یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

شاید، دشمن در گذشته به قدرت حوزه‌هاي علميه پي‌برده باشد، اما سيلي امام خميني(ره) به صورت استكبار، آنان را متوجه عمق نفوذ روحانيت در دل مردم و ايجاد روحيه استكبار ستيزي توسط آموزه‌ها و باورهاي ديني متوجه كرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمين فرجام مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان پيش از ظهر امروز در مراسم آغاز سال تحصيلي مدرسه علميه حاج شيخ كاشمر که با حضور امام جمعه، روحانيون، طلاب مدارس علميه كاشمر و بردسكن و مسئولين اين شهر برگزار شد، اظهار داشت: طلاب حوزه علميه، وارث پيشينياني هستند كه افتخارات زيادي را به جا گذاشته اند.

وی افزود:‌ آنان تمام تلاش خود را براي هويت بخشي به جامعه اسلامي و دفاع از اسلام به كار برده‌اند.

مدیر ا جرایی حوزه علمیه خراسان با بيان اين مطلب كه آنان در دفاع از عقايد اسلامي و مسلمانان، پيشگام و پيشقدم بوده‌اند، ابرازداشت: از مهمترين كتاب‌هاي مقطع سطح حوزه، «لمعه» است، كه نويسندگان متن و شرح آن به شهادت رسيده‌اند.

دبير شوراي برنامه‌ريزي مديريت حوزه علميه خراسان، با بيان اين كه حوزه علميه در تمدن درخشان اسلام در شرق و غرب دنيا، نقش اساسي داشته و دارد، بر مطالعه تاريخ و نقش علما در اين عرصه تأكيد نمود و گفت: علمايي مانند شيخ مفيد، سيد مرتضي، شيخ طوسي تا دوره معاصرهمانند شهيد مطهري و ...، در عرصه تبليغ، دفع شبهات و نمايش دادن باورهاي ديني، به بهترين وجه، حضور داشته‌اند.

* برجسته‌ترین اساتید دانشگاه از حوزه برخاسته‌اند

حجت الاسلام و المسلمين فرجام با اشاره به مناعت طبع و استقلال مالي و علمي پيشينيان حوزوي گفت: برجسته‌ترين اساتيد دانشگاه در حوزه هاي علميه تحصيل كرده و در تاريخ توليد علم شيعه درخشيده‌اند.

وي با بيان اين كه طلاب بايد جايگاه خود را بشناسند و بدانند كه ميراث‌دار چه كساني هستند، ابرازداشت: روحانيت

شيعه با همه وجود در خدمت باورها و اعتقادات خود بوده است و بي‌باكانه به تبليغ و معرفي دين مي‌پرداختند.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با اشاره به فرمايش امام صادق (عليه السلام) كه علماي شيعه را مرزبانان و «مرابطون» دين ناميده‌اند، به جريان هاي سلفي و وهابي‌گري در سال‌هاي اخير اشاره و خاطر نشان كرد: ديروز حوزه‌هاي علميه با گذشته‌هاي دورتر متفاوت است و امروز دشمن قدرت نفوذ آن را فهميده و زخم خورده روحانيت است.

دبير شوراي برنامه‌ريزي مديريت حوزه علميه خراسان افزود: اگر چه ممكن است، دشمن در گذشته به قدرت حوزه‌هاي علميه پي‌برده باشد، اما سيلي‌اي كه امام خميني(ره) به صورت استكبار زد، آنان را نسبت به عمق نفوذ روحانيت در دل مردم و ايجاد يك روحيه استكبار ستيزي توسط آموزه‌ها و باورهاي ديني متوجه كرد.

وي با بيان اين كه امروز در دانشگاه هاي غربي تمام حركات اسلامي مورد تحليل قرار مي‌گيرد،‌ گفت: امروز در برابر دشمني هستيم كه بر اساس آيات قرآن « إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا إِنَّمَا يَدْعُو حِزْبَهُ لِيَكُونُوا مِنْ أَصْحَابِ السَّعِيرِ (فاطر/6)»، دشمن بودن او را بايد باور نمود.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرجام به آیه « قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ (ص/82)»، اشاره کرد و گفت: دشمن قسم خورده است و دشمني او با امور اقتصادي، سياسي، فرهنگي و... کشور ما برنامه‌ريزي شده است.

دبير شوراي برنامه‌ريزي مديريت حوزه علميه خراسان، با تأكيد بر استقلال، عزت و بيداري حوزه‌هاي علميه، گفت: امروز نمي‌توان تنها در مقطع سطح به گسترش اطلاعات علمي پرداخت، بلكه بايد به عمق آن نيز توجه نمود.

وي افزود: امروزه به تخصص در حوزه علميه نياز است تا طلاب در رشته‌هاي كلام، علوم قرآني، علوم و معارف حديث و ... تربيت شوند.

* لزوم تأسیس یک حوزه بزرگ با چند مدرسه

حجت الاسلام و المسلمين فرجام با اشاره به اين كه باید از توانمندي و ظرفيت علمي شهر كاشمر به طور شايسته استفاده نمود، گفت: بايد به گونه‌اي برنامه‌ريزي نمود تا در هر منطقه يك حوزه با چند مدرسه پيرامون وجود داشته باشد تا طلاب آن منطقه براي تحصيل در مقاطع بالاتر و رشته‌هاي تخصصي، به قم يا مشهد هجرت نكنند.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با اشاره به عبارت «عليكم بالدراية لا بالرواية»، اضافه كرد: در گذشته علم ادبيات عرب در منطقه كاشمر مطرح بوده است و امروز هم طلبه بايد حداقل نسبت به مطالعه عميق دروس، توجه كافي داشته باشد.

وي با اشاره به بحث مدرك‌گرايي به عنوان يك آفت براي حوزه‌هاي علميه، ابرازداشت: تاكيد مقام معظم رهبري بر ارائه مدرك خاص حوزوي است؛ يعني اين مدرك داراي جايگاه مختص به خود بوده و نبايد با مدرك دانشگاهي مقايسه شود.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام با اشاره به حدود 12 هزار متقاضي ورود به حوزه علميه خراسان و پذيرش 1700 نفري اين حوزه براي سال تحصيلي 92-91، خاطرنشان كرد: بنابراين آمار، از حدود هر 6 نفر متقاضي، يك نفر پذيرش شده است.

* ترغیب خیرین مدرسه‌ساز در حوزه‌ها

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان به وجود مدارس قديمي چون مدرسه عباسقلي خان و مدرسه خيرات‌خان در مشهد، حاج شيخ كاشمر و .. اشاره و با بيان اين كه بايد بحث خيرين مدرس ساز را در حوزه علميه راه‌اندازي نمود، گفت: متأسفانه ما نتوانسته‌ايم تشويق به وقف و كار خير كه از مصاديق بارز آن ساختن مدرسه علميه است را در اين عرصه به خوبي مطرح نماييم.

وي از آمادگي حوزه علميه خراسان براي ساخت، بازسازي و بهسازي مدارس كاشمر خبرداد و از مسئولين و خيرين اين شهر، خواست تا در اين زمينه همكاري نمايند.

گفتني است؛ مدرسه علميه حاج شيخ مجتهد اوليائي شهر کاشمر، در سال 1346 هجري قمري، توسط آن مرحوم ساخته شد كه علماي برجسته‌اي همچون آيت الله امامي(ره)، حجت الاسلام واله(ره) و...، در اين مدرسه به تحصيل پرداخته‌اند.

اين مدرسه در سال 1382 هجري شمسي، به همت مركز مديريت حوزه علميه خراسان تجديد بنا شد و در سال 1389 ساختمان جديد اين مدرسه افتتاح گرديد.

در حال حاضر نیز 110 طلبه، در اين مدرسه مشغول تحصيل علوم ديني هستند.

29/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha