به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر علی لاریجانی ظهر امروز در مراسم رونمایی از شبکه مجازی مساجد استان قم، و تجلیل از برگزیدگان تفسیر و مفاهیم قرآن کریم و فعالان تابستانی اوقات فراغت که در سالن همایشهای اداره کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، بر واگذاری فعالیتهای فرهنگی به تشکلهای مردمی به ویژه مساجد و هیئتهای مذهبی تأکید کرد.
وی با بیان این که واگذار کردن کارهای فرهنگی به مردم موجب اعتلا و پیشرفت میشود، ادامه داد: دستگاههای دولتی استعدادکافی برای حرکت دادن فرهنگ بزرگ اسلامی را ندارند؛ این گونه کارها باید از جنس مردمی باشد تا در قلوب تأثیر بگذارد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات فرهنگی ازجمله ساخت کتابخانهها و... اظهار داشت: اگر به جای این که ساختمان جدید بسازیم و چند کارمند استخدام کنیم که آن را اداره کنند، امور را به مساجد واگذار کنیم و خود هیئتامنای مساجد آن را اداره کنند؛ هم بار دولت کم میشود و هم کیفیت کار بهتر میشود.
وی با تأکید بر این که اگر مسجد پایگاه هدایت مردم باشد، زمین و زمان آن تأثیرگذار است، ادامه داد: تا زمانی که جنگ، مردمی نشده بود و فرماندهی کل قوا به دست ولی فقیه نبود، شاهد موفقیت چندانی نبودیم،ولی وقتی ولی فقیه مستقیما فرماندهی کل قوا را عهدهدار شد و نیروهای بسیجی وارد میدان شدند، فتوحات پی در پی به دست آمد.
لاریجانی با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری درباره مردمی کردن اقتصاد، گفت: اقتصاد دولتی موفق نیست.
وی خاطرنشان ساخت: با تعدادی از کارمندان نمیتوان حجم زیادی از اقتصاد را اداره کرد؛ یکی از مشکلات مهم فعلی ما نیز همین است که بنیه اقتصادی ما دولتی است؛ لذا باید منابع زیادی از نفت و گاز فروخته شود تا این بنیه نگه داشته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که اگر همین منابع در اختیار مردم قرارگیرد و حرکت در تولید به وجود آید، مشکل به وجود نمیآمد، ادامه داد: این دقت در تصمیم مقام معظم رهبری وجود دارد که اقتصاد باید مردمی باشد. کار در دست مردم باشد.
وی، وجوب این مسئله را در حوزه فرهنگ شدیدتر دانست و گفت: اگر بخواهیم حرکت جهندهای در عرصه فرهنگ کشور داشته باشیم، باید آن را به مردم محول کنیم و در این میان چه جایی بهتر از مساجد و هیئات مذهبی؟ با این سیاست میتوان شاهد نتایج درخشانی بود.
دکتر لاریجانی با اشاره به توجه به مساجد در بودجه سالانه کشور، ادامه داد: با توجه به این که روابط عاطفی مردم در مساجد بیشتر است، میتوان شاهد موفقیت بیشتر فعالیتهای فرهنگی در کشور بود؛ همچنین علما و روحانیت نیز در این عرصه حضور دارند.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به این که در این میان حفظ روشهای سنتی که میراث ما در مساجد هستند، ارزشمند است، گفت: قم به دلیل ویژگیهایی از جمله وجود علمای دینی فراوان و ظرفیتهای فرهنگی، باید از سایر مناطق جلوتر باشد.
313/ 15