به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا امینی در آیین افتتاحیه اولین دوره تخصصی «فقه القضا» که در مدرسه علمیه ولی عصر (عج) قم برگزار شد، ضمن تاکید بر لزوم اهتمام طلاب به آموزشهای فقهی، گفت: برای اجرای دین در جامعه، علمی که نقش کانونی دارد فقه جواهری است؛ این طور نیست که چون مسائل و علوم جدیدی در جامعه به وجود آمده، فقه کارکرد خود را از دست داده باشد.
وی افزود: کارکرد فقه در جامعه نسبت به گذشته نه تنها کم نشده است، بلکه با پیش آمدن مسائل مستحدثه روز، بیشتر شده و ابعاد متعددی پیدا کرده است.
معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه تاکید کرد: علم فقه، دامنه وسیعی دارد و ورود تخصصی طلاب به فقه به هر حال یک قدم مبارک است البته تخصص فقه امر جدیدی نیست و در گذشته نیز بوده است و بعضی از علما با توجه به نیازها و ضرورتهایی که وجود داشته در بعضی از ابواب فقه متمرکز شده و تبحر پیدا میکردند.
وی خاطرنشان ساخت: حوزه باید به سمت اجتهاد حرکت کند و در این مسیر هر کس با توجه به تواناییهای خود در بخشهای مختلف فقه کار کنند؛ زیرا در حال حاضر ما برای اجرای دین در جامعه به افراد متخصص در فقه نیاز داریم.
حجتالاسلام و المسلمین امینی تصریح کرد: وقتی حرف از حاکمیت دینی به بیان میآید ضروری است که فقه در عرصههای مختلف جامعه حضور داشته باشد و وقتی حرف از اجرای دین است، نمیتوان فقه را نادیده گرفت.
وی افزود: حضور فقه هم در حوزه قانونگذاری، هم در عرصه قضا و هم در حوزه تصمیمگیری و اجرایی کشور لازم و ضروری است و در عصر حاضر و به واسطه لزوم اجرای احکام الهی در جامعه اسلامی، اهمیت ویژه و ارزش مضاعفی پیدا کرده است.
معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه با اشاره به شاخصههای طلبه موفق و موثر در جامعه اسلامی، گفت: طلبه باید به علم حوزوی، اخلاق و تهذیب و شعور اجتماعی مجهز باشد؛ اگر طلبهای این سه خصلت را داشته باشد در هر عرصهای میدرخشد.
حجتالاسلام و المسلمین امینی ادامه داد: متاسفانه بخش اعظمی از دانش حوزوی ما قابل عرضه به مجامع علمی دنیا نیست و ما باید دانش حوزوی را به گونهای تولید کنیم که اقتصاد دانان و حقوقدانان دنیا آن را بفهمند و بتوانند بهره ببرند.
معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه با اشاره به اهمیت آموزش تخصصی «فقهالقضا» تاکید کرد: آموزش تخصصی «فقهالقضا» از دو جهت اهمیت دارد، یکی پاسخگویی به مسایل قضایی که در جامعه مطرح است و باید دانشمندانی تربیت کنیم که با تبحر در مسایل حقوقی و قضایی بتوانند به مسایل و سوالاتی که در رابطه با حق و حقوق مردم مطرح میشود، پاسخ دهند.
وی افزود: اهمیت دیگر آموزش قضا، تربیت افراد برای صدور و اجرای احکام قضایی است؛ اجرای قضا و منصب قضا باید در دست فقها و افرادی که در ابواب مورد نیاز فقهی تسلط دارند، باشد.
حجتالاسلام و المسلمین امینی یادآور شد: باید حوزه به تربیت افراد توانمند در امر قضا اقدام کند چرا که متصدی قوه قضائیه حوزههای علمیه است.
وی در ادامه اظهار داشت: در سابق رسالهها و کتابهای بیشتری مربوط به قضا نوشته میشود، ولی در حال حاضر این امر از رونق افتاده است و الان دروس خارج قضا به صورت شایستهای در حوزه و جود ندارد.
حجتالاسلام و المسلمین امینی در پایان افزود: قضا از مهمترین شئون اجرای عدالت است و دستگاه قضا به قضات با سواد و مسلط به علوم حوزوی نیاز دارد که به زبان و ادبیات علمی روز نیز آشنا باشند.