یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی با تاکید بر ضرورت آگاهی روحانیت نسبت به مسائل سیاسی واقتصادی گفت: ریشه بسیاری از مشکلات و چالشهای موجود به جهت کمبود و عدم کثرت روحانیت آگاه به مسائل روز می باشد.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری از حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، عضو شورای مدیریت حوزه علمیه تهران در نشست ماهانه مدیران مدارس علمیه این استان که در ساختمان مدیریت حوزه علمیه تهران برگزار گردید ابرازداشت: اگر در یک نگاه کلان بخواهیم علت چالشهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و  اجتماعی را براساس میزان اهمیت رتبه بندی و آسیب شناسی کنیم باید بگوییم که یکی از مهمترین اولویت هایی که در جهت ساماندهی امور کشور باید مورد توجه ویژه قرار گیرد مسئله توجه به معارف دین و آموزه های اخلاقی با شاکله «حوزه و روحانیت» است.

 به گفته ی وی ، ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی و چالشهای فرهنگی  در کمبود و عدم کثرت روحانیت کارشناس و آگاه به مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوده و  در حاکمیت اسلامی روحانیت باید حضور موثر، عالمانه، پاسخگو و مدبرانه داشته باشد.

عضو شوراي مديريت حوزه علميه تهران با بيان اينكه رهبر معظم انقلاب تاكنون تاكيدات جدي را در خصوص تربيت طلاب مومن، متعهد، آگاه، كارشناس و نظريه پرداز داشته اند، افزود: اگر تا به امروز در برخورد با نياز هاي جامعه با كمبودهايي مواجه بوديم بدين خاطر است كه در عرصه فهم صحيح مباني ديني در حوزه هاي مختلف اقتصاد، فرهنگ و سياست دچار كمبود نيروي متخصص و كارشناس حوزوي بوده ايم.

وي در ادامه با اشاره به نقش آفريني روحانيت در كسب موفقيت هاي قابل توجه در دوران پس از انقلاب اسلامي گفت: اگرچه كاستي هايي در برخي امور وجود داشته اما بي ترديد هر دستاوردي كه در بخشهاي مختلف سياسي، علمي، اخلاقي و فرهنگي كشور تاكنون كسب شده بواسطه سرمايه هايي است كه در حوزه هاي علميه داشتيم .

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی‌فرد نقش آفريني روحانيت در دفاع مقدس را نمونه بارز كسب موفقيت بزرگ براي اين قشر فرهيخته دانست و  ادامه داد: روحانيت در دوران دفاع مقدس درعرصه هاي مختلف تبليغي، نظامي، تقويت باورهاي مذهبي و حتي در زمان اسارت كه ديگر مزيّن به لباس طلبگي نبوند با حفظ شاكله ديني، علمي و اخلاقي خود تكليف خود را به بهترين وجه به انجام رساندند.

وي يادآور شد: بايد توجه داشت كه وظيفه ما در اين برهه بسيار مهم و خطير است و اگر ما  نسبت به قرآن و عترت، تشيع و انقلاب احساس تكليف مي كنيم بايد اين روحيه را در تربيت طلاب مهذب، عالم و آگاه نسبت به مسائل روز به كار ببنديم.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش گفت: بزرگترين نيازیک دانشگاه فردی روحاني، صالح، شايسته، مبادي به ادب  است كه داراي سه وي‍‍ژگي اخلاق اسلامي، درك صحيح از دانشگاه و بيان متقن مبتني بر اصول علمي باشد.

وي در پايان برگزاري مراسم آغاز سال تحصيلي حوزه هاي علميه را در سطح جامعه مهم و موثر عنوان نموده و خاطرنشان ساخت: بدون شك اينگونه اجتماعات بيانگر جايگاه، منزلت، و اقتدار حوزه هاي علميه است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha