به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر منصور جان بزرگی، شب گذشته، در نشست «درمانگری مذهبی» که از سوی انجمن روانشناسی اسلامی حوزه علمیه قم در محل انجمن های اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: درمانگری مذهبی بر نیازهای اساسی انسان یعنی تعادل روانی و تعالی معنوی تکیه دارد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در تبیین وجه تمایز درمانگری مذهبی نسبت به درمانگری سکولار در روانشناسی گفت: درمانگری سکولار به نیاز انسان به تعادل پاسخ میدهد، ولی برای نیاز انسان به تعالی، راهبردی ارائه نمیکند، اما در درمانگری مذهبی این دو جنبه پاسخ داده میشود.
وی با بیان اینکه درمانگری مذهبی برای رهایی انسان از منیت است، ادامه داد: از جمله مسائلی که در درمانگری مذهبی باید مورد توجه قرار گیرد، تشخیص یا همان صورتبندی مشکل افراد است، که در این عرصه روانشناس مذهبی باید بتواند اختلال روانی را به مسائل معنوی مخاطب پیوند دهد.
جان بزرگی اضافه کرد: این ارزیابی، برای تشخیص، نقش مهمی دارد تا بتواند نیازهای رسیدن به تعالی را در فرد پاسخ دهد، در غیر اینصورت بدون پیوند دادن اختلالات روانی و مسائل معنوی نمی توان نقشی در این زمینه ایفا کرد.
وی با ارائه راهکارهایی در راستای تشخیص دقیق تر روانشناس، اظهار داشت: بررسی مسائلی چون نوع جهان بینی فرد، در سطح مادی نگرانه تا ماوراء طبیعی، نگاه انسان به جایگاه خود و خداوند، میزان اعتقاد وی به ارزشهای دینی، هویت مذهبی ، نحوه گفتگوی فرد با خدا و ... مورد ارزیابی قرار می گیرد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در پایان افزود: «درمانگر مذهبی» با استفاده و تاکید بر مسائل معنوی می تواند نیازهای روانی انسان را پاسخ دهد؛ البته در این عرصه پیوند دادن مسائل روانی به مذهبی نقش عمده ای ایفا می کند.
15/313