شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک انگیزه‌‌‌های الهی، اخلاص، و صفای باطن و اخلاق و عمل متناسب با رشد علمی را سنت لایتغیر حوزه‌های علمیه عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اراک آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه این استان اظهار داشت:

شکوه و عظمت حوزه‌‌‌های علمیه از بدو شکل‌گیری تا امروز چشمگیرتر از گذشته بوده و پرتو آثار وجویش افق‌های جدیدی از دورترین نقاط این عالم را درنوردیده که در این راه اندیشمندان و عالمان برجسته فراوانی را در دامن خود پروردانده است.

وی افزود: تاریخ بلند روحانیت شیعه از زمان حضور اولین روات حامل علم تا دوران گران‌سنگ حوزه‌های بزرگ شیعی همواره گواه صدق مجاهدات عالمانی است که در راه پیمان وثیقی که با نبی مکرم اسلام در راه حفظ اسلام ناب محمدی و پاسداری از مرزهای آن بسته‌اند استقامت و ایستادگی نموده و هیچگاه مشکلات طاقت‌فرسا، کینه‌ورزی سلاطین جوز، عناد اربابان مذاهب باطل، سختی معیشت و کمبود امکا نات، محرومیت‌ها و ... نتوانسته ره پویان طریق علم و اجتهاد را لحظه‌ای از سلوک در باب معرفت‌الله و تعالیم نورانی اسلام و اهل‌بیت (ع) باز دارد.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی در ادامه انگیزه‌های الهی و اخلاص و صفای باطن و تقوای الهی و استمداد از خداوند متعال در طول دوران تحصیل، ارتقاء اخلاق و عمل متناسب با رشد علمی متناسب  با رشد علمی سنت لایتغیر حوزه‌های علمیه عنوان کرد.

رییس شورای حوزه علمیه استان مرکزی، اخلاص و تقوای الهی و بهره‌گیری از توان اساتید را امری ضروری دانست و یادآور شد: در این رهگذر دستگیری اساتید و مدرسین بزرگوار  و پدری نمودن در حق شاگرد خویش، توجه به مسائل اخلاقی و نیازهای معنوی و روحی طلاب و فضلا، تذکرات اخلاقی به موقع و راهنمایی مشفقانه اساتید عامل موثری در ارتقاء عملی طلاب عزیز و حوزه‌‌های علمیه خواهد بود.

وی ضمن تاکید بر استقلال حوزه‌های علمیه که همواره مورد نظر مقام معظم رهبری و علمای گرانقدر بوده است اذعان داشت: توجه به نیازهای نظام اسلامی از اهمیت بسزایی برخوردار است لذا برنامه‌ریزی به منظور تربیت عناصر متدین توانمند و آشنا با فرهنگ وفقه اصیل اسلامی در حوزه‌های علمیه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار  می‌باشد و باید مورد توجه و اهتمام تمامی دلسوزان قرار گیرد.

امام جمعه اراک خاطرنشان ساخت: یکی از رسالت‌های حوزه‌های علمیه  نشر و بسط تعالیم الهی به عموم مردم، جلوگیری از انحراف به هر شکل و قالب و حفظ مرزهای اعتقادی، پاسخ به شبهات و تحریف دشمنان فرصت‌طلب می‌باشد که عمل نمودن به این رسالت موجبات صیانت از کیان اسلام و باورهای مسلمین را فراهم می‌نماید.

وی بیان داشت: گسترش جهانی اسلامی و اقبال و گرایش روز به روز مردم اقصی نقاط گیتی به دین مقدس اسلام مسئولیت خطیر پاسخگویی به نیازهای جهانی را متوجه حوزه‌های علمیه نموده است که به نظر می‌رسد این رویکرد موجب تحولات گسترده‌ای در شاخه‌های علوم دینی و روش‌های درس و بحث در حوزه‌ها خواهد شد که لازم است حوزه‌ها خود را برای این مواجهه جهانی اماده سازند. زیرا دین مقدس اسلام دارای ویژگی‌های جهان شمولی و پاسخ‌گویی به نیازهای همه اعصار و زمانهاست از این روی حوزه‌های علمیه که در عصر غیبت مفسر و مروج احکام شریعت است باید به افقها و چشم‌اندازهای آینده نگریسته  و خود را آماده این تحولات نماید؛ لذا تدوین سند چشم‌انداز حوزه‌های علمیه امری ضروری و مورد توجه است.

آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی تاکید کرد: حوزه‌های علمیه باید  راهکارهای مناسب برای تقویت ارتباط متقابل مردم و روحانیت را مورد بحث و بررسی قرار دهند که دراین راستا فرهنگ‌شناسی اقالیم و مناطق و اطلاع‌رسانی به مبلغان نسبت به فرهنگ‌های مختلف، ساماندهی اعزام مبلغ و ارزیابی مبلعان اعزامی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: روحانیت آگاه و پیشتاز اسلام هر زمان که فرصت بروز و ظهور و زمینه انجراء حدود الهی یافته در اجراء آن لحظه‌ای درنگ ننموده که مراجعه به تاریخ پرافتخار روحانیت شیعه گواه روشنی بر این مدعا است.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: چه بسیار فقها و عالمان بزرگی که در راه صیانت از احکام نورانی اسلام، تبلیغ معارف دین و اجراء حدود الهی، آماج تیرهای بلا و کینه‌ورزی معاندین قرار گرفته اما ندای رحمانی«وان لو استقاموا علی الطریقة لاسقیناهم ماء غدقاً» را به گوش جان شنیده بودند و به «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا» اعتقاد داشتند و اینک ما و شما میراث‌داران و خدمتگزاران دین مبین اسلام می‌باشیم که پاسداری از دستاوردهای این میراث گرانبها تلکیف دائمی همه شاگردان مکتب امام صادق (ع) است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha