دانشنامه نبوی است.