شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به لزوم معرفی علمای سلف به جامعه، بر الگوگیری میدان‌داران عرصه تبلیغ و ترویج دین از این بزرگان تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید هاشم حسینی‌بوشهری در پیامی به کنگره علمای ربانی شهرستان دلفان استان لرستان، فروغ علمای این استان را فراملی عنوان کرد.

متن کامل پیام مدیر حوزه‌های علمیه کشور که عصر امروز 22 شهریور ماه در این کنگره قرائت شد، بدین شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

انمایخشی‌الله من عباده‌العلما، فاطر/28

با پیشداشت برترین سلام و صلوات الهی به محضر مبارک خاتم‌المرسلین حضرت محمد‌مصطفی صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و سلاله طاهرین‌شان که منشور صفات جمال‌ مُنشیء و مَنشأ هستی‌اند و تقدیم درود بی‌حد به حضور مقدس بزرگ‌احیاگر دین احمد، صادق آل‌محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم که سکّه تأسیس بنیاد علمی مذهب حقه تشیع اثناعشری به نام ایشان ضرب شده، در یادسال شهادت آن زعیم عظیم، مراتب تکریم و احترام خویش را در اولین «کنگره ملی علمای ربانی دلفان» به همه اعلام علمی این خطه خطیر و عالم‌خیز اعلام می‌داریم.

حق آن‌ است که فزونی ستارگان آسمان دانش هر سامان، نشان از وِزان و میزان فراگیری فرهنگی آنان در تراز ملی و بین‌المللی دارد و بر این اصل، درخشش روشنی‌بخش اندیشمندان ربانی این شهرستان، فروغی فرااستانی داشته، آن‌سان که باید برخی از آنان را شخصیتی ملّی و شاید فراملّی شمرد.

اضلاع و زوایای شخصیت کم‌نظیر فقیه فخیم اهل‌بیت علیهم‌السلام، مرحوم حضرت آیةالله حاج شیخ فرج‌الله کاظمی طاب‌ثراه که به حق باید او را سرسلسله سرآمدان علمی سلسله و دلفان نام داد، هنوز برای بسیاری از اهل دین و فرهنگ این کشور، استان و حتی شهرستان ناشناخته است.

عالمی که با پانهادن بر همه داشته‌های دنیایی بسیار خود در عهد جوانی، دنیا را به اهل آن ‌سپرد و دل در گرو دین نهاد و با فخر قراردادن فقر در راه دانش دینی، به آغوش پرمهر علوی پناه ‌برد تا سلمان‌سان، اسرار خزائن علمی اهل‌بیت علیهم‌السلام را عالمی امین باشد.

دانشمند سترگی؛ که حجت الهی بر عالمان، او را علی‌رغم جایگاه گران علمی، به ساحت تبلیغ ره‌نمون گشت و آن‌گاه که فِرَق معارض، این خطه را جولان‌گاه خود ساخته بودند، با ترویج عالمانه معارف شیعی و نجات جاهلان از عقاید باطل، خدمتی بزرگ به فرهنگ و دین در تاریخ از خود ثبت کرد.

فقیه ناموری که پس از نائل‌آمدن به مقام منیع اجتهاد و اخذ اجازه استنباط از اعلام ثلاث نجف، حضرات آیات عظام، سیدابوالحسن اصفهانی،‌ میرزای نائینی و کاشف‌الغطاء قدس‌الله‌ا‌سرارهم، برای انذار قوم و تحقق رسالت الهی، به زادگاه خویش بازگشت و همه همّ و هستی خود را در طبق اخلاص، برای خدمت به دین بذل نمود.

به‌حق چه باید نبشت از بزرگ‌مردی که پس از نیم‌قرن تعلیم و تعلم و تدریس و تدرّس در حوزه دین، حضوری با بصارت و کیاست در عرصه سیاست داشت و با تأسی به اسوه‌گان صالحی چون امام خمینی رحمةالله‌علیه ضمن ابراز حمایت بی‌دریغ از رهبر کبیر انقلاب اسلامی، طراحی و اقدام به ترور شاه، ارتباط نزدیک با سید مظلوم و شهید، مرحوم نواب صفوی و برخورد قاطع با حاکمان منطقه در دفاع از حریم روحانیت، عینیت دین و سیاست را در مکتب فکری خود به اثبات رساند.

فقیه متألهی که با تدوین رساله عملیه، شرح بر کتاب شریف عروةالوثقی و دیگر آثار علمی وزین، نام مبارکش را در میان آیات ربانی و اعلام علمی ثبت نمود. آری؛ چهل‌سال تبلیغ بی‌ادعای این تندیس اخلاص در بین عشایر استان‌های لرستان و کرمانشاه، از او الگویی گران‌ارج و درس‌آموز برای میدان‌داران عرصه تبلیغ و ترویج دین ارائه می‌دهد.

به‌راستی، این آفتاب تابناک کیست که آیةالله‌العظمی نائینی رضوان‌الله‌تعالی‌علیه او را امانتی از طرف ولی‌الله‌اعظم امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف می‌دانست.

ما چه بگوییم از کرامت‌های عالم عابدی که به‌ گاه قحط‌سالی، خدای آسمان‌ها و زمین، دعای او را مستجاب می‌کند و به بهانه دست‌های به‌سوی آسمان بلندشده او، باران رحمتش را به زمین فرو می‌ریزد و آن‌گاه ‌که پس‌از چهل سال مزار شریفش شکافته می‌شود، مردم با جنازه سالم و تازه آن بزرگ‌مرد الهی مواجه می‌شوند و این‌گونه است که هنوز نیز بعد از گذشت پنجاه‌سال، ارادتمندانش در امور مهم زندگی به روح آن مرحوم سوگند یاد می‌کنند؛ و کجا و در کدامین دین و آیین در شرق و غرب عالم غیر از مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام، روحانیونی را می‌توان یافت که این‌چنین در اعماق قلب و روح اهل ایمان نفوذ کنند و اینان‌اند آینه‌‌ها و آیات خدانما.

و چرا چنین نباشد که این سرزمین عالم‌پرور، در دیروز و امروز خود، نخبگانی به خود دیده که روزشمار تاریخ دلفان شاهد آنان بوده و هست و با این پیشینه است که روحانیان مبارز و انقلابی دلفان، پس‌از ارتحال آن عالم عامل تاکنون، اهتمام ویژه‌ای برای تدبیر امور دینی مردم داشته‌اند و در سال‌های سخت دفاع مقدس، رشادت‌های تاریخی و ماندگار از خود نشان دادند که در همین فراز باید یاد و نام همه این فرزانگان فقید را چونان حضرت حجةالاسلام والمسلمین شیخ محمدرضا کاظمی، نماینده محترم مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان و دیگر فضلا و شهیدان عزیز روحانی که با بذل جان خود، ارمغان‌آور عزت دینی و ملی بودند، گرامی بداریم و از خداوند متعال، برای آنان، حشر با انبیا و ائمه علیهم‌السلام را آرزو نماییم.

آری، این شهرستان مفتخر است به شهید ارجمند مرحوم حجةالاسلام والمسلمین شیخ محمدعلی حیدری، یکی از 72 تن شهدای حزب جمهوری اسلامی، که خون مبارکش با سیدالشهدای انقلاب، شهید مظلوم، آیةالله دکتر بهشتی قدس‌سره عجین گشت.

آری، دلفان افتخار می‌کند به فاضل خلیق و مخلص، مرحوم حجةالاسلام والمسلمین شیخ محمدرضا امیدیان که پس از خدمات وسیع دینی، با وصیت تأسیس حوزه علمیه پرتوفیق حضرت بقیةالله عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف، یادمانی معنوی و مانا از خود به جای گذاشت.

امید آن‌که توفیق روزافزون عالمان امروز این شهرستان را در ساحت دین و دانش با تأسی به اعلام دیروز، در راستای خدمت به مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام شاهد باشیم.

در پایانه این پیام، لازم می‌دانم تقدیر و تکریم خویش را از مساعی مشکور سیاست‌گذاران و کارگزاران این کنگره شکوهمند، ابراز نمایم و از ذات اقدس الهی، فروغ ‌افزون‌تر آفتاب توفیق علما و روحانیون را در آسمان جهان اسلام، تحت عنایات خاصه حضرت ولی‌عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف استدعا نمایم.

 

                                                                                           سیدهاشم حسینی بوشهری

                                                                             مدیر حوزه‌های علمیه

21 شهریورماه 1391 - 24 شوال‌المکرم 1433

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha