به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد فاضل لنکرانی، پیش از ظهر امروز در دیدار مدیر مسئول، سردبیر و اعضای شورای سردبیری روزنامه مغرب، اظهار داشت: شرایط امروز رسانه ها از بسیاری جهات، قابل مقایسه با گذشته نیست.
وی افزود: امروزه باید رسانه ها به مسئولیتی که دارند، توجه بیشتری کرده و به این نکته توجه داشته باشند که جامعه ما تنها جامعه در دنیاست که همه ارزش ها در آن مطرح شده و این به برکت انقلاب اسلامی ایران است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: البته بین آن چه که به عنوان ارزش در جامعه مطرح میشود و آنچه که در عمل می بینیم فاصله وجود دارد که این جای تأسف است.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر نقش رسانه ها در فرهنگ سازی صحیح در جامعه، ابراز داشت: امروزه، رسانه، دیگر فقط یک مجموعه ای نیست که واسطه ارسال خبر باشد، بلکه مهمترین وسیله برای تأثیر گذاری بر فرهنگ یک جامعه به شمار می رود.
حجت الاسلام و المسلمین فاضل لنکرانی خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام در جهت دین زدایی و اسلام ستیزی و مبارزه با ادیان الهی، به استفاده از رسانه ها اقدام میکنند؛ به گونه ای که انسان احساس می کند امروز رسالت رسانه ای دنیای کفر، مبارزه با ادیان الهی شده و جنبه خبری در درجه دوم و سوم و چهارم وظایف آن ها تعریف شده است و این می طلبد که با استفاده از همین ابزار به مبارزه با آن ها اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: اگر ما بخواهیم ارزش های مطرح در دین را به جامعه منتقل کنیم، بهترین راه همین تکیه بر رسانه های موجود است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تأکید بر این نکته که امروز با فعالیت های دشمنان، جوانان ما با انبوه شبهات دینی و عقیدتی مواجه شده اند، گفت: باید در رسانه ها بخشی به موضوع پاسخ به شبهات اختصاص یافته به گونه ای که علاوه بر علاقه مندان به مطالب سیاسی، اجتماعی، ورزشی و ...، عامه مردم و جوانان نیز احساس کنند که مطلب مورد نیاز آن ها در این روزنامه یا آن رسانه خاص یافت می شود.
وی در ادامه سخنان خود به اهانت اخیر به پیامبر اسلام(ص) در یک فیلم ساخته شده در کشور آمریکا اشاره کرد و گفت: متأسفانه در کشور اسلامی ایران، آن طور که شایسته شخصیت پیامبر اسلام(ص) بود، نسبت به اهانت به ایشان، نه از سوی مردم و نه از سوی رسانه ها، واکنش در خور توجهی نشان داده نشد.
حجت الاسلام و المسلمین فاضل لنکرانی افزود: ما نباید با تظاهرات هزار نفری یا دو هزار نفری در اعتراض به توهین به پیامبر(ص) بسنده میکردیم، سؤال این جاست که چرا عامه مردم و جوانان کشور ایران، به محض اطلاع از اهانت به پیامبر(ص) به صورت خودجوش به میدان نیامده و اعتراض نکردند؟ چرا باید این تظاهرات محدود نیز فقط با مجوز یک نهاد صورت گیرد؟ باید دلایل این موضوع بررسی و آسیب شناسی مطلوبی راجع به آن صورت گیرد که رسانه ها در این خصوص می توانند نقش خوبی داشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروزه بحث عدالت در جامعه ما مطرح می شود، اما بین عدالت مطرح شده و عدالت واقعی فاصله بسیاری دیده می شود.
29/313