مهدی صالحی در گفت وگو با خبرگزاری حوزه در رابطه با طرح گفتوگوی آكادمیک الهياتی قم و پادربورن بيان داشت: در ادامه همکاریهای دانشگاهی دانشگاه ادیان و مذاهب و جامعة المصطفی العالمیه با دانشگاه پادربورن آلمان، دور جدید گفتوگوهای آکادمیک الهیاتی قم و پادربورن به مدت دو هفته از تاریخ 14 شهریور در شهر پادربورن آلمان برپا شد.
وی در رابطه با افراد هيأت اعزامی گفت: ترکیب این هیأت متشکل از 13 نفر از دانشجویان و سه نفر از اساتید دانشگاه ادیان و مذاهب همچنین شش نفر از دانشجویان و دو نفر از اساتید جامعة المصطفی العالمیه میباشد.
صالحي با اشاره به تركيب جنسيتی گروه اعزامی و برنامههای آن در آلمان خاطر نشان كرد: ترکیب جنسیتی گروه متشکل از 16 آقا و شش خانم میباشد. برنامه پیشبینی شده در آلمان به صورت یک هفته سمینارهای علمی با موضوعاتی مثل هرمنوتیک از منظر قرآن و کتاب مقدس، ابراهیم به عنوان پیشوای سه دین توحیدی، بحثی تاریخی با موضوع جنگهای مقدس در اسلام و مسیحیت، آزادی اراده انسان و اراده خداوند از منظر دو دین بوده و بخش دوم سفر برنامههای علمی و فرهنگی در شهرهای برلین و کلن بوده است.
وی افزود: این برنامه در واقع ادامه پروژه گفتوگوهای الهیاتی قم و پادربورن میباشد که دور اول آن اسفند ماه سال گذشته با شرکت 24 نفر از اساتید و دانشجویان دانشگاه پادربورن در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار گردید. در دور اول موضوعاتی مثل توحید و تثلیث، فمنیسم، مردم شناسی ادیان، مفهوم وحی و دعا، اسماء الهی و معنویت، مورد بحث و بررسی تطبیقی قرار گرفت.
صالحي ادامه داد: آنچه بر جذابيت هرچه بيشتر اين طرح افزوده است، برگزاری کلاسها به صورت دو استاده بود که استاد مسلمان دیدگاههای اسلامی و استاد مسیحی دیدگاههای مسیحی موضوع را بيان ميكرد و پس از سمینار دانشجویان مسلمان و مسیحی به بحث حول آن موضوع میپرداختند. بخش دیگر برنامه به ارائه مقالات دانشجویی اختصاص داشت که موضوعاتی مانند عاشورا، ضرورت گفتوگوی ادیان و معرفی برخی فرق مسیحی آلمان از مهمترین این مقالات بود.
مدير امور بينالملل دانشگاه ادیان و مذاهب يادآور شد: دانشکده الهیات تطبیقی دانشگاه پادربورن، با ریاست پروفسور كلاوس فون اشتوش میباشد. وي بنیانگذار رشته الاهیات تطبیقی در کشور آلمان است که هم اکنون این رشته تحت مدیریت خود او در دانشگاه پادربورن در مقاطع مختلف تدریس میشود.
وي افزود: فون اشتوش به دعوت جامعة المصطفی العالمیه و دانشگاه ادیان و مذاهب قم جهت تدریس الاهیات تطبیقی و الاهیات مسیحی برای دانشجویان کارشناسی ارشد در مهرماه سال گذشته سفری به ایران داشت. اقامت 15روزه او ثمرات مفیدی داشت که از جمله میتوان به برفراری دیدارهای متعدد، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، آشنایی ایشان با فعالیتهای پژوهشی و شخصیتهای علمی حوزه و دانشگاه، فراهم شدن عقد تفاهمنامه بین دانشگاهی برای تبادل استاد و دانشجو و پذیرش سه نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه ادیان و مذاهب برای تحصیل در مقطع دکتری الاهیات تطبیقی در دانشگاه پادربورن را برشمرد.
صالحي برنامه دوم سفر به كشور آلمان را سفر به فرانكفورت بیان کرد و تصريح كرد: برنامه دوم سفر حضور 5 نفر از اساتید و دو نفر از دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب در سمینار علمی با موضوع مساله «شر» در ادیان مختلف خواهد بود که این سمینار در ادامه امضای تفاهم نامه همکاریهای علمی – پژوهشی با دانشگاه پتسدام به دعوت مشترک دانشگاه پتسدام و دانشگاه گوته در روزهای 30 و 31 شهریور در شهر فرانکفورت برگزار خواهد شد.
صالحی در پایان یادآور شد: بحثهای کلامی، فلسفی و تاریخی در موضوع «شر از نگاه شیعه» موضوعاتی خواهد بود که گروه اعزامی به آن می پردازند.
313/17