به گزارش خبرگزاری حوزه، «حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی»، در مراسم آغاز سال تحصیلی مرکز تخصصی مهدویت که در سالن اجتماعات این مرکز برگزار شد، با اشاره به تعداد دانشآموختگان مرکز تخصصی مهدویت، اظهار کرد: سیصد دانشآموخته یک مرکز علمی میتوانند در کشور تحولی بزرگ به وجود آورند، اما جای تأسف است که از داشتههای خود به درستی بهره نمیبریم.
وی افزود: در کارهای علمی حوزه، باید ظرفیتهای علمی و تحقیقی شناخته گردد تا بر اساس آن کارهای علمی و پژوهشی صورت گیرد.
این مفسر قرآنی، با اشاره به ضرورت مرور یک دوره از تفسیر قرآن برای طلاب حوزه علمیه، خاطرنشان کرد: بهترین فرصت برای استفاده از علوم قرآنی، تعطیلات و اوقاتی است که متأسفانه به هدر میرود.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با طرح این پرسش که چرا روزهای جمعه را روز تعطیل علمی میپنداریم، بیان کرد: میتوان در روزهای جمعه به مرور و مباحثه علوم قرآنی و حدیثی بپردازیم. یکی از انتقادهای وارد به حوزه، تعطیلی تابستانه برای این رکن مهم علمی است.
وی با بیان این که طلاب وظیفه دارند، با توجه به فضای فرهنگی مناطق خود، به تجهیز علمی خود بپردازند، عنوان نمود: مردم مناطق متفاوت برداشتها و اشکالات متفاوتی در فهم دین دارند، طلاب وظیفه دارند که با توجه این تفاوتها به تحصیل علوم دینی اهتمام ورزند.
این مفسر قرآن، با تأکید بر افزایش کلاسهای قرآنی در حوزه، ادامه داد: افزایش کلاسها و دورههای قرآنی در حوزه، منافاتی با تدریس علوم متداول دیگر حوزوی ندارد، میتوان در کنار اهمیت دادن به دروس رایج حوزه، به مباحث قرآنی نیز نگاه ویژهای داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با بیان این که باید در روش گزینش طلاب حوزه تجدید نظر کنیم، بیان کرد: اگر در ورودیهای حوزه حساسیتهای بیشتری به خرج دهیم، میتوان امیدوار بود که در عرصههای تبلیغی شاهد ثمرههای محسوستری باشیم.
وی، با اشاره به ظرفیت فرزندان و همسران طلاب، یادآور گردید: شایسته است که بیاندیشیم در استفاده مناسب از فرزندان و همسران طلاب در امور تبلیغی تا چه اندازه موفق بودیم و از این ظرفیت بالقوه استفاده نماییم.
رئیس ستاد اقامه نماز با ابراز این که از دانشجویانی که فرزند شهید یا فرزند جانباز هستند و یا این که در اعتکافهای دانشجویی شرکت میکنند، میتوان ظرفیتسازی کرد، اضافه نمود: در برخی از مناطق کشور، جلسات تفسیری بزرگی برگزار میشود که هیچ تحصیل حوزوی و قرآنی ندارند و این موضوع برای آن روی میدهد که طلاب عرصه را برای حضور این افراد خالی کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با تأکید بر این که در شیوه تبلیغی باید از خنده و گریه استفاده به جایی کرد، عنوان کرد: استفاده از ابزار خنده و مفاهیم حکیمانه خندهدار، در مساجد، دانشگاهها و مدارس میتواند در افزایش بازخورد تبلیغی مؤثر باشد.
وی با ابراز این که قم، باید میداندار جلسات با جوانان باشد، تأکید کرد: اگر در شهر مقدس قم، که خاستگاه روحانیت شیعه است، جلسات طلاب با جوانان کم باشد، مایه تأسف خواهد بود، میبایست طلاب خود را به نسل نوجوان و جوان کشور نزدیکتر سازند.
گفتنی است، در پایان این مراسم، از دوازده دانشپژوه برتر سال تحصیلی گذشته این مرکز تخصصی با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.