حجت الاسلام و المسلمین میر احمدرضا حاجتی مدیر حوزه علمیه استان خوزستان، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، جایگاه شوراهای مدیریت های استان حوزه های علمیه را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: تأسیس این شورا و مدیریت های استانی، یکی از تدابیر بسیار شایسته و مدبرانه حوزههای علمیه و علمای بزرگوار قم، برای تسریع در روند تعالی و توسعه حوزه های علمیه سراسر کشور بوده است.
وی با بیان این که شوراهای استانی حوزه های علمیه که چند سال پیش تشکیل شد، در حال حاضر دوران تکوین خود را طی می کند، گفت: در شوراهای استانی حوزه های علمیه، علمای صاحب نظر در استان ها، که در اداره و اشراف بر حوزه های علمیه آشنایی دارند؛ یعنی یا مسئول حوزه علمیه هستند یا صاحب کرسی های درس سطوح عالی و ... که گرد هم می آیند و امور مربوط به حوزه های علمیه هر استان را تدبیر و سیاست گذاری می کنند و در حد امکان نیز، مشکلات موجود را بررسی و برای رفع آن چاره اندیشی می کنند.
امام جمعه موقت اهواز اضافه کرد: همچنین، پیشنهادهای مختلف را برای پیشرفت امور حوزه ها بررسی کرده و زمینه عملیاتی شدن موارد لازم و ضروری را فراهم می کنند.
وی درخصوص نحوه انتخاب مدیر حوزه استان افزود: بر اساس قانون مصوب اعضای شورای استان، مدیران حوزه های علمیه استان را انتخاب و باید به انتخاب و پیشنهاد شوراهای استانی به مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور معرفی، می کنند و در نهایت مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور نیز طی حکمی وی را جهت تصدی مدیریت حوزه استان منصوب می کند.
* تاسیس مدیریت های استانی تعالی بخش حوزه های علمیه است
عضو شورای حوزه علمیه خوزستان، نظارت و بررسی نحوه عملیات مراکز مدیریتی حوزه های استانی در بخش های مختلف آموزشی، پژوهشی، تهذیب و موارد مختلف دیگر را، از جمله اختیارات شوراهای استانی در هر استان عنوان کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حاجتی در خصوص شورای مدیریت حوزه علمیه استان خوزستان و کارکرد اعضای این شورا، گفت: تاسیس این مدیریت در خوزستان، امری بسیار مبارک بود و موجب همدلی هر چه بیشتر علمای استان شد و اعضای شورای مدیریت حوزه علمیه استان، تحت اشراف نماینده ولی فقیه در استان خوزستان آیت الله موسوی جزایری به عنوان رئیس شورا، با همدلی و همراهی، امور حوزه های علمیه را نظارت و راهنمایی کرده و برای حل مشکلات و موانع موجود، چاره اندیشی می کنند.
وی تأکید کرد: طبیعتا وقتی علمای بزرگ هر استان به عنوان پشتوانه حوزه های علمیه در امورات حوزه ها دخالت داشته باشند، دلسوزی بیشتری به خرج داده و برای رفع مشکلات و تحقق پیشرفت حوزه ها بستر سازی لازم را انجام می دهند که این مهم، باعث تقویت روحیه مؤمنین، طلاب، روحانیون، علما و اساتید می شود و از جهت دیگر باعث می شود از نظریات، پیشنهادها و راهکارهای علمای دلسوز و اساتید بزرگوار برای، پیشرفت حوزه های علمیه به نحو بهتری استفاده نمود.
مدیر حوزه علمیه خوزستان اضافه کرد: علاوه بر مطالب گفته شده، حضور علمای سرشناس هر استان در شورای مدیریت حوزه علمیه هر استان، باعث آن خواهد شد که حوزه های علمیه، از آفت های زمانه دور مانده و در راه تعالی ارزش های مکتب اهل بیت عصمت و طهارت کوشیده و پشتوانه خوبی برای نظام جمهوری اسلامی باشند.
وی در پاسخ به این سؤال که جلسات شورای مدیریت حوزه علمیه هر استان هر چند وقت یک بار تشکیل می شود؟ گفت: در استان ها بستگی به خود مسئولین و اعضای شورای استانی دارد؛ بر این اساس برخی شوراها موفق می شوند بنا به ضرورت هفته ای یک بار جلسه را برگزار کنند و ممکن است ماهی یک مرتبه، اما تأکید علمای بزرگوار و مدیر محترم حوزه های علمیه این است که هر قدر شوراهای استانی، جلسات بیشتری برگزار کند قطعا ثمرات بیشتری خواهد داشت.
حجت الاسلام و المسلمین حاجتی در پایان با اشاره به اجلاسیه دو روزه مشترک اعضاء و رؤسای شوراهای استانی حوزه های علمیه استان های سراسر کشور، گفت: این اجلاسیه، سومین جلسه مشترک اعضای شورای مدیران استانی استان های مختلف کشور است، اما جلسه مشترک اعضای شورای مدیران استانی با حضور رؤسای شوراها که غالبا نمایندگان ولی فقیه در استان ها هستند، اولین بار است که برگزار شده و ثمرات فراوانی نیز داشت و از این رو امیدواریم که این جلسات به صورت منظم برگزار شود.
29/313