حجت الاسلام و المسلمین حاجتی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به فرارسیدن 31شهریورماه سالروز آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، در خصوص نقش روحانیت در 8سال دفاع مقدس، اظهار داشت: نقش روحانیت در دفاع مقدس، استمرار و به نتیجه رساندن آن، جایگاهی بی بدیل بوده که همیشه مورد توجه قرار دارد.
وی افزود: در میان شهدای روحانی، شخصیت های سرافرازی چون شهید محلاتی، شهید میثمی، شهید ابوترابی و...، را داریم که به عنوان الگو و سرمایه ماندگار برای امت اسلامی، همچون خورشید می درخشند. این چنین شخصیت هایی با رشادت های خود در دفاع از میهن اسلامی توانستند برگ زرینی را برای کشور رقم بزنند.
مدیر حوزه علمیه خوزستان با تأکید بر این که باید حضور روحانیت در دفاع مقدس، همواره برای نسل جوان جامعه بازگو شود، گفت: جنگ ما یک جنگ عقیدتی بود، چرا که دشمن ابتدا مرزهای عقیدتی ما را هدف گرفته بود و سپس مرزهای زمینی ما را مورد حمله قرار داد اما حضور روحانیت در جبهه های جنگ، ضمن خنثی کردن توطئه دشمنان در از بین بردن اعتقادات جوانان، روحیه عظیمی را به رزمندگان اسلام بخشید.
وی اضافه کرد: حضور روحانیت در جبهه های جنگ 8 ساله، حضور ی ملموس بود، چرا که آن ها نه در پشت جبهه ها، بلکه در خط مقدم به عنوان پیش قراول، پرچمدار و خط شکن حضور داشتند و آمار شهدای روحانی نیز این موضوع را تأیید می کند.
حجت الاسلام و المسلمین حاجتی گفت: روحانیون در جبهه های جنگ برای ترویج اندیشه ناب دینی در میان رزمندگان اسلام نقشی خطیر ایفاء کردند؛ مردم وقتی می دیدند روحانیت در کنار آن ها و حتی جلوتر از آن ها در صف مقابله با دشمن قرار دارد و رشادت های خاصی به خرج می دهند، طبیعی بود که خود را به صورت ملموس با شعور دینی مواجه ببینند.
وی افزود: علاوه بر مطالب گفته شده باید این نکته نیز بیان شود که حوزه های علمیه در 8سال دفاع مقدس، پایگاه حضور رزمندگان اسلام بود؛ رزمندگانی که از حوزه به جبهه های جنگ می رفتند؛ حتی رزمندگان مجروح نیز به حوزه ها بر می گشتند؛ حوزه های علمیه محفل انس برای رزمندگانی بود که می خواستند روحیه معنوی خود را ارتقاء دهند.
29/313