شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

وظیفه ای که امروز ما بر عهده داریم این است که بتوانیم این روحیه ایثار و فداکاری و عشق به شهادت را کماکان حفظ کنیم و فرهنگ دفاع مقدس را در جامعه ترویج دهیم.

آیت الله مرتضی مقتدایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی اظهار داشت: یکی از مهم ترین مسایلی که در دوران 8 سال دفاع مقدس مایه عزت، افتخار و سربلندی و پیشرفت ایران اسلامی بود، ایثار و گذشت و فداکاری والای رزمندگان بود که این روحیه ارزشمند معنوی به برکت انفاس قدسیه حضرت امام (ره) در امت اسلامی ما دمیده شده بود.

وی همچنین افزود: در آن ایام موقعی که نوبت اعزام به جبهه ها می شد و مسئولان اعلام می کردند که مثلا فلان تعداد نیرو نیاز داریم ، داوطلبان به حدی ثبت نام می کردند که خود مسئولان می گفتند دیگر کافی است.

همه در خلق حماسه دفاع مقدس سهیم بودند

عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که همه اقشار ملت عزیز و شجاع ایران اسلامی در موفقیت کشور ما در عرصه جنگ تحمیلی سهیم بودند، گفت: پدر و مادر ها جوانان خود را تشویق می کردند که به جبهه بروند و جوان ها نیز الحق والانصاف با جان و دل حاضر می شدند به طوری که امام امت حالت آنان را همواره تحسین می کردند.

وی در ادامه با تاکید بر این که روحانیت، در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، پیشگام ملت بود، ابراز داشت: بنا بر آمار، تعداد شهدای روحانی نسبت به جمعیت روحانیت بیشتر و بالاتر از دیگر اقشار جامعه بوده است و این نشان از اهتمام ویژه حوزویان به مساله دفاع و حراست از مرزهای جغرافیایی و ایمانی می باشد.

بزرگانی که الگوی جوانان بودند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین اضافه کرد: از سوی دیگر، فداکاری و ایثار بالای بزرگان و زعمای حوزه علمیه همچون مرحوم آیت الله مشکینی و دیگران که خود با لباس رزم در خط مقدم و شب های عملیات حاضر می شدند، الگویی برای همگان به ویژه طلاب و فضلای جوان بود.

وی بیان داشت: شخصیتی همچون مرحوم آیت الله قاضی با وجود کهولت سن، لباس رزم بر تن می کرد و همچنین دیگر بزرگان حوزه از سراسر کشور این گونه بودند و همین مساله به جوانان در جبهه های حق علیه باطل ، روحیه مضاعف تزریق می کرد.

روحیه جهادی را حفظ و تقویت کنیم

آیت الله مقتدایی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: وظیفه ای که امروز ما بر عهده داریم این است که بتوانیم این روحیه ایثار و فداکاری و عشق به شهادت را کماکان حفظ کنیم و فرهنگ دفاع مقدس را در جامعه ترویج دهیم.

وی با بیان این که در صدر اسلام نیز این روحیه شهادت طلبی در حد والای خود وجود داشت، گفت: گاهی در زمان پیامبر (ص) برخی جوانان با شوق و علاقه در اولین روز ازدواجشان در جبهه ها شرکت می کردند و به شهادت می رسیدند و این روحیه البته در پیر و جوان ، زن و مرد وجود داشت و مسلمین در رکاب رسول خدا (ص) از اسلام دفاع می کردند.

این استاد حوزه علمیه قم همچنین افزود: در دوران دفاع مقدس نیز همین روحیه در بین رزمندگان ما حاکم بود و همین هم باعث شد که به حول و قوه الهی نیز نگذاریم حتی یک وجب از خاک میهن در دست اشغالگر متجاوز باقی بماند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha