به گزارش خبرنگار حوزه از تهران، در اين بازديد كه حدود دو ساعت به طول انجاميد، آقاي محمد رضا تقي پور مدير موزه و جانباز 70 درصد كه در عمليات آزاد سازي خرمشهر از ناحيه زانو آسيب ديده، به بيان اهداف و علل ايجاد اين موزه در ايران پرداخت.
وی با بیان اين كه موزه صلح تهران، موزه ديدگاه است، گفت: اين موزه براي نشان دادن پيامدهاي ناگوار حاصل از جنگ و خشونت و ترويج فرهنگ صلح و دوستي بين افراد جامعه و نيز بين ملت ها شكل گرفته است.
تقي پور با بیان تاريخچه اي از موزه هاي صلح در سراسر دنيا گفت: شروع عصر جنگ هاي جديد در پايان قرن نوزدهم سبب شد تا در سال 1902 میلادی، موزه بين المللي جنگ و صلح در سوييس بنا شود؛ بعد از آن موج ديگري از اين گونه موزه ها در آلمان و ژاپن، بويژه شهرهاي هيروشيما و ناكازاكي به پا خواست و امروزه موزه هاي صلح در تمام قاره هاي زمين گسترده شده اند.
مدير موزه صلح تهران با اشاره به جنگ هاي جهاني اول و دوم و بمباران هاي اتمي كه در طول جنگ اول صورت گرفت، تصریح کرد: صدام با وجود تمام معاهدات و پروتكل ها و قوانين منع كننده باز هم از سلاح شيميايي استفاده كرده و ما مي بينيم كه از سال 1362 هجری شمسی، در جزاير مجنون براي نخستين بار در دنيا و آن هم در يك شهر غير نظامي، از سلاح شيميايي گاز اعصاب استفاده شد.
آقاي تقي پور، استفاده از سلاح هاي شيميايي را يك جنايت جنگي دانسته و افزود: در جنگ تحميلي 35 تا 36 كشور دنيا از لحاظ تجهيزات نظامي، عراق را حمايت مي كردند؛ در اين جنگ حدود سه هزار تٌن سلاح شيميايي عليه ايران بكار برده شد كه شايد مهمترين علت استفاده از اين سلاح، آسان بودن توليد و كشندگي كم آن است، به طوري كه فقط پنج درصد با استشمام آن جان خود را از دست داده و 95 درصد از بقيه افراد كارايي و توانمندي خود را عملاً از دست دادند.
در ادامه راهنماي موزه آقاي اسد الله محمدي كه در عمليات كربلاي 5 بر اثر استنشاق گاز خردل، دچار آسيب ريوي گرديده، به شرح و بيان قسمت هاي مختلف موزه صلح پرداخت.
وي با اشاره به تلفات جنگ هاي شيميايي افزود: در جنگ جهاني اول، حدود دوازده ميليون نفر كشته شدند كه 40 در صد غير نظامي و 60 درصد نظامي بودند؛ اين آمار در جنگ جهاني دوم برعكس شد و تلفات غير نظامي ها رو به فزوني گذاشت.
اين جانباز عمليات كربلاي5 در ادامه تاريخ چه جنگ شيميايي گفت: اولين بار سلاح شيميايي در سال 1915میلادی با كپسول هايي كه بوسيله گاز كلر پر شده بودند، استفاده شد؛ در جنگي كه عراق طي سالهاي 1980 تا 1988 ميلادي بر ما تحميل كرد، بيش از 350 بار از سلاح شيميايي به طور وسيع بر عليه نظاميان و حتی غير نظاميان ما استفاده كرد.
آقاي محمدي با بيان اينكه در جنگ تحميلي حدود يك ميليون نفر بطور تقريبي آسيب ديده اند ادامه داد: ما هر روز در انتظار شنيدن خبر شهادت يكي از اين عزيزان شیمیایی هستيم، اما اين باعث نمي شود نا اميد شويم و دست از حمايت انقلاب اسلامي و آرمان هاي انقلاب و شهدا بر داريم؛ ما هنوز هم هر كجا لازم باشد براي ياري دين با تمام وجود حاضر خوايم شد.
خانم كونيكو يامامورا، مادر شهيد محمد بابايي و مدير هنري موزه صلح تهران نيز در بخش مربوط به بمباران هاي هيروشيما و ناكازاكي، مطالبي را بيان كرده و با اشاره به اينكه در ژاپن، پرنده دُرنا را نماد طول عمر و خوشبختي مي دانند، اظهار اميدواري كرد كه اين پرنده در سراسر دنيا نماد صلح و دوستي باشد.
وي از طلاب خواست تا با توجه به زمينه ديني و معنوي خود، هر چه بيشتر به اين موزه و ترويج فرهنگ صلح و ايثار كمك كرده و با تفكري نو و خلاق، زمينه هر چه بيشتر آشنايي مردم، بويژه جوانان را با اين نسل انقلابي و اهداف مقدس شان فراهم كنند.
29/313