به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید در پیامی به به مناسبت آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه شهرستان فیروز کوه، طلاب و اساتید را به تعليم و تعلّم، تهذيب، تزكيه و تخلّق به اخلاق قرآني، اسلامي و ولائي توصیه کردند.
مشروح پیام حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در پی می آید:
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمدلله رب العالمين و الصلاة و السلام علي خاتم الانبياء و المرسلين حبيب إله العالمين ابي القاسم محمد و علي آله الطيبين الطاهرين سيما بقية الله في الارضين و لعنة الله علي أعدائهم اجمعين
قال الله الحكيم:«هَلْ يَسْتَوِي الَّذينَ يَعْلَمُونَ وَ الَّذينَ لا يَعْلَمُونُ»
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
افتتاح سال جديد تحصيلي حوزه علميه حضرت امام جعفر صادق عليه السلام در دار السيادة وشتان فيروزكوه را به حضرات علماي اعلام، اساتيد محترم، طلاب عزيز و مردم متدين و شريف منطقه تبريك و تهنيت عرض ميكنم، و از خداوند متعال مسئلت دارم كه آثار و بركات اين مدرسه شريفه افزوده شود و همه از نتايج سازنده و مفيد آن بهرهمند باشند.
در اين فرصت كوتاه چند نكته مهم را خدمت مديريت محترم، اساتيد گرانقدر و طلاب فاضل عرض ميكنم:
1. همانطوري كه مستحضريد دشمنان اسلام و بخصوص دشمنان مكتب حقه جعفري براي ضربهزدن به عقايد مسلمانان و ايجاد تفرقه و تشتت در ميان مسلمانان از هر حيله و وسيلهاي استفاده نموده و با وسايل ارتباطات جديد، شبهههاي واهي و اشكالات فراواني را به عقايد حقه ما وارد ميكنند و تا به خيال خام خودشان بتوانند ايمان جوانان عزيز ما را تضعيف نموده و آنان را از صراط مستقيم منحرف نمايند، لذا وظيفه علماء و طلاب در عصر حاضر بسيار سنگين است و مسئوليت همه ما بيشتر از گذشته است. از اين جهت براي اداي وظيفه تبليغ و رساندن پيامهاي آسماني اسلام و پاسخدادن به شبهات و اشكالات بايد با اندوختههاي علمي و ديني فراوان آمادگي كامل را پيدا كنيم و از اساتيد فن با تشكيل كلاسهاي ويژه براي شناخت كامل فرقههاي گمراهكننده و پاسخ به شبهات استفاده نماييم.
2. حوزههاي علميه داراي سرمايه بزرگ، جاوداني و تمامنشدني كه همان معارف نوراني قرآن و عترت است ميباشند. توصيه حقير به همه اين است كه از كلام وحي، احاديث و روايات ائمه معصومين عليهم السلام به بهترين وجه ممكن استفاده نموده و آنها را به گوش جهانيان كه تشنه معنويات و اخلاق ميباشند، برسانيم كه فرمودند: «إِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا»؛ اگر مردم محاسن و زيباييهاي كلام ما را بدانند از ما (اهل البيت عليهم السلام) پيروي ميكنند.
3. اينجانب نسبت به ادبيات و فراگيري كتابهاي ادبي قديم، مانند جامع المقدمات، سيوطي، مغني و نيز كتابهاي منطق، مانند حاشيه، شمسيه و كتابهاي معاني و بيان توصيه خاص دارم. اگر آقايان طلاب داراي ادبيات قوي باشند در رشتههاي اسلامشناسي، قرآنشناسي و حديثشناسي ميتوانند استفاده فراواني ببرند و خود صاحبنظر باشند.
4. هدف اصلي از درسخواندن و تعليم و تعلّم، تهذيب، تزكيه و تخلّق به اخلاق قرآني، اسلامي و ولائي ميباشد. اگر به اين نكته مهم توجه داشته باشيم كه اوّل العلم معرفة الجبار و آخر العلم تفويض الأمر اليه، عظمت و اهميت درسخواندن و فراگيري فقه آل محمد عليهم السلام براي ما بهتر معلوم ميشود.
اين همه تأكيد قرآن و روايات بر آموختن علم و تعلم و احترام به عالم و ثواب و فضيلتي كه علما بر ديگران دارند. نشاندهنده بزرگي و رفعت جايگاه علم و علماء ميباشد. از اين رو اميدوارم كه با دو بال علم و اخلاق بتوانيد قلههاي بزرگ علمي را فتح نموده و بر مجهولات بشر كه بيش از معلومات آن است فائق آئيد.
در خاتمه از همه بزرگواران كه در اين مراسم باشكوه شركت نموده و نيز از اساتيد و طلاب محترم به ويژه از مدير دلسوز، متعهد و خليق اين مدرسه كه به نام مقدس حضرت امام جعفر صادق عليه السلام مزيّن است تشكر و تقدير نموده و توفيق همگان را در خدمت به صاحب اصلي حوزههاي علميه حضرت بقية الله الاعظم ارواح العالمين له الفداء و كسب رضايت آن حضرت از خداوند متعال مسئلت دارم و ملتمس دعاي خير شما هستم.والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته
لطف الله صافي
17 شوال المكرم1433