وی با بیان این که حوزههای علمیه با نشأت گرفتن از آیه «نفر»، مسئولیت پرورش فقها را بر عهده گرفته است، تصریح کرد: البته مسئله حوزه، مسئله جدیدی نیست، موضوعی است که از زمان پیامبر اسلام(ص) مطرح بوده است و مبلغان و علما توسط این حضرت تربیت شدند و امروز نیز در چارچوب خاصی این کار ادامه دارد.
وی در ادامه با تأکید بر این که در حوزه تعطیلی وجود ندارد، افزود: مأموریت حوزه و روحانیت به لحاظ زمان تقسیم شده است، در ماههای محرم و صفر، به تناسب موضوع، رسالت تبلیغی بر عهده حوزویان قرار دارد و در ایام تابستان نیز حوزه با برگزاری اردوهای آموزشی، گامی در عرصه تقویت بنیه علمی طلاب برمیدارد. همچنین در کنار این امور، برخی طلاب در قالب طرح هجرت، به مناطق محروم کشور اعزام میشوند.
*تشکیل شورای سیاستگذاری تبلیغ
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال در خصوص فعالیتهای تبلیغی حوزههای علمیه بیان داشت: شورای سیاستگذاری تبلیغ حوزه به همین منظور تشکیل شده است؛ در شورای سیاستگذاری تبلیغ اساسنامه مربوطه به تصویب رسید و به محضر مقام معظم رهبری، مراجع عظام و سایر بزرگان ارسال شد که مورد تمجید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.
مدیر حوزه علمیه استان قم از تشکیل ستاد اجرایی تبلیغ در حوزههای علمیه خبر داد و افزود: این ستاد با حضور معاونت تبلیغ حوزههای علمیه و نمایندگان نهادهای اعزام مبلغ تشکیل شده و بازوان فکری آن شامل هشت کمیته هستند که در ابعاد مختلف فعالیت میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین فرخفال با بیان این که در حال حاضر اکثر قریب به اتفاق مراکز اعزام مبلغ در سامانه نرمافزاری تبلیغ عملیات اعزام را انجام میدهند، گفت: آیتالله حسینیبوشهری دستور داده است که جلسات شورا فعالتر از گذشته تشکیل شده و این حرکت صحیح که مورد تایید شورای عالی، بزرگان حوزه به ویژه مقام معظم رهبری می باشد، ادامه یابد.
مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه خاطر نشان کرد: ستاد اجرایی از دو سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و شورای سیاستگذاری نیز از سه سال گذشته مشغول به فعالیت است.
*18 شهریور ماه؛ آغاز سال تحصیلی حوزه
مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره آغاز سال تحصیلی 92-91 حوزه گفت: با هماهنگی مراجع عظام تقلید و تصویب شورای عالی و ابلاغ مدیر حوزههای علمیه، آیین افتتاحیه آغاز سال تحصیلی جدید حوزه در روز شنبه، 18 شهریورماه سال جاری، ساعت 9 صبح در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه برگزار میشود.
*برنامه های افتتاحیه سال تحصیلی جدید
وی افزود: در این مراسم حضرت آیتالله مکارم شیرازی و آیات استادی، دبیر شورای عالی حوزههای علمیه، حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه و مقتدایی، دبیر دوم شورای عالی حوزههای علمیه به ایران سخن خواهند پرداخت.
* تودیع و معارفه مدیر حوزه های علمیه
وی با اشاره به برگزاری مراسم تودیع و معارفه مدیر حوزههای علمیه همزمان با افتتاحیه سال تحصیلی جدید، گفت: در این مراسم، به صورت رسمی آیتالله مقتدایی، تودیع و آیتالله حسینی بوشهری به عنوان مدیر حوزههای علمیه معرفی خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال ادامه داد: در چهار سال گذشته سکانداری، تدبیر و هدایت حوزه بر عهده آیتالله مقتدایی بود که بعد از پایان این دوره و تشکیل شورای عالی جدید، آیتالله حسینی بوشهری از سوی دبیر شورای عالی حوزههای علمیه و اتفاق آراء دیگر اعضا، به سمت مدیر حوزههای علمیه منصوب شد.
*انتظارات مدیر حوزه از طلاب
وی با اشاره به این که سال تحصیلی جدید با پیام مدیر حوزههای علیمه آغاز میشود، ادامه داد: انتظار مدیر حوزه از حوزههای سراسر کشور، جدیت طلاب و محصلان در عرصه کسب علم و تهذیب نفس همچون سالهای گذشه و حتی فراتر از آن میباشد.
مدیر حوزه علمیه استان قم به دیگر بندهای این بیانه اشاره کرد و گفت: طلاب و محصلان باید با بهرهمندی از سیره سلف علمای صالح حوزههای علمیه و با خط فرمانی که همواره بزرگان و مراجع تقلید در تاریخ داشتهاند، خود را با آن وفق دهند و ارتباط نزدیک و فعال طلاب و اساتید حوزه برقرار شود و با بهرهگیری از کلاسهای درس، به بهترین وجه استفاده کنند.
وی، تکیه بر پژوهش را انتظار دیگر مدیر حوزه از طلاب عنوان کرد و افزود: دیگر توصیه مدیر حوزه، درباره پژوهش در حوزه است؛ طلاب باید بدانند که هدف نهایی تفقه و اجتهاد در دین است که این کار بدون فن پژوهش امکانپذیر نمیباشد. طلاب باید از همان ابتدا دست به قلم شده و از منابع اسلامی استفاده کنند.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال افزود: بهترین انسانها و بندگان خدا، کسانی هستند که با آموختن فرهنگ دین و فراگیری فرازهای دینی، دِین خو را به دین ادا کنند. امروز طلبه و عالمی موفق است که علم خود را استفاده کند و نقش تبلیغی خود را که نقشی کلیدی درحوزه است، ایفا کند.
وی، افزایش بصیرت را از دیگر بندهای پیام مدیر حوزههای علمیه به مناسبت آغاز سال تحصیلی برشمرد و گفت: عمده مشکلات د رتاریخ اسلام بعد از پیامبر(ص)، عدم بصیرت از سوی کسانی بود که با عنوان پرچمدار دین، مسیر را اشتباه رفتند. افزایش بصیرت سیاسی از واجباتی است که اگر اهتمام به آن نشود، در فتنهها، به ویژه فتنههای آخرالزمان مسلمانان خسارت میبینند.
*خط سیاسی طلاب باید خط سیاسی ولایت فقیه باشد
مدیر حوزه علمیه استان قم با بیان این که خط سیاسی طلاب باید خط سیاسی ولایت فقیه باشد، گفت: شعار امسال سال تحصیلی جدید حوزه "تعالی معنوی، تکامل اخلاقی و ارتقای علمی حوزههای علمیه" میباشد.
مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه در ادامه به ورودیهای جدید حوزههای علمیه در سال جدید اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی 92-91، حدود16 هزار طلبه وارد حوزههای علمیه سراسر کشور شدند که از این تعداد، حدود یک هزارطلبه درحوزه علمیه قم مشغول تحصیل خواهند شد.
*ساماندهی دروس سطوح عالی
وی همچنین به طرح ساماندهی دروس سطوح عالی حوزههای علمیه اشاره کرد و گفت:این طرح در سال تحصیلی 91-90 به تصویب شورای عالی حوزههای علیمه رسید و از نیمه سال تحصیلی گذشته اجرا شد که بر اساس آن،حضو طلاب در کلاسهای درس اجباری میشود و اگر کسی نتواند در این کلاسها شرکت کند، نمره قبولی او 16 میباشد و کسانی که شرکت کنند، نمره قبولی آنها 12 میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال افزود: از خصوصیات این طرح، حضور غیاب از سوی اساتید و نمایندگان اساتید میباشد که از پایه 7 الی 10 اجرا شد و در سال تحصیلی جدید نیز ادامه داد. همچنین تمام مراحل امتحانات به صورت متمرکز توسط حوزه علمیه استان قم انجام میشود.
مدیر حوزه علمیه استان قم در پایان با اشاره به اجرای این طرح در درسهای فقه و اصول گفت: در سال جدید دروس تفسیر هم در پایههای 7 و 8 اجرا میشود و در سالهای آینده نیز در پایههای 9 و 10 تفسیر نیز اجرا میشود. همچنین در رشته کلام و علوم حدیث نیز چنین طرحی اجرا خواهد شد.
انتهای پیام 15/313