پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مدیر حوزه های علمیه کشورگفت: حوزویان باید همان گونه که در فقه، اصول، کلام، تفسیر و ... می درخشند، درعرصه هنر نیز بدرخشند، چون هنر یک زبان مشترک بین المللی است.

آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در حاشیه بازدید از نمایشگاه "صریر روحانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در خصوص ارزیابی خود از برپایی این نمایشگاه، اظهار داشت: برپایی این نمایشگاه و در معرض دید قرار دادن آثار هنری طلاب هنرمند و خوشنویس، حرکتی مبارک و ارزشمند است.

وی با بیان این که خطاطی در جهت تبیین معارف دینی، کاری بسیار زیبا و قابل توجه است، تأکید کرد: ارائه احکام اسلامی، دستورات دینی و ...، با خط زیبا، تأثیر گذاری بیشتری بر روح و روان آدمی دارد.

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: مدیریت حوزه اهتمام ویژه ای به احیا وگسترش هنرهای دینی، مثل شعر، خط و ... دارد، چرا که این هنرها، از هنرهای اصیل اسلامی ماست؛ برای مثال شعرای ما مثل آقا شیخ محمد حسین اصفهانی، معروف به کمپانی که از شعرای چیره دست بود، یا در بین شعرای عرب و افرادی که واقعا اثر گذار بودند، گاهی با بیان یک بیت شعر، فرهنگ صحیح را به جامعه معرفی می کردند.

امام جمعه قم تصریح کرد: گاهی یک سخنران، یک ساعت تمام سخنرانی می کند، اما یک شاعر با یک بیت شعر، همان تأثیر یک ساعت سخنرانی و چه بسا تأثیر بیشتری می گذارد.

وی خاطرنشان کرد: در زمان اهل بیت(ع) هم شعرایی که دل بسته به اهل بیت(ع) بودند، گاهی در حضور دشمن و زمانی که سایه دشمن سنگین بود، شعرهایی را در وصف ائمه(ع) می گفتند؛ هنرخطاطی هم همین تأثیر را دارد و آثاری که از گذشتگان بر جای مانده، این مسئله را ثابت می کند. 

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد:  امروز کتابخانه های ارزشمند حوزوی، از جمله در کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره) نسخه های خطی و مکتوب دینی بی نظیری وجود دارد که یکی از دلایل بی نظیر بودنشان این است که علاوه بر محتوا ، نوشته های خطی گران سنگی است که عملا این محتوا را در دل خود ضبط کرده اند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه اضافه کرد: امروز در شرایطی قرار داریم که لازم است حوزویان جامعیت داشته باشند؛ یعنی همان گونه که در فقه، اصول، کلام، تفسیر و ... می درخشند، در عرصه هنر نیز بدرخشند، چون هنر یک زبان مشترک بین المللی است؛ بنابر این اگر این فرهنگ هم در حوزه احیا و روی آن سرمایه گذاری شود، قابل ارائه به تمام جهانیان خواهد بود.

مدیر حوزه های علمیه در پاسخ به این سؤال که چه مشوق هایی برای طلاب و روحانیون هنرمند در نظر گرفته شده است، گفت: دوستان مان در دفتر تبلیغات اسلامی، انجمنی به نام انجمن خوشنویسان دارند که طبعا با اطلاع رسانی خوبی که انجام می دهند، مشوق هایی را هم اعلام و طلابی را در این خصوص جذب می کنند؛ اساتیدی هم که در این انجمن ها حضور دارند، نقش خود را در گسترش این فرهنگ به خوبی دنبال می کنند.

آیت الله حسینی بوشهری در پایان یادآور شد: ما هم به سهم خود، به عنوان مسئولین حوزه، هر قدمی که بتوانیم در این زمینه برداریم تا  طلاب و روحانیون را به کار هنری تشویق و این مهم را در حوزه نهادینه کنیم، دریغ نخواهیم ورزید.

انتهای پیام 29/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha