حجت الاسلام علی اکبر رضائی دبیر علمی سومین جشنواره علامه حلی(ره) استان تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، اظهار داشت: کار نویسندگی و پژوهش نیز همچون دیگر علوم، نیاز به آموزش و یادگیری دارد تا کارآموزان ضمن آشنایی با مسائل و جزئیات، از روشهای جدید پژوهشی نیز استفاده نمایند.
وی افزود: جهت ارتقای سطح کیفی آثار پژوهشی طلاب جوان، مسئولین پژوهشی باید سعی کنند تا در کنار برگزاری جشنواره، زمینه را جهت آموزش فنی طلاب فرآهم آورند.
ناظر محتوایی فصلنامه محفل با بیان اینکه بخش اصلی فراگیری کار پژوهشی، کسب تجربه در طول فرآیند ایجاد یک اثر علمی است، افزود: یکی از مهمترین راههای رسیدن به قله های علمی و پژوهشی، تمرین، اهتمام و قرار گرفتن در مسیر کار پژوهشی منظم و مستمر است.
وی در خصوص سنجش علمی و ارزیابی آثار پژوهشی طلاب، گفت: یک اثر علمی باید از زوایای مختلف و طبق معیارهای معتبر مورد بررسی و ارزیابی محتوایی قرار گیرد تا نقاط ضعف و قوت آن اثر بدرستی نمایان شود.
دبیر علمی جشنواره علامه حلی استان تهران با اشاره به اینکه پژوهشگران باید نسبت به ملاک های ارزیابی آگاهی داشته باشند، گفت: بعنوان نمونه یک طلبه پژوهشگر باید بداند آیا استفاده از منابع قدیمی و معتبر در ارائه یک اثر از امتیاز بیشتری برخوردار است یا استفاده ازمنابع متعدد و یا هردو مورد، که اگر این جزئیات مشخص شود طلاب با آگاهی بیشتری در جشنواره شرکت می کنند.
وی در ادامه داشتن بنیه علمی قوی را از ملزومات ارائه یک اثر علمی- پژوهشی قوی عنوان کرد و افزود: قطعاً یک اثر پژوهشی قوی که بتواند در سطح کشوری و بین المللی مطرح گردد، در مقاطع تحصیلی پایین اتفاق نمی افتد و برای این کار باید پژوهشگر از درجه اجتهاد برخوردار باشد.
حجت الاسلام رضائی افزود: وقتی که با نگاهی گذرا به تاریخچه حوزه علمیه و سیره علمای سلف در برخورد با شبهات می نگریم به خوبی درمی یابیم که هرآنچه که در زمان گذشته بعنوان شبهه، وارد زندگی مردم می شده و فکر و دین آنان را مشغول می کرده، بلافاصله علمای بزرگ وارد میدان شده و در آن خصوص به پاسخگویی و قلم فرسایی می پرداختند.
وی با بیان اینکه متاسفانه امروز با خلاء پاسخگویی سریع به مسائل و شبهات مواجه ایم تصریح کرد: هدف اصلی و نقطه آرمانی پژوهش های طلبگی رسیدن به مرحله پاسخگویی سریع به شبهات مطرح شده در سطح جامعه می باشد.
29/313