حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع مردم خراسان شمالی، به تأکیدات معظمله درباره جوانان پرداخت و گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری بیان داشتند، جوانان همواره در جبهههای حق حضور داشتند.
وی، نخستین دلیل در این عرصه را فطرت سالم جوانان معرفی کرد و افزود: در جمهوری اسلامی ایران به دلیل فضای بعد از انقلاب که فضایی الهی و معنوی است، اگر کسانی بخواهد به زندگی پاک و طیب برسند، این زمینه برای آنان فراهم است.
رئیس پژوهشکده اندیشه سیاسی اضافه کرد: با توجه به این که شخصیت جوانان در فضای ایران اسلامی شکل گرفته است؛ از این رو دارای فطرتی الهی هستند و براین اساس حضورشان در صحنههای حق پر شور است.
وی، دلیل دوم حضور جوانان در جبهههای حق در عرصه های مختلف را جذابیت آن معرفی کرد و یادآور شد: جونان به دلیل فطرت سالم، عدالتطلبی بیشتری نسبت به دیگر اقشار جامعه دارند؛ در میان جوانان شور و انگیزههای حقطلبانه بیشتر وجود دارد و با توجه به این که چنین مباحثی در اسلام ارائه شده است؛ بنابراین به معارف غنی آن علاقهمند میشوند.
اعتراف دشمنان به ویژگی های شخصیتی رهبری
حجتالاسلام والمسلمین لکزایی، ویژگیهای شخصیتی مقام معظم رهبری را دلیل مهم دیگری برای مقابله جوانان با دشمنان عنوان کردو گفت: رهبر معظم انقلاب انسانی به تمام معنا عامل به دین و و دارای جذابیتهای شخصیتی ویژهای هستند، تا جایی که دشمنان ایشان نیز نتوانستهاند ایرادی به معظمله بگیرند؛ چنین شخصیتی برای جوانان جذاب است.
وی با بیان این که وجود چنین ویژگی هایی در شخصیت حضرت امام نیز سبب جذب جوانان به ایشان بود، ادامه داد: در صدر اسلام نیز بیشتر کسانی که به پیامبر(ص) میگرویدند، جوانان و نوجوانان بودند.
معاون فرهنگی مجمع جهانی اهلبیت(ع) در ادامه با مطرح کردن این پرسش که در این شرایط باید چه کنیم که از انرژی جوانان استفاده کنیم و توجه آنها به حیات طیبه روز به روز بیشتر شده و عینیت یابد؟ بیان داشت: در این عرصه دستگاههای فرهنگی، به ویژه صدا و سیما، دانشگاه، آموزش و پرورش و حوزههای علمیه و ... باید برنامهریزیهایی جامعی داشته باشند.
رییس پژوهشکده اندیشه سیاسی، تربیت اعتقادی را از جمله این عرصههای دانست و گفت: ما باید برای تقویت اعتقادات و باورهای جوانان برنامهریزی داشته باشیم، چون هر قدر در عرصه باورها بیشتر کار کنیم، جنبههای رفتاری نیز بیشتر تقویت میشود.
غفلت از تربیت اخلاقی جوانان!
حجتالاسلام والمسلمین لکزایی، تربیت اخلاقی را مسئلهای مهم برای تربیت جوانان مطرح کرد و ابراز داشت: متأسفانه امروز تربیت اخلاقی در رسانههای و مراکز آموزشی ما مغفول واقع شده است.
وی در ادامه تربیت فقهی جامعه را ضروری دانست و گفت: هر جوانی باید یاد بگیرد که در مسائل زندگی خود از مجتهد جامعالشرایط تقلید کند و مبتنی بر دستورات دین اسلام، رفتارهای دینی و فقهی خود را تنظیم کند؛ اگر چنین رویکردی در جامعه رواج یابد، میتوان اسلام را به صورت جامع به مردم معرفی کرد.
معرفی اسلام کاریکاتوری!
معاون فرهنگی مجمع جهانی اهلبیت(ع) با انتقاد از سطحی بودن برنامه های دینی در رسانه ملی، اظهار داشت: امروز، برخی شبکههای صدا و سیما که در عرصه کارهای دینی فعالیت میکنند، اسلام را به شکل کاریکاتوری و ناقص معرفی میکنند؛ در رسانهها، اصول دین، اخلاق و فروع دین به صورت متوازن مطرح نمیشود.
وی با بیان این که اگر در عرصههای تربیتی برنامههای سازمانیافتهای داشته باشیم، میتوانیم شاهد سبک زندگی اسلامی مورد تأیید مقام معظم رهبری در جامعه باشیم، تاکید کرد: نهادهای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی باید در عرصههای تربیتی فعالانه عمل کنند.
حجتالاسلام والمسلمین لکزایی همچنین یکی از مهمترین ضروریات در تربیت جامعه اسلامی را ارائه سبک زندگی اهلبیت(علیهمالسلام) دانسته و گفت: برای تأثیرگذاری معارف اهلبیت(ع) در جامعه، باید این آموزهها به صورت فیلم و سریال و کارهای هنری در جامعه ترویج شود.
لزوم ارائه سبک زندگی اسلامی
رییس پژوهشکده اندیشه سیاسی خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهدیم که بعد از گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب، هنوز سبک زندگی اسلامی برگرفته از آموزه های اهلبیت(علیهمالسلام) به جامعه به ویژه جوانان ارائه نشده است!
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی در پایان یادآور شد: حوزه و دانشگاه می توانند با کارهای پژوهشی فاخر و کاربردی سبک زندگی اسلامی برگرفته از معارف غنی اهلبیت(علیهمالسلام) را به جامعه معرفی کنند.
15/ 313