به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا در مراسم بزرگداشت شهادت صادق آل محمد(ص) که شب گذشته در مسجد اعظم قم برگزار شد، گفت: بر اساس روایتی از امام صادق(ع)، اولين علم و دانشي كه انسان بايد آن را بياموزد، معرفت رب و پروردگار است؛ خدا شناسي و شناخت صحيح خداوند و معرفت به صفات كمال و جمال خداوند و بحث در علم توحيد بحث وسيعي است و علم كلام, متكفل عقايد انسان است و شامل علم توحيد نيز ميشود.
وی خاطرنشان ساخت: دومين دانشي كه انسان بايد آن را فرا بگيرد اين است كه معرفت پيدا كند و بشناسد و بداند خداوند براي انسان چه كار كرده و چه نعمتهايي به تو عطا كرده است.
وی یادآور شد: نعمتهاي خداوند در آيه 20 سوره لقمان «وَ أَسْبَغَ عَلَيْكُمْ نِعَمَهُ ظاهِرَةً وَ باطِنَةً» دوگونهاند، یکی نعمتهاي ظاهري مثل سلامتي و دیگری نعمت باطني مانند محبت خداوند، فرستادن انبياء الهي، ائمه اطهار، قرآن كريم است.
این استاد حوزه ادامه داد: از نظر قرآن، نعمت هايي كه خداوند در اختيار بشر قرار داده، چنان فراوان است كه از آن، به نعمت هاي بي حساب و بي شمار و غيرقابل احصاء ياد مي كند. انسان بايد ابتدا این نعمتها را بشناسد، تا بتواند در تمام مراحل شكرگزار و سپاسگزار نعمتهاي خداوند باشد.
این استاد حوزه، سومین علم مورد نیاز انسان را شناخت خواسته های خدا از انسان عنوان کرد و گفت: بايد كاري انجام دهيم كه از اين نعمتهاي الهي غافل نباشيم؛ خداوند به هر كسي عنايتي دارد، مشغول هر كاري هست بايد در آن به خدا توجه داشته باشد؛ آنچه در اين راه و طريق داراي اهميت است، تعقل و تفكر و تدبر ميباشد.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا در ادامه اظهار داشت: «عنوان بصري» هرچه در درس علماي اهل سنت مانند مالك بن انس رئيس مذهب مالكي شركت كرده بود، قانع نشد، مي گويد که: وقتي خدمت حضرت جعفر بن محمد(ص) شرفياب شدم، ابتدا حضرت به من فرمود: من مورد توجه حكومت و جاسوسان هستم و خود نيز كارهاي ديگر دارم، لذا اگر طالب علم و دانش هستي، علمت را از مالك فرا بگير. عنوان بصري مي گويد: من بسيار ناراحت شدم و برگشتم، به روضه نبوي و دو ركعت نماز خواندم و از خدا خواستم تا قلب امام جعفر صادق عليه السلام را به من متمايل كند. فردا براي زيارت حضرت مراجعه كردم، حضرت مشغول نماز بودند و سپس مرا به حضور پذيرفتند. حضرت به من فرمودند: خواسته ات چيست؟ من عرض كردم: از خداوند مسالت نمودم تا دل شما را بر من منعطف فرمايد، تا از علم شما بهره مند شوم. حضرت فرمودند: «علم و يادگيري فقط به تعلم و آموختن نيست، بلكه علم نوري است كه در دل كسي كه خداوند تبارك و تعالي، اراده هدايت او را نموده است، قرار می دهد پس اگر علم می خواهي بايد در مرحله اول نزد خودت حقيقت عبوديت و بندگي را طلب كني و از خداوند طلب فهم آن را نمايي.
وی ادامه داد: معنای دیگر که مهمتر است و بهترين راه براي سير در باطن می باشد این است که در ضمن محاسبه كارهاي روزانه خود، آفات خود را ريشهيابي كند كه چرا اين كار منفي و گناه از او سر زده است و بعد از دانستن ريشه انحراف و گناه، به درمان آن بپردازد. ما ميتوانيم از راه تعقل و تدبر در روايات و احاديث وارده از معصومين عليهم السلام، به خواسته و اراده خداوند تبارك و تعالي نسبت به خود پي ببريم و به آنها عمل كنيم.
حجتالاسلام و المسلمین فاطمینیا خاطرنشان کرد: علم دیگری که امام صادق(ع) به آن اشاره میفرماید آن است که انسان بداند چه چیزی او را از دین خارج میکند تا بدینوسیله ثبات دین در دل و قلب خود را افزایش دهد.
وی در پایان تاکید کرد: تمام بركات مکتب امام صادق (ع) از بركت مكتب و مدرسه امام حسين (ع) است.